Studiu nou: Cât timp ar putea fi contagios un pacient infectat cu noul coronavirus

Un aspect foarte dezbătut la nivel global între experții din domeniul sănătății este contagiozitatea persoanelor infectate cu noul coronavirus (SARS-CoV-2). Potrivit unui studiu publictat recent în în revista de specialitate The Lancet, persoanele infectate cu noul coronavirus ar fi mai contagioase în primele 9 zile după apariția simptomelor.

separator

Realizatorii cercetării au analizat cazurile unor pacienți spitalizați ce au contractat virusul și au ajuns la concluzia că aceștia nu mai erau contagioși la 9 zile după ce au dezvoltat simptome.

„Descoperirile noastre sunt în concordanță cu studiile de urmărire a contactelor care sugerează că majoritatea evenimentelor de transmitere virală apar foarte devreme și mai ales în primele 5 zile de la debutul simptomelor, indicând importanța autoizolării imediat după începerea simptomelor”, a declarat Muge Cevik, de la Universitatea din St Andrews.

“La pacienții cu simptome non-severe, perioada de infecțiozitate ar putea fi de până la 10 zile de la debutul simptomelor”, a adăugat aceasta.

Majoritatea țărilor, potrivit Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), recomandă 10 zile de autoizolare pentru pacienții cu COVID-19. Timpul dintre infecție și apariția simptomelor poate varia de la una la 14 zile.

O bună parte a persoanelor infectate prezintă simptome în decurs de 5 până la 6 zile de la contractarea virusului, mai precizează GlobalNews.

sursa

OMS descurajează folosirea medicamentului Remdesivir pentru pacienții cu Covid-19
Articolul anterior
Coronavirus: câți elevi germani s-au infectat la școală
Articolul următor
Alte articole interesante