Planta care îmbunătățește memoria dacă o miroși

Uleiurile esențiale, în zilele noastre, sunt la mare căutare și se folosesc pentru îngrijire și frumusețe. De asemenea, este sunt utile în prevenirea multor boli, inhalația fiind una dintre cele mai frecvente metode de utilizare a uleiurilor esenţiale. În acest caz, se diluează 8-10 picături de ulei esențial într-un litru de apă șise inhalează aroma dorită. Totodată, uleiurile esenţiale pot fi folosite şi pentru masaj, pentru baie sau pentru comprese.

separator
Cercetătorii de la Universitatea Northumbria au descoperit că persoanele care stau într-o cameră unde miroase a rozmarin și-ar putea îmbunătîți memoria cu 15%. Studiul a vizat persoanele în vârstă, potrivit Huffington Post. Cercetătorii au ajuns la această concluzie după ce au rugat 150 de persoane în vârstă să meargă în diferite camere. O parte au stat într-o cameră cu rozmarin, alții cu lavandă, iar restul într-o cameră fără niciun miros.

Participantilor li s-a dat apoi un test simplu de memorie, iar cei care au stat în camera cu rozmarin s-au descurcat cel mai bine la test. Unul dintre cercetători a declarat că cel mai probabil atunci când este inhalat rozmarin, compușii acestuia sunt absorbiți în sânge prin plămâni, stimulând activitatea creierului.

Oamenii de știință au mai descoperit că ceaiul de mentă ajută memoria pe termen lung și îmbunătățește atenția.

sursa: www.digi24.ro

Alex Iordache și Cristina Barbos au devenit părinți. Iată ce nume i-au ales micuțului
Articolul anterior
O fetiţă de 2 ani a fost internată în stare gravă la spital, după ce a fost bătută cu sălbăticie de propria bunică
Articolul următor
Alte articole interesante