Ai aşa ceva în casă? Această plantă te poate ucide în mai puţin de un minut!

Este folosită pentru a decora spaţiile interioare, însă este una dintre plantele foarte otrăvitoare şi toxice.

separator

DIEF-011-7-9-007

Dacă frunzele acesteia, tuplina sau rădăcina sunt lezate şi intră în contact cu organismul pot apărea simptome, precum senzaţie de arsură în gură sau gât, afectarea corneei ochiului, usturime în ochi, diaree, voce răguşită, greață sau vomă, ameţeală, dificultate de articulare a cuvintelor, umflarea buzelor, limbii, în funcţie de nivelul de expunere a corpului la această plantă.

Dacă a fost atinsă planta lezată, se spală mâinile, zonele de contact şi gura persoanei cu multă apă.

Contează vârsta pacientului, dacă e vorba de un copil, greutatea corpului şi părţile  plantei care au fost consumate, cantitatea acestora, în cazul otrăvirii.

,,Aproape mi-am pierdut fiica, care a băgat o parte din frunzele plantei în gură. Limba ei s-a umflat până la senzaţia de sufocare! Această imagine conţine planta cu pricina, frumoasă la prima vedere, dar care poate ucide’’, spune o femeie care a păţit-o.

34163f4b0cab6a96f24c13a1cabf3286

Planta este originară din Kenya, Rwanda, Uganda. Aceasta este otrăvitoare şi poate nimici un copil în mai puţin de un minut, iar un adult în maxim 15 minute!

În primul rând, aveţi grijă la copii, atunci când îi lăsaţi singuri şi nu sunteţi în preajmă. Trebuie să îi alegi plantei un loc sigur, pentru a evita contactul. Ori, cel mai bine este să nu aduci în casă această plantă.

Dacă o atingi, în orice caz, nu trece cu mâna prin zona ochilor şi a gurii. Numele plantei este Dieffenbachia.

sursa

De ce este periculos să consumi cartoful care a înverzit!
Articolul anterior
Au invitat-o pe această fetiţă în emisiune, dar toţi rămân surprinşi când o văd ce poate să facă!
Articolul următor
Alte articole interesante