Vărul Stelei Popa este grav bolnav! Dinu Pașa are nevoie urgentă de transplant de măduvă osoasă pentru a supraviețui

Dinu Paşa (vărul prezentatoarei TV Stela Popa) este din satul Bursuceni, raionul Sângerei, și are 34 de ani. La vârsta sa, Dinu se pare că le-a făcut pe toate. Ce poate să își mai dorească un om? Dinu a absolvit o facultate (facultatea de istorie a Universității Pedagogice „Ion Creangă” din Chișinău), după terminarea studiilor, bărbatul a mers să-și caute un rost în străinătate, ca mulți alți tineri moldoveni pribegiți prin lume, a muncit mai multi ani în Anglia, a revenit acasă, și-a întemeiat o familie, este tatăl unui băiețel în vârstă de un an.

separator
big-are-nevoie-de-ajutor-pentru-a-trai-dinu-pasa-de-34-de-ani-a-fost-diagnosticat-cu-o-boala-grava-pnguuuuu-10

Soarta însă a fost nemiloasă cu Dinu

Familia acestuia riscă să rămână fără un soț, fără un tată cumsecade, din cauză că Dinu a fost diagnosticat, acum un an, cu anemie aplastica, o boală de sânge în care măduva osoasă încetează să mai producă globule roşii şi albe ale sângelui și pentru care, dacă nu se iau măsuri radicale, ,,te omoară cu zile,,.

Viaţa lui Dinu este pusă în pericol. Însă bărbatul are nevoie de ajutor pentru a putea supravieţui şi a-și crește copilaşul.

xxxx-5

Singura soluție viabilă pentru Dinu este transplantul de măduvă osoasă pe care acesta îl poate face în Gemania, acolo unde medicii și-au dat deja acordul pentru a efectua procedura. Medicii germani îi dau lui Dinu șanse mari de vindecare în acest moment, când încă operația mai poate fi efectuată cu succes.

Datorită oamenilor cu suflet mare, a presei care a mediatizat cazul (și cărora Dinu le aduce mari mulțumiri în materialul video de mai jos), s-au adunat 15 mii de euro (din cei 60.000 euro necesari pentru operația lui Dinu și care i-ar salva viața!).

Să-l ajutăm pe Dinu să învingă o boală gravă!

Dinu se simte foarte slăbit, din cauza anemiei severe de care suferă. El face în mod constant transfuzie de masă eritrocitară, pentru a supraviețui, însă acest lucru nu prezintă metoda radicală de tratament de care are nevoie Dinu și nu poate continua la nesfârșit.

Dinu vine cu un apel către oamenii de bună credință! Bărbatul cere ajutorul nostru pentru a putea fi salvat

45.000 de euro, atât costă viața lui Dinu în acest moment, în care medicii îi dau prognosticuri bune după intervenție. Dinu are toate șansele să se vindece în totalitate și să aibă parte de o viață lungă.

Împreună îl putem ajuta pe Dinu să poată face intervenția de transplant în Germania.

Donează pentru Dinu, atât cât te lasă inima și starea financiară! Din puțin cu puțin, îi putem oferi acestui om o a doua șansă la viață.

45.000 de euro – nu sunt mulți pentru sute de oameni solidari la necazul unui suflet, care așteaptă să meargă în Germania și să revină acasă sănătos.

Să-l ajutăm pe Dinu să învingă boala!

Cei care vor să-l ajute pe Dinu Paşa îl pot contacta la numărul de telefon 069661023.

De asemenea, banii pot fi depuşi în contul deschis în acest scop:

RECHIZITE BANCARE PENTRU DONAŢII:

B.C. „Victoriabank” MD19VI225911511110820148 IDNP: 0992204220529

Beneficiar: Dinu Paşa

Poți dona și pe caritate.md

Sună la numărul 090009002 (pentru abonații Moldtelecom, de la telefonul fix) și poți dona 20 lei.

Expediază un SMS cu conținutul „pasha” la 9002 (pentru abonații Unite), prețul 1 SMS este de 20 de lei, sau la numărul 2910 (pentru abonații Orange), prețul 1 SMS este de 45 de lei.

Dinu nu își pierde speranța, familia se roagă pentru vindecarea sa. Bărbatul are o singură dorință – să trăiască, pentru a fi mereu alături de familie, soție și băiețelul său, Gheorghiță, care în curând va împlini un anișor.

Să fim mai buni de Sărbători, să-l ajutăm pe Dinu să adune toată suma necesară pentru operație, ca până de Crăciun visul lui să se împlinească!

https://youtu.be/Sw1gtsVSKDM

Alimentul banal care poate reduce rezistența la insulină: Cercetătorii au fost uimiți

Uleiul de pește poate contribui la reducerea rezistenței la insulină și la îmbunătățirea nivelului de glucoză din sânge, arată un studiu realizat în Brazilia și publicat în revista Nutrients, scrie click.ro.

Uleiul de pește, cel mai eficient aliment în combaterea rezistenței la insulină.

FAPESP a realizat un experiment pe șobolanii care prezentau o afecțiune asemănătoare diabetului de tip 2. Astfel, cercetătorii au demonstrat că suplimentele cu ulei de pește administrate timp de 8 săptămâni șobolanilor, pot reduce rezistența la insulină și îmbunătățesc nivelul glicemiei.

Coordonatorul studiului, Rui Curi spune că acizii grași omega-3 din uleiul de pește au efect antiinflamator și pot modifica profilul celulelor imunitare.

 „Scopul principal al studiului, prin urmare, a fost de a afla dacă suplimentarea cu ulei de pește (bogat în omega-3) ar putea inversa modificările specifice ale limfocitelor care au fost observate în cercetările anterioare.

Descoperirile noastre ne-au sporit cunoștințele despre legătura dintre inflamație și rezistența la insulină la animalele non-obeze, confirmând că acesta este un factor cheie în diabet chiar și în absența obezității”, spune Renata Gorjao, ultimul autor al articolului și codirector al Priogramului de Studii Absolvente în Științe ale Sănătății UNICSUL.

Obezitatea este unul dintre factorii care pot declanșa diabetul, însă chiar și persoanele neobeze se pot confrunta cu această afecțiune.

 „Majoritatea persoanelor obeze au o inflamație cronică la nivel scăzut, despre care se știe că afectează căile de semnalizare a insulinei. Țesutul adipos, care este crescut în obezitate, eliberează citokine proinflamatorii care afectează căile de semnalizare a insulinei, promovând rezistența la insulină. În modelul non-obez, această caracteristică de impact a țesutului adipos este absentă, dar este prezentă inflamația sistemică”, spune Rui Curi.

Uleiul de pește are un efect major asupra limfocitelor. Acesta poate reduce inflamația și îmbunătățește sensibilitatea la insulină. Totuși, experții susțin că sunt necesare studii clinice pe oameni pentru a stabili doza exactă și tipul de omega-3 care ar fi cel mai eficient în combaterea rezistenței la insulină.

Timpul petrecut pe ecrane în pat înainte de culcare duce la probleme de somn

Persoanele care petrec mai mult timp privind un ecran în pat sunt mai susceptibile să raporteze insomnie și o calitate scăzută a somnului, potrivit unui studiu. Cercetarea se bazează pe un sondaj din Norvegia la care au participat mai mult de 45.000 de studenți, informează BBC citat de digi24.ro.

Cercetarea indică faptul că fiecare oră suplimentară de timp petrecută pe ecran a fost legată de o creștere cu 63% a riscului de insomnie și de o scădere cu 24 de minute a somnului.

Totuși, cercetătorii au spus că au stabilit doar o corelație între utilizarea ecranului și calitatea mai scăzută a somnului și nu au demonstrat că prima o cauzează pe a doua. Experții recomandă renunțarea la telefon înainte de culcare, realizarea unor activități relaxante și stabilirea unei rutine pentru a îmbunătăți somnul.

Cercetătorii din spatele studiului, bazat pe datele unui sondaj național reprezentativ realizat în 2022 la studenți cu vârste între 18 și 28 de ani, au dorit să examineze legătura între timpul petrecut utilizând ecrane în pat și tiparele de somn. Ei au încercat, de asemenea, să investigheze impactul utilizării rețelelor sociale comparativ cu alte activități pe ecran asupra somnului.

Dr. Gunnhild Johnsen Hjetland de la Institutul Norvegian de Sănătate Publică, care este autorul principal al cercetării – publicată în revista Frontiers luni – a spus că tipul de activitate pe ecran părea a fi mai puțin relevant decât timpul total petrecut pe ecran.

„Nu am găsit diferențe semnificative între rețelele sociale și alte activități pe ecran, sugerând că utilizarea ecranului în sine este factorul cheie în perturbarea somnului”, a spus el. Sondajul din 2022 privind sănătatea și bunăstarea din Norvegia i-a întrebat pe participanți dacă utilizau media digitală după ce au mers la culcare, precum și activitățile în care erau implicați.

Opțiunile includeau vizionarea de filme sau televiziune, verificarea rețelelor sociale, navigarea pe internet și jocurile video. Dintre cei care au spus că foloseau ecrane în pat înainte de somn, 69% au spus că foloseau rețele sociale, precum și alte activități pe ecran.

Participanții au fost, de asemenea, întrebați câte nopți pe săptămână utilizau astfel de media, cât timp și cât de des aveau dificultăți în a adormi sau a rămâne adormiți, se trezeau prea devreme sau se simțeau obosiți. Cei care au spus că se confruntă cu astfel de probleme cel puțin trei nopți sau zile pe săptămână, timp de cel puțin trei luni, au fost considerați că suferă de insomnie. Deși studiul a găsit o legătură între utilizarea ecranelor la culcare și raportarea unor perturbări ale somnului sau insomnie, cercetătorii spun că acest lucru nu înseamnă că este o cauză.

„Acest studiu nu poate stabili cauzalitatea – de exemplu, dacă utilizarea ecranului cauzează insomnie sau dacă studenții cu insomnie folosesc mai mult ecranele”, a spus Dr. Hjetland. Ei au mai subliniat că dependența studiului de datele autocompletate de către participanți poate însemna că există unele erori de interpretare și că rezultatele nu trebuie considerate reprezentative la nivel global.

Sfaturi pentru un somn mai bun

Tulburarea de somn face parte dintr-o serie de probleme raportate de persoanele care au dificultăți în a dormi, utilizarea telefonului târziu și așa-numitul doomscrolling fiind adesea blamate. Deși este o practică frecvent întâlnită, impactul real al utilizării rețelelor sociale sau al derulării conținutului online în pat asupra sănătății fizice și mentale rămâne o chestiune dezbătută.

Totuși, experții recomandă ca oamenii să nu mai folosească dispozitive digitale imediat înainte de culcare. De asemenea, aceștia spun că stabilirea unei rutine prin a merge la culcare și a se trezi la aceeași oră în fiecare zi poate ajuta la rezolvarea problemelor de somn. Asociațiile de sănătate mintală Mind și Rethink din Marea Britanie recomandă să încerci să faci ceva relaxant înainte de culcare, cum ar fi exerciții de respirație, citirea unei cărți sau o baie, în loc să încerci să te forțezi să adormi.

Ei sugerează, de asemenea, evitarea cafelei, alcoolului sau a meselor copioase înainte de culcare, efectuarea unui exercițiu ușor și încercarea de a face dormitorul mai confortabil, acolo unde este posibil. Autorii acestui studiu subliniază necesitatea unor cercetări suplimentare în domeniu, inclusiv monitorizarea pe termen lung a tiparelor de somn, precum și investigarea unor aspecte precum perturbarea cauzată de notificările dispozitivelor pe timpul nopții.

„Împreună, aceste eforturi ar putea clarifica impactul utilizării ecranelor la culcare asupra somnului și ar putea ajuta la formularea unor recomandări specifice pentru studenți și alte populații”, au concluzionat ei.

Avangard-Med: servicii medicale complexe și accesibile pentru toți/P

Accesul rapid la servicii medicale, fără liste de așteptare, a devenit o prioritate pentru tot mai mulți pacienți. Avangard-Med răspunde acestor nevoi printr-un model organizat de centru medical multidisciplinar, care reunește sub același acoperiș consultații, investigații clinice și paraclinice, tratamente și măsuri de profilacție.

Instituția funcționează ca o policlinică modernă, echipată cu tehnologie de ultimă generație și susținută de un sistem digital integrat, ce permite gestionarea eficientă a cazurilor medicale și colaborarea rapidă între specialități, care exclude factorul uman.

„Ne-am propus să oferim o structură medicală în care pacientul are acces la tot ce are nevoie, de la consultație până la tratament, într-un mediu profesionist, confortabil, sigur și bine organizat”, declară echipa Avangard-Med.

Lista specialităților acoperite este extinsă: medicină de familie, pediatrie (7 specialități), ginecologie, endocrinologie, neurologie, cardiologie, oftalmologie, ortopedie-traumatologie, ORL și altele.

De asemenea, în centrul medical sunt disponibile servicii de imagistică avansată, inclusiv obstetrică, endoscopie, colonogastroscopie, în condiții de siguranță și sub anestezie, precum și de tratamente chirurgicale cu reabilitare de o zi.

Fiecare caz este analizat individual, iar tratamentele sunt recomandate în funcție de istoricul pacientului, datele clinice și analizele efectuate în cadrul centrului.

Serviciile sunt disponibile și sub formă de pachete medicale promoționale, cu prețuri competitive, adaptate atât pentru evaluări de rutină, cât și pentru monitorizarea unor afecțiuni cronice.

În concluzie, Avangard-Med funcționează ca o clinică ambulatorie modernă, unde pacientul își soluționează probleme medicale într-un singur loc, printr-o abordare clară, eficientă și personalizată.

Mai multe detalii despre centrul medical: https://avangardmed.md/ro  

Avangard-Med — Prima Rețea Națională de Centre Medicale Multifuncționale.

Date de contact: 076 50 14 14; 022 00 1414

Adresa: str. Burebista 114/2

/P/ Acest material este un articol comercial și nu prezintă punctul de vedere al redacției.

Denis Roșca a câștigat trofeul „Science Slam 2016”
Articolul anterior
Ksenia Borodina este însărcinată
Articolul următor
Close menu