Usturoiul în vin roșu vindecă peste 100 de boli și afecțiuni

Acest remediu pe bază de plante combină perfect proprietățile benefice ale usturoiului și vinului roșu. Din combinația acestor două ingrediente rezultă un amestec capabil să prevină multe boli prin curățarea sângelui, întărirea sistemului imunitar, eliminarea colesterolului rău, îmbunătățirea activității sistemului cardiovascular, eliminarea excesului de sare din organism, creșterea rezistenței, combaterea diverselor infecții și aportul de energie, scrie tonypoptamas.eu.

Pentru această rețetă recomandă să folosiți usturoiul de la bunicuțele din piață și nu cel chinezesc din supermarketuri. Usturoiul chinezesc conține cantități mari de arsenic și are proprietăți terapeutice mai mici.

Cum se prepară remediul cu usturoi și vin roșu?

Aveți nevoie de 12 căței de usturoi și 500 ml de vin roșu de înaltă calitate. Curățați usturoiul și amestecați-l cu vinul într-un borcan de sticlă. Închideți borcanul ermetic și lăsați la macerat timp de 14 zile într-un loc răcoros și ferit de lumina soarelui. Agitați borcanul de 2-3 ori în fiecare zi.

După 14 zile, filtrați lichidul și transferați-l într-un vas opac. Se recomandă 2 sau 3 lingurițe pe zi, în cure de câte 1 lună. Acest tratament naturist se poate urma de două ori pe an.

Consumul moderat de vin roșu are numeroase beneficii pentru sănătate care se datorează resveratrolului și flavonoizilor din compoziția sa. Potrivit cercetătorilor americană și europeni, resveratrolul are o acțiune antioxidantă de 20 de ori mai mare decât a vitaminei C și de 50 de ori mai puternică decât a vitaminei E, motiv pentru care este capabil să protejeze împotriva unui spectru larg de radicali liberi. De asemenea, reduce și demineralizările, previne și câteva tipuri de cancer, metastaza la oase și este adjuvant în tratamentul cataractei, glaucomului, degenerescenței maculare și în boala Alsheimer.

Mai mult, potrivit unui studiu recent publicat în prestigioasa revistă Science, resveratrolul blochează răspândirea celulelor canceroase în timpul a trei stadii importante de dezvoltare. În cadrul unui experiment în care s-a administrat unor șoareci resveratrol timp de 18 săptămâni, s-a putu dovedi clar că tumorile de piele s-au redus cu 96%.

În ceea ce privește usturoiul, acesta a fost folosit în întreaga lume ca un bun antiseptic și vermifug și era considerat cel mai bun medicament împotriva epidemiilor de gripă sau alte boli. Are acțiune anticancerigenă, antihemoragiică, anticlerotică, antibacteriană și antihelminitică.

O femeie s-a ales cu o arsură de gradul III în timp ce făcea un RMN. A fost operată de urgență

O pacientă din Craiova a trăit o experiență traumatizantă, în timpul unei investigații tip RMN.

Femeia s-a ales cu o arsură de gradul trei, iar rana provocată de aparat a fost atât de adâncă, încât pacienta a fost operată de urgență. Reprezentanții clinicii private, unde femeia a fost rănită, spun că vor face propriile verificări, scrie protv.ro.

În urmă cu o lună și jumătate, din cauza unor dureri puternice la umărul stâng, pacienta în vârstă de 52 de ani s-a dus la o clinică privată din Craiova, pentru investigații. Medicii de acolo au decis să îi facă un examen RMN și pentru expertiză, i-au fixat cureaua aparatului pe umărul sănătos. În timpul radiografiei însă, femeia a simțit că ceva rău se întâmplă.

Verginica Burdulea, pacientă: „După vreo 5 minute, aparatul a început să ardă foarte rău. Doamnă chiar când aparatul a ars atât de puternic încât am simțit că, corpul meu este într-un șoc, doamna a și întrebat – sunteți ok? La care eu am răspuns nu, pentru ca aparatul arde foarte, foarte rău. aparatul a început să ardă foarte rău, exact ca și un cuptor.”

La un moment dat, pacienta a fost scoasă din aparat, pentru administrarea substanței de constrast.

Verginica Burdulea, pacientă: „Mi s-a răspuns, eu ce să vă fac pentru faptul că durează prea mult și că aveți cu substanța de contrast. M-a băgat iarăși la loc și a continuat examinarea. scrie arsura gradul 3 cu un metal încins pentru că era necrozat erau țesuturile necrozat, rană foarte adânca”.

Pacienta admite că înainte de examinare i s-a spus că există un buton de panică pe care poate să îl acționeze, însă susține că nu i s-ar fi arătat cum funcționează și nici nu ar fi știut unde se află.

Diana Totoiescu, director Tehnic Clinica Medicală: „Arsurile la RMN sunt lucruri care se întâmpla extrem de rar și se poate vedea oriunde în literatura de specialitate și acest lucru poate fi evitat dacă pacienții noștri își apasă un buton de panică care li se dă în momentul examinării.”

Pacienta a leșinat după procedură

Pacienta povestește că a leșinat, după ce procedură s-a încheiat, iar reprezentanții clinicii ar fi trimis-o la o altă unitate privată, unde urma să fie văzută de un chirurg. Pentru că medicul de acolo a refuzat intervenția, a ajuns în final la spitalul de stat, unde a fost operată. Femeia a avut nevoie de 25 de zile de îngrijiri medicale.

Fabiean Rucan, avocatul pacientei: „Urmează să sesizăm colegiul medicilor care are competentă în cercetarea acestor chestiuni sub aspect juridic, dar ne vom adresa și instanței de judecată”.

Pe foaia de externare a pecientei, scrie că a suferit o arsură de gradul trei, provocată de un metal. Reprezentanții clinicii spun că vor verifica aparatele.

Diana Totoiescu, directorul tehnic al clincii medicle private: „Aparatele nostre au verificările toate la zi, toate autorizațiile, absolut tot, tot!”.

După această experiență, femeia spune că nu își mai poate folosi mâna la capacitate maximă, așa că vrea să dea clinică în judecată.

Deficitul unei vitamine poate duce la îngrășare

Deficitul de vitamina D poate duce la îngrășare mai rapidă, avertizează Mihaela Bilic. Și deficitul de vitamina B12 poate cauza probleme de sănătate, mai explică nutriționistul, transmite dcnews.ro.

Cât am voie să mă îngraș în timpul sarcinii? - Totul despre mame

„Se cuplează cu fibrele musculare. Și participă la bătăile inimii. Vorbim despre vitamina D. Din acestă legătură, înseamnă și că, în lipsa unei cantități suficiente, vom depune mai ușor kilograme în plus. Deficit de vitamina D, deficit de fier și deficit de vitamina B12 – se constată în cazul copiilor care nu consumă proteine de origine animală o perioadă lungă”, a explicat nutriționistul Mihaela Bilic în cadrul emisiunii „Doctor de bine” de la Pro Tv.

Efectele deficitului de vitamina D

Cel mai mare consumator de calorii din organism este masa musculară, iar în celulele musculare, găsim calciu. Acest element este dependent de valori normale ale vitaminei D în sânge.

„Deficitul de vitamina D duce la scăderea principalului consumator, adică masa musculară, și predispune la obezitate. Pierdem consumatorul, adică masa musculară, începem sa ne îngrășăm”, a explicat dr. Mircea Nicolae Panduru, medic specialist diabet și nutriție.

Vitamina D poate fi luată sub formă de suplimente la orice vârstă. Ea crește cantitatea de calciu pe care intestinul o poate absorbi din alimente și o introduce apoi în fluxul sanguin. Deficitul de vitamina D este legat de incapacitatea de a lupta eficient împotriva infecțiilor. De slăbiciune musculară și oboseală.

Lipsa vitaminei B12 și a fierului hemic

Și lipsa vitaminei B12 sau a fierului, pot produce slăbiciune musculară. Pentru e le avea pe toate este important să mâncăm în copilărie și în adolescență zilnic carne, ouă și brânzeturi.

„Sunt riscuri. Deficitul de fier care apare prin lipsa proteinei animale cu dezvoltare anemiei feriprive, deficitul de calciu cu vitamina D și deficit de vitamina B12 cu apariția anemiei și a afectării sistemului nervos. Este preluată în special din carne”, a explicat dr. Alexandru Ulmeanu, medic primar pediatrie.

Fierul hemic se găsește doar în produse de origine animală, adică în carne. Lipsa sa provoacă anemie feriprivă. Tot anemie poate provoca și lipsa vitaminei B12. Și pe aceasta o găsim preponderent tot în carne.

„Vitamina B12 este importantă în sinteza de acizi nucleici în toate celulele. Un deficit de B12 nu doar mărește volumul globului roșu și îți dă anemie macrocitară, dar poate să ducă până la reacții neurologice, amețeli”, a explicat Dr. Daniela Georgescu, medic primar hematolog.

R. Moldova, printre cele 40 de țări din lume cu o povară înaltă a tuberculozei

În Republica Moldova, tuberculoza reprezintă una dintre problemele prioritare de sănătate publică, iar prevenirea și controlul acesteia constituie obiective strategice de interes national. Totodată,țara noastră se află printre cele 40 de țări cu o povară înaltă a tuberculozei multidrogrezistente din lume.

Prevalența prin tuberculoză în anul 2021 a fost de 1933 de cazuri, în creștere față de anul 2020 – 1816 cazuri. Incidenţa globală prin tuberculoză în anul 2021 a constituit 66,8 la 100.000 populaţie (anul 2020 – 54,0 la 100.000 populaţie). Mortalitatea prin tuberculoză în anul 2021 a constituit 6,6 la 100.000 populaţie (în anul 2020 – 4,8 la 100.000 populaţie). Bărbații fiind mai afectați (75,2%), decât femeile (24,8%).

Cum puteți preveni infectarea cu tuberculoză?

• Vaccinați-vă împotriva TBC conform Calendarului Național de Vaccinare;• Respectați regulile de igienă personală  (acoperiți gura în timpul tusei, nu scuipați jos) și igiena locuinței (efectuați curățenia curentă, aerisirea încăperilor, expunerea lenjeriei la soare);• Evitați contactul cu persoanele bolnave;• Evitați consumul de droguri și fumatul;• Evitați stresul;• Alimentați-vă sănătos;• Dacă ați fost în contact cu o persoană bolnavă de TBC, adresați-vă medicului de familie.

R. Moldova se află printre cele 40 de țări cu o povară înaltă a tuberculozei multidrogrezistente. Prevalența prin tuberculoză în anul 2021 a fost de 1933 de cazuri, în creștere față de anul 2020 – 1816 cazuri. Datele sunt prezentate de Agenția Națională pentru Sănătate Publică în contextul Zilei mondiale de profilaxie a tuberculozei, marcate anual pe 24 martie, transmite IPN.

Genericul din acest an al Zilei mondiale de profilaxie a tuberculozei este: „Da! Putem stopa TB!”. Acesta are menirea să inspire speranță și să încurajeze autoritățile despre necesitatea urgentă de a investi resurse pentru intensificarea luptei împotriva TBC, adoptarea mai rapidă a noilor recomandări OMS, implementarea inovațiilor, accelerarea acțiunilor pentru combaterea epidemiei de TBC.

În anul 2021, aproximativ 10,6 milioane de oameni s-au îmbolnăvit de tuberculoză (TBC) în întreaga lume. Specialiștii ANSP atenționează că infectarea cu tuberculoză poate fi prevenită cu ajutorul vaccinării, dar prin respectarea regulilor de igienă personală și prin igiena locuinței. Este indicată evitarea contactului cu personale bolnave, a fumatului și a consumului de droguri. Dacă o persoană a fost în contact cu un bolnav de TBC, trebuie să se adreseze medicului de familie.

Motivul pentru care Cleopatra Stratan nu a vrut să devină doamna Sanda
Articolul anterior
Cine este omul care îl poate provoca pe Putin. Luptă pentru putere la Moscova
Articolul următor