Afacere macabră! Cât valorează organele umane pe piața neagră

Traficul de organe a devinit o afacere foarte profitabilă în multe țări. Cifrele sunt alarmante! În ultimii ani, numărul de tranzacţii ilegale de organe s-a înmulţit semnificativ în SUA, India şi China, arată statisticile. Trei oameni sunt ucişi sau mutilaţi în fiecare oră, la nivel mondial, pentru a li se preleva organele, care sunt vândute apoi pe piaţa neagră. 

separator
afacerea-macabra-a-traficului-de-organe-unde-apare-romania-pe-harta-mortii-252803

Potrivit site-ului Medicaltranscription.net pe piața neagră poți achiziționa de la oase până la fiecare centimetru de piele. Iată care sunt costurile:

original-640x1315

Cel mai grav este în Mexic. Acolo, autorităţile au recunoscut existenţa unei bande organizate care se ocupă cu astfel de infracţiuni, după ce cadavrele mai multor copii goliţi de organe au fost descoperite într-un sat, în 2012. În noiembrie anul trecut, anchetatorii au făcut încă o descoperire macabră, de acelaşi fel. Însă victime ale mafiei traficului de organe căzusră, de această dată, un mare număr de muncitori migranţi, scrie www.antena3.ro

Un alt punct fierbinte pe harta traficului cu organe este China Comunistă. Anchetele internaţionale estimează că peste 40.000 de deţinuţi politici din lagăre de muncă au fost goliţi de organe. Iar operaţiunea ar fi avut loc sub protecţia unor înalţi oficiali comunişti, precum fostul şef al Securităţii Chineze.

Mai nou, traficanții de organe recoltează părţi din trupurile persoanelor decedate şi le oferă pe bani grei pacienţilor disperaţi. E nevoie de un singur angajat corupt la o companie de pompe funebre pentru a permite dealerilor să sustragă organele din trupurile celor decedaţi. După operaţia efectuată în grabă, cadavrele sunt cusute la loc, incinerate sau pur şi simplu “făcute pierdute”. Un alt fenomen terifiant este creşterea numărului de “ferme de sânge”. Persoanele sunt răpite şi ținute ostatice, fiind “secătuite” periodic de sânge pentru transfuzii. Anual, negustorii de organe din SUA obţin un profit estimat la peste şase milioane de dolari din aceste afaceri macabre, scrie site-ul yupi.md

După o încercare eșuată, IAR se însoară!
Articolul anterior
Știai că berea e bună pentru păr? Uite cum să o folosești
Articolul următor
Alte articole interesante