Premierul Israelului Beniamin Netanyahu, vaccinat contra Covid-19 de către medicul său român

Un medic originar din județul Maramureș, România, stabilit de peste patru decenii în Israel, este medicul de familie al premierului Israelului Beniamin Netanyahu.

Medicul Herman Berkovits este de 21 de ani medicul familiei Netanyahu. Recent, șeful guvernului israelian i-a cerut lui Berkovits să-l vaccineze contra COVID-19, iar imaginile au fost difuzate de presa din lumea întreagă.

Medicul a povestit pentru site-ul Fanatik cum l-a pregătit pe Netanyahu pentru vaccinare și cum s-a simțit imediat după.

„M-a căutat (Beniamin Netanyahu, n.red.) într-o dimineață în urmă cu 2-3 săptămâni și m-a întrebat ce părere am dacă vrea să se vaccineze de coronavirus. Mi-a zis că vrea să fie primul care se vaccinează și m-a întrebat ce părere am. I-am spus că e sănătos, e ok.

Era momentul în care am primit primele doze de vaccin de la Pfizer, din Germania, erau doar vreo 30.000 de doze. Atunci i-am dat aprobarea din punct de vedere medical să primească acest vaccin”, a declarat doctorul Berkovits.

Acesta a precizat că i-a făcut premierului israelian o serie de teste înainte de a-i administra vaccinul de la Pfizer, pentru a se asigura că nu este alergic și a adăugat că șeful guvernului israelian se vaccinează de obicei atât contra gripei, cât și a altor boli, în special atunci când călătorește în Africa.

„Sigur că i-am făcut teste, între timp, și câteva examinări speciale pentru alergii, să mă asigur că este ok. L-am consultat zilnic, să văd dacă tensiunea și pulsul sunt în regulă. Am văzut că totul este în regulă, iar el a hotărât ca eu să îi aplic acest vaccin. Eu îi administrez anual și vaccinul împotriva gripei și orice alt vaccin. Acum o lună și jumătate i-am administrat vaccinul împotriva gripei. A avut o reacție foarte bună. La fel și la vaccinul acesta pentru coronavirus pe care i l-am dat sâmbătă seară, 19 decembrie)”, spune Berkovits.

Medicul a precizat că premierul israelian a avut după vaccin doar „o mică sensibilitate la locul în care a fost aplicată injecția. Dar mi-a spus că asta a fost doar la început, imediat după ce i-am făcut vaccinul. Apoi, n-a mai simțit nimic”.

sursa

Ediție specială: #neFormal cu Lenuța Gheorghiță
Articolul anterior
Sfaturi utile pentru sănătatea articulațiilor: cum să îmbunătățești mobilitatea și să uiți de durere
Articolul următor
Alte articole interesante