Primul ajutor în caz de durere în gât la copii și adulți!

Ce bine ar fi să trecem peste sezonul rece fără dureri de gât, voci răgușite și alte semne de răceală! Însă, oricât ne-am strădui să le evităm, semnele de răceală și viroze creează disconfort și își pot face apariția, din diverse motive, în orice moment al anului.

separator

Durerea de gât se numără printre cele mai frecvente afecțiuni atât la copii, cât și la adulți

În cele mai multe dintre cazuri, durerea de gât este cauzată de infecții virale, răceală comună, gripă, mai rar streptococ și alți agenți bacterieni. Perioada de tranziție dintre iarnă și primăvară aduce cu sine, pe lângă fluctuațiile de temperatură, o serie de virusuri care atacă mucoasa căilor respiratorii. Odată pătrunse în organism, acestea provoacă inflamații, în special în amigdale sau mucoasa gâtului.

Poluarea, stresul, expunerea la alergeni, mucegai, fum de țigară și substanțe chimice, aerul uscat, suprasolicitarea coardelor vocale, privarea organismului de soare, alimentația deficitară în vitamine și microelemente, somnul insuficient sunt doar câțiva dintre factorii care predispun către gât roșu, inflamat și iritat.

Durerea de gât face dificilă înghițirea și tinde să fie destul de dureroasă și iritantă

Probabil că te-ai confruntat și tu deseori cu dureri de gât și ai simțit pe propria piele senzația de greutate și blocaj la nivelul căilor respiratorii de care îți dorești să scapi cât mai rapid! Chiar dacă dispare adesea într-o săptămână, durerea de gât poate fi foarte incomodă, deseori fiind însoțită de tuse ușoară uscată.

Dacă te-ai îmbolnăvit, încearcă să eviți alimentele picante sau acide, lichidele prea fierbinți și fumurile chimice care ar putea agrava inflamația.

Cum să grăbești procesul de vindecare sau să ușurezi durerea

O durere în gât cauzată de o infecție virală durează de obicei de la cinci până la șapte zile și, de cele mai multe ori, nu necesită administrarea de antibiotice.

Oricare ar fi cauza, prima preocupare în caz de inflamare a gâtului este să reduci cât mai rapid durerea și iritația!

Cu o combinație unică de ingrediente și uleiuri esențiale naturale, extract de propolis și vitamina C, remediile din gama Proposept® au grijă de sănătatea familiei tale, datorită proprietăților antiinflamatoare, antiseptice și imunostimulatoare!

Proposept® Med, comprimate de supt

Proposept® Med calmeaza durerea și iritațiile din gât, protejează mucoasa orofaringiană și coardele vocale, împrospătează respirația.

Extractul din rădăcină de nalbă, tal de lichen islandez și propolis, vitamina C, uleiul esențial de mentă și de eucalipt reduc înflamația la nivelul gâtului, cresc rezistența organismului și îmbunătățesc regenerarea mucoasei respiratorii. Recomandat adulților și copiilor peste 6 ani.

Proposept®, comprimate de supt

Eliberează căile respiratorii, grăbește vindecarea gâtului inflamat, elimină halena.

Combinația unică de uleiuri esențiale, extracte naturale, vitamina C și albastru de metilen conferă acțiune antiseptică naturală și antioxidantă.

Proposept® conține acid ascorbic, tinctură de propolis, ulei esential de mentă, eucalipt, pin, busuioc, albastru de metilen. Gust plăcut. Recomandat adulților și copiilor peste 6 ani.

Proposept®, spray oral

Proposept® spray oral conține extract natural de nalbă și tinctură de propolis. Calmează inflamațiile și iritațiile de la nivelul gâtului asociate cu senzația de durere, arsură și sensibilitate la înghițire.

Protejează și hidratează mucoasa orofaringiană. Reduce utilizarea de decongestionante, analgezice și antiinflamatoare de sinteză. Îndepărtează mirosul greu din cavitatea bucală.

Recomandat adulților și copiilor peste 12 ani.Producător: Fiterman Pharma

Găsiți produsele în toate farmaciile din țară, inclusiv online.

Trei persoane au decedat din cauza variolei maimuţei

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a raportat încă două decese cauzate de variola maimuţei. În total, de la începutul anului, trei persoane au fost răpuse de această boală.

Avertisment OMS: Variola maimuţei s-ar putea instala în ţări non-endemice,  după semnalarea a 1.000 de cazuri în 29 de ţări

Toate cele trei decese au fost înregistrate în Africa, arată ultimul raport al OMS, transmite Știrileprotv.ro

Potrivit Organizației, cazuri noi de variola maimuţei au fost identificate în nouă ţări, teritorii şi zone.

De la ultima actualizare, cazurile de variola maimuței au crescut cu 77%.

În total, sunt 6.207 de cazuri, cea mai mare parte dintre ele fiind raportate pe continentul european.

De asemenea, 99% din cazurile pentru care au fost disponibile informaţii de gen au fost în rândul bărbaţilor.

”Focarul continuă să afecteze în primul rând bărbaţii care au relaţii sexuale cu bărbaţi care au mărturisit că au întreţinut relaţii sexuale recent cu unul sau mai mulţi parteneri de sex masculin, ceea ce sugerează că nu există niciun semnal de transmitere susţinută dincolo de aceste reţele pentru moment”, se arată în raportul OMS.

Ce s-a aflat până acum despre Omicron BA4 şi BA5, variantele care aduc un nou val de Covid

Noile variante Omicron se răspândesc cu rapiditate. Tulpinile Omicron BA4 şi BA5 sunt mult mai blânde decât predecesoarele sale, dar mult mai contagioase.

Ce s-a aflat până acum despre Omicron BA4 şi BA5, variantele care aduc un nou val de Covid-19

În cazul noilor subtipuri, persoanele în vârstă și persoanele cu un sistem imunitar slăbit sunt cele mai susceptibile la infecție. 

Primul caz BA.5 a apărut în Africa de Sud încă la începutul lunii mai, dar valul următor a fost relativ mic. În Portugalia, noua variantă este deja responsabilă pentru 80% din toate infecțiile noi. Varianta este mai contagioasă decât predecesorii săi, precum BA.2.

Pe lângă faptul că este mai greu de localizat pentru anticorpii neutralizanți, BA.5 este mai transmisibil decât alte subvariante de omicron. Ca și alte subvariante de omicron, infecțiile cu BA.5 sunt mai ușoare decât infecțiile cu alte tulpini de COVID, cum ar fi delta.

Ce se știe până acum despre aceste două mutații ale Omicron

Potrivit specialiştilor OMS, BA.4 și BA.5 prezintă interes din punct de vedere științific ”pentru că ele conțin mutații care ar putea să fie interesante din perspectiva comportamentului acestor variante, fie să se transmită mai repede, fie să scape de protecția oferită de vaccinare, fie să determine forme diferite de boală. Încă nu se știu aceste lucruri în acest moment”.

În mai multe țări, autorităţile sanitare recomandă revenirea la purtarea măştilor în spaţii închise aglomerate, în universități şi în after school-uri. Şi mijloacele de transport în comun sunt vizate. 

,,Sunt forme uşoare sau forme medii. Copiii mici chiar dacă fac forme uşoare ei trebuie să fie sub observaţie, au nevoie să fie internaţi pentru o scurtă perioadă de timp. Cel puţin jumătate sunt copii şi vorbim inclusiv de sugari care au câteva luni”, declară Adrian Marinescu, medic infecţionist de peste Prut.

Infecția și vaccinarea anterioară nu asigură o protecție suficientă

Cei care au fost deja infectați cu Omicron probabil că nu sunt protejați împotriva noilor subtipuri, relevă datele inițiale. Astfel, persoanele care au fost deja infectate cu varianta BA.1 a Omicron la începutul anului, se pot infecta din nou cu BA.4 sau BA.5. În cazul în care infecția inițială nu a avut loc cu mult timp în urmă, protecția este mai mare, deoarece numărul de anticorpi este încă relativ ridicat. Cu toate acestea, în timp, numărul de anticorpi scade, la fel și protecția.

Cu valul şase se confruntă multe alte ţări, Franţa şi Italia au peste 70.000 de cazuri, iar Grecia destinaţie de vacanţă pentru mulţi români 14 mii de îmbolnăviri pe zi. în Israel sunt 10 mii de cazuri pe zi ia autorităţile iau primele măsuri: oricine intră în ţară trebuie să şi facă un test PCR dacă în primele 10 zile manifestă unul din simptomele COVID.

sursa

S-a descoperit un nou medicament care combate eficient leucemia

Cercetătorii au identificat o formă unică de chimioterapie care, conform experimentelor preliminare, este eficientă în atacarea diferitelor celule leucemice, anunță CTV News din Canada.

Publicat în revista Leukemia, un studiu realizat de cercetătorii de la Rice University și de la University of Texas MD Anderson Cancer Center a descoperit diverși compuși care vizează în mod specific mitocondriile, care furnizează energie celulelor.

„Deși acest lucru este foarte promițător, suntem încă la o anumită distanță de a avea un nou tratament pe care să îl putem folosi în clinică”, a declarat într-un comunicat Natasha Kirienko, biochimist la Rice și autor corespondent al studiului. „Mai avem încă multe de descoperit”.

Cercetătorii au analizat anterior aproximativ 45.000 de compuși cu molecule mici pentru a găși unii care vizează mitocondriile.

Pentru cel mai recent studiu, ei au ales opt și au găsit între cinci și 30 de analogi apropiați pentru fiecare.

Cercetătorii au efectuat apoi zeci de mii de teste pentru a determina care dintre acestea erau toxice pentru celulele leucemice, fie că atare, fie atunci când erau combinate cu medicamente de chimioterapie existente, cum ar fi doxorubicina.

S-a demonstrat că cei opt compuși țintesc mitocondriile prin declanșarea unui proces numit mitofagie, adică atunci când o celulă își scoate din uz și își reciclează mitocondriile vechi.

Cancerul este cunoscut pentru faptul că folosește mitofagia pentru a se alimenta, spun cercetătorii, cercetările anterioare arătând că celulele leucemice au mult mai multe mitocondrii deteriorate decât cele sănătoase.

Cercetătorii au crezut că medicamentele care provoacă mitofagia ar putea slabi celulele leucemice și le-ar face mai sensibile la chimioterapie.

În cele din urmă, au descoperit că șase dintre ele au fost cele mai eficiente pentru a distruge celulele de leucemie mieloida acută. Dintre acestea, cinci au fost, de asemenea, eficiente la uciderea celulelor de leucemie acută limfoblastica și de leucemie mielogenă cronică.

Toate medicamentele care induc mitofagia au provocat mult mai puține daune celulelor sănătoase, spun cercetătorii.

Experimentele au arătat, de asemenea, că mai mulți compuși care induc mitofagia au fost „semnificativ” mai sinergici cu doxorubicina.

Pentru experimentele finale, cercetătorii au testat unul dintre cei mai eficienți compuși pe șoareci cărora le-au fost implantate celule canceroase de la un pacient cu leucemie.

Studiul a constatat că acest compus a fost eficient în uciderea celulelor de leucemie mieloida acută la șoareci.

„Trebuie să perfecționăm doză care credem că ar fi cea mai bună și, poate cel mai important, trebuie să testăm pe o mare varietate de cancere AML (leucemie mieloida acută)”, a declarat Kirienko.

„AML are o mulțime de variații și trebuie să știm ce pacienți au cele mai mari șanse să beneficieze de acest tratament și care nu. Numai după ce vom face această muncă, ceea ce ar putea dura câțiva ani, vom putea începe testele la om”, a subliniat cercetătoarea.

sursa

Acest amestec miraculos te scapă de răceală, tratează artrita şi creşte imunitatea! Vezi cum se prepară
Articolul anterior
Familia băiețelului cu nanism, devenit victimă a bullying-ului, a refuzat 470.000 de dolari
Articolul următor