Margarina, prăjiturile și mezelurile vor dispărea de pe piață până în 2021

Toate statele membre UE vor fi obligate să limiteze cantitatea de acizi grași din alimente până în 2021. Comisia Europeană a adoptat în luna aprilie un astfel de regulament.

separator

Astfel, produsele alimentare care nu sunt conforme vor dispărea de pe piață începând cu data de 1 aprilie 2021. Printre acestea se numără margarina, produsele de tip fast food, mezelurile, produsele de patiserie, prăjiturile, biscuiții, popcornul pentru microunde, supele la plic, chipsurile și mâncarea semi-preparată.

Astfel, statele din blocul comunitar trebuie să limiteze cantitatea de acizi trans la maximum 2 grame la 100 de grame de grăsime din conținutul produselor alimentare.

Acizii trans sunt cele mai nocive grăsimi din alimente- responsabile pentru declanșarea bolilor cardiovasculare, accidentelor vascular cerebral, a diabetului, cancerului și Alzheimer- afecțiuni ce ce provoacă anual 50.000 de decese în Europa.

Un astfel de proiect de limitare a cantităţii acizilor grsi trans nesaturaţi în produsele de pe piaţa există şi la noi în ţară, dar în prezent este blocat în Parlament.

Sursa

 

 

Două tinere, violate de șase indivizi, în capitală. Una dintre fete a fost aruncată de la etajul 7 și se află în stare gravă
Articolul anterior
Atenționare meteo! Cod galben de vânt puternic, începând cu ora 18.00
Articolul următor
Alte articole interesante