Zece femei din aceeași familie au învins cancerul de sân, după o luptă de 15 ani

Zece femei britanice din aceeași familie sărbătoresc, după ce toate au învins cancerul de sân după o luptă de 15 ani pentru viață. Joyce Waite și membrii familiei sale, inclusiv fiice, mătuși și cumnate sunt din satul Coningsby și orașul Boston, comitatul Lincolnshire, situate în estul Angliei.

separator
Supraviețuitoarele, cu vârste cuprinse între 47 și 81 de ani, dintre care opt care au legătură de sânge, își sărbătoresc acum recuperările în timp ce conștientizează cancerul, scrie Mirror.co.uk.

Joyce Waite, în vîrstă de 78 de ani, a fost diagnosticată pentru prima dată în 2002, iar iubita nepotului ei, Jane Reeson, a fost ultima diagnosticată cu această boală cruntă, în 2017, suferind cu succes o mastectomie.

„Am combătut cancerul împreună ca familie și ne-am împărtășit experiențele între noi, ceea ce a ajutat cu adevărat”, a spus Vanessa Haw, în vîrstă de 55 de ani, care a fost a opta membră a familiei diagnosticată, în aprilie 2015. „Faptul că am trecut de zece dintre noi a fost un ajutor uriaș. Suntem o familie apropiată, așa că am fost acolo una pentru cealalltă. Acest sprijin și să știi că cineva a avut cancer de sân, dar a supraviețuit, a fost genial”

Vanessa Haw, proprietară a magazinului din Coningsby, Lincolnshire, care are patru copii și opt strănepoți, a fost diagnosticată cu cancer, în aprilie 2015, după o mamografie anuală. A refuzat radioterapia, din cauza modului în care a afectat-o ​​pe mama sa, Barbara, care a fost diagnosticată cu cancer în 2003.

În mai 2015, Vanessa avea o mastectomie pe partea stângă și avea toți noduli limfatici scoși din brațul stâng. Mai avea două operații pentru îndepărtarea pielii deteriorate și a suferit o mastectomie în octombrie 2016, ca măsură de precauție. „Chiar și în cele mai rele zile, știai că există viață, există speranță”

Mama sa, Barbara Limb (81 de ani), a fost a doua femeie din familie care a fost diagnosticată cu cancer. Nepoata Barbarei, Trudie Smart, în vîrstă de 47 de ani, asistent didactic din Boston, Lincolnshire, a fost diagnosticată cu cancer de sîn în aprilie 2008. A avut opt ​​cicluri de chimioterapie, înainte de a suferi o mastectomie în noiembrie, în acel an, urmată de trei săptămîni de radioterapie. La doar câteva luni după diagnosticul ei, mama ei, Shirley Limb, de 72 de ani, din Kirton, Lincolnshire, a fost diagnosticată în septembrie 2008.

Shirley, care are trei copii mari, șase nepoți și doi strănepoți, a primit vestea în urma unei mamografii de rutină. O biopsie ultra-sonoră și biopsie au confirmat că a avut cancer la sân și că a fost îndepărtată o lumpectomie și ganglioni limfatici chiar înainte de Crăciun în acel an. Apoi a făcut radioterapie în fiecare zi, timp de trei săptămîni, și i s-a spus că este în remisiune în vara lui 2009. În ciuda faptului că nu a fost o rudă de sânge, partenera fratelui Vanessei, Lorraine Hill, în vârstă de 61 de ani, a fost diagnosticată după ce a descoperit în 2005 un nodul mare la sân.

Chelneriță și mama unui copil, din Horncastle, Lincolnshire, a făcut chimioterapie, pentru a micsora tumora, înainte de a suferi o mastectomie parțială. Sora lor, Hazel Holland, de 53 de ani, a fost de asemenea doborâtă când a făcut o mamografie în februarie 2015. Mamă a doi copii, a suferit o operație în martie în acel an, pentru a elimina un nodul limfatic, urmată de chimioterapie și radioterapie. „Am luat totul pas cu pas și am continuat viața” .

Trei ani mai devreme în 2012, mamei lui Hazel, Mary Limb, în ​​vârstă de 74 de ani, i s-a spus că are cancer la sân, după ce medicii au găsit o umflătură. Ea a fost la spital, patru zile de la operație, pentru a îndepărta ganglionii, apoi a făcut radioterapie. În august 2017, cumnata Mariei, Margaret Bedford, în vîrstă de 74 de ani, a fost și ea diagnosticată. Mama a trei copii, i s-a extirpat un nodul, luna următoare, iar după patru săptămîni de radioterapie epuizantă a fost declarată fără cancer.

O lună mai târziu, în octombrie 2017, partenera fiului ei David, Jane Reeson, în vârstă de 54 de ani, a primit o lovitură devastatoare atunci cînd a fost diagnosticată cu cancer. Lucra ca și curier și este mamă a doi copii. A avut o mastectomie pe partea stîngă în noiembrie în acel an. I s-a spus să ia tamoxifen, care blochează estrogenii, timp de cinci ani, dar până acum toate testele sunt în regulă. „Nu am simțit niciun nodul, așa că dacă nu ar fi fost mamografiae, ar fi putut fi o poveste diferită. Acum sunt conștientă de importanța efectuării unor controale periodice”.

Luna viitoare va fi lansat oficial al familiei, iar sumele obținute din vânzarea lui vor fi donate pentru tratarea cancerului de sân. Cronologia diagnosticării cu cancer de sîn în familia celor zece femei: 2002 – Joyce Waite 2003 – Barbara Limb 2005 – Lorraine Hill 2007 – Shirley Limb 2008 – Trudie Smart 2012 – Mary Limb 2015 – Hazel Holland 2015 – Vanessa Haw 2017 – Margaret Bedford 2017 – Jane Reeson.

sursa: www.libertatea.ro

Premieră în lumea medicală: O femeie din SUA, prima persoană care a supraviețuit peste două luni cu un rinichi de porc

O femeie de 53 de ani din statul american Alabama a depășit astăzi un prag important, devenind beneficiarul unui transplant experimental de organ de porc care a supraviețuit cel mai mult operației, scrie stirileprotv.ro.

La 61 de zile de la transplantul de rinichi, femeia e în stare bună si plină de energie, un semn foarte încurajator pentru medici. Ceilalți patru oameni care care primit organe de proc editate genetic – două inimi și doi rinichi – au murit la mai puțin de 2 luni după intervenție.

Towana spune că se simte bine, iar doctorii sunt optimiști pentru viitorul apropiat, asigurând că rinichiul funcționează normal.

Oamenii de știință editează genetic organe de porc pentru a le face cât mai apropiate de cele umane, din cauza lipsei acute de organe disponibile. Numai în Statele Unite, 100.000 de bolnavi sunt pe liste de așteptare pentru operații salvatoare, cu precădere pentru rinichi. Mulți din ei mor așteptând.

Pericolul din țigările electronice: Provoacă afecțiuni care pot fi mortale

Efectele pe termen lung ale vapatului sunt dezastruoase, provocând afecțiuni care pot fi mortale, iar dependența nu poate fi tratată, spun specialiștii în pneumologie, scrie adevărul.ro.

Ţigările electronice pot provoca pneumonie chimică, cunoscută cu denumirea de EVALI, şi pot prezenta pe termen lung risc foarte mare de infarct miocardic sau accident vascular cerebral, a subliniat, luni, medicul pneumolog Beatrice Mahler.

Sunt substanţe chimice încălzite la temperaturi foarte mari. Aceste temperaturi permit ca substanţa chimică din cartuşul respectiv să se transforme într-un vapor foarte fin care pătrunde foarte uşor nu doar în aparatul respirator, ci trece dincolo de alveole şi ajunge în sânge. Ajuns în sânge, produsul respectiv acţionează ca orice poluant, poluanţi pe care îi evităm în aerul pe care îl respirăm în mod normal şi produc leziuni diferite. Dacă este să vorbim despre leziunile acute, vorbim despre afectare pulmonară acută, chiar sub formă de pneumonie, o pneumonie chimică monitorizată la acest moment la nivel internaţional, care este extrem de severă şi care poate să determine inclusiv internarea în spital a persoanei respective şi suport respirator„, a declarat medicul pentru Agerpres.

Până la infarct este un pas foarte mic

Beatrice Mahler a adăugat că studiile iniţiale publicate de curând indică faptul că pe termen lung sunt riscuri foarte mari de infarct miocardic sau de accident vascular cerebral, întrucât substanţele chimice declanşează la nivelul plăcilor de aterom existente în vase coagularea.

Dacă vorbim despre efectele pe termen lung, aici lucrurile încă sunt sub atentă observare, pentru că nu avem încă suficient timp ca să tragem concluzii, dar studiile iniţiale care s-au publicate de curând indică faptul că sunt riscuri foarte mari de accident coronarian, adică de infarct miocardic, sau accident vascular cerebral, pentru că aceste substanţe chimice declanşează la nivelul plăcilor de aterom existente în vase coagularea. Or, de aici până la infarct este doar un pas. Acest lucru nu era cunoscut. Este nevoie de studii suplimentare, însă este un semnal de alarmă extrem de serios pe care datele ştiinţifice încep să le pună în evidenţă„, a explicat Mahler.

Ea a spus că ţigările electronice dau dependenţă şi a precizat că nu există însă tratament pentru această dependenţă.

Dau dependenţă şi nu este vorba despre dependenţa de nicotină, care din fericire are un tratament, cel puţin în acest moment. (…) Aici vorbim despre dependenţă de gust, de gest. O dependenţă care nu doar că duce pacientul într-o zonă în care îl face să consume mai mult dovedit clinic decât dacă ar fuma ţigară clasică. Cantitatea de ţigări electronice pe care ajunge să o consume o persoană este mult mai mare. Pe de altă parte, nu există un tratament medicamentos sau medical pentru a trata dependenţa de aceste ţigări electronice. Lucrul acesta mi se pare extrem de grav, pentru că se recomandă un produs aparent non-nociv, avem teste şi studii care evidenţiază că el are efect asupra sănătăţii, nu doar pe termen lung, ci şi pe termen scurt iar noi nu avem o modalitate medicală de a interveni şi a ajuta persoanele care vor să renunţe la această dependenţă decât consilierea psihologică”, a arătat medicul pneumolog.

Tineri și adolescenți ajung în spital cu probleme create de țigările electronice

Beatrice Mahler a mai spus că sunt tineri care vin la Institutul „Marius Nasta” cu probleme provocate de ţigări electronice, dar de cele mai multe ori simptomatologia poate fi confundată cu o interferenţă respiratorie, întrucât tuşesc, pot să strănute sau să aibă fenomene acute.

Potrivit medicului, cei care vapează cantităţi mari pot avea inclusiv tulburări digestive.

Pot avea inclusiv tulburări digestive în cazul în care cantitatea de produse vapate este foarte mare. Este nevoie de o anamneză extrem de atentă şi de o sinceritate pe care, de cele mai multe ori tineri, adolescenţii evită să o aibă în faţa părinţilor, pentru că, din păcate, ei ascund acest obicei de părinţii lor şi atunci este foarte dificil să ajungi la un diagnostic pus în camera de gardă. În cazurile severe da şi în momentul în care doar medicul rămâne cu pacientul, şansele ca diagnosticul să fie pus sunt mari”, a evidenţiat medicul Beatrice Mahler.

În opinia sa, modul în care sunt prezentate ţigările electronice şi accesibilitatea le face tentante pentru tânăra generaţie şi chiar pentru copii cu vârste de 12 – 13 ani.

„Ţigările electronice sunt prezentate, din păcate, de producător ca o variantă ‘sănătoasă’, reţineţi ghilimele, sau ca o alternativă la ţigara clasică. Din păcate, această prezentare le face să fie accesate, pe de o parte, de cei care doresc să renunţe la ţigara clasică, în speranţa că vor reuşi acest lucru iar modalitatea în care sunt prezentate dispozitivele electronice, culoarea acestora, forma – care este diferită -, dar şi accesibilitatea extrem de crescută a produselor le face extrem de tentante pentru tânăra generaţie, pentru adolescenţi – de la cele mai mici vârste, pentru că ei în jurul vârstei de 12 – 13 ani deja sunt tentați să guste sau să încerce astfel de produse”, a spus specialistul.

Cum să bei apă ca să slăbești

Cum să bei apă ca să slăbești. Menținerea unei greutăți sănătoase este un obiectiv comun pentru mulți oameni, iar una dintre cele mai eficiente strategii care este adesea neglijată este hidratarea corespunzătoare, scrie exquis.ro.

Apa nu este doar vitală pentru viață, ci joacă, de asemenea, un rol crucial în gestionarea greutății și în sănătatea generală. Iată exact cum ar trebui să bei apă pentru a pierde în greutate, potrivit Dr. Natalia Balan. 

De ce ar trebui să bei apă pentru a pierde în greutate?

Beneficiile de a bea apă sunt multe și variate, inclusiv:

Senzația de sațietate

Consumul de apă înainte de masă poate ajuta la reducerea apetitului. Persoanele care beau un pahar de apă înainte de masă tind să consume mai puține calorii în timpul mesei.

Stimulează metabolismul

Hidratarea corespunzătoare vă poate stimula temporar metabolismul. Unele studii arată că consumul de apă rece poate face corpul să ardă mai multe calorii prin încălzirea lichidului la temperatura corpului.

Înlocuitor al băuturilor hipercalorice

înlocuirea băuturilor zaharoase sau hipercalorice cu apă vă poate reduce semnificativ aportul zilnic de calorii, favorizând pierderea în greutate.

Îmbunătățirea condiției fizice

Un corp bine hidratat este esențial pentru o performanță optimă în timpul antrenamentelor. Acest lucru înseamnă că vă veți putea antrena mai intens și mai mult timp, ceea ce vă va ajuta să ardeți mai multe calorii.

Cum anume ar trebui să bem apă și să pierdem în greutate?

Medicul oferă câteva sfaturi eficiente.

Stabiliți obiective zilnice

Un obiectiv bun este să beți cel puțin 8 pahare (aproximativ 2 litri) de apă pe zi. Puteți ajusta această cantitate în funcție de nevoile dumneavoastră individuale, de nivelul de activitate și de climă.

Purtați întotdeauna o sticlă de apă cu dvs.

Având la îndemână o sticlă de apă reutilizabilă vă va reaminti să beți regulat. Dacă este necesar, puteți seta un memento pe telefon.

Adaugă aromă apei tale

Dacă ai probleme în a bea suficientă apă, încearcă să adaugi felii de fructe (cum ar fi lămâie, castraveți sau căpșuni) sau ierburi (cum ar fi menta) pentru a adăuga aromă fără a adăuga calorii semnificative.

Bea înainte de fiecare masă

Fă-ți un obicei din a bea un pahar de apă înainte de fiecare masă principală. Acest lucru nu numai că vă va ajuta să vă simțiți sătul, dar vă va aminti, de asemenea, să vă hidratați în mod regulat. Simplul act de a rămâne hidratat poate avea un impact semnificativ asupra controlului greutății și asupra sănătății generale.

În fiecare zi, o persoană ar trebui să bea cel puțin doi litri de apă (8-10 pahare). Aceasta este recomandarea care poate fi găsită cel mai adesea în diverse surse medicale și auzită de la medici.

Însă, în funcție de sex, vârstă, stil de viață și activitate, nevoia de lichide variază. De exemplu, sportivii și femeile în timpul alăptării au nevoie de mai multe lichide, iar persoanele în vârstă au nevoie de mai puține.

În acest caz, nevoia minimă de apă poate fi calculată folosind caloriile sau greutatea corporală. În medie, aceasta este de 30 ml per 1 kg sau 1-1,5 ml per unitate de energie.

Mecanismul natural care semnalează unei persoane să bea apă este senzația de sete. Aceasta apare atunci când nivelul ionilor de sodiu din sânge crește.

Acest lucru se întâmplă din diverse motive: din cauza activității fizice active, când o persoană transpiră mult, dacă regimul de băut este încălcat sau de la administrarea de medicamente care favorizează excreția de lichide. Semnele nu trebuie ignorate.

Deshidratarea prelungită este plină de diverse tulburări – de la ușoară stare de rău la stop respirator. Prin urmare, de obicei este mai bine să beți apă în porții mici pe parcursul zilei, de exemplu, între mese.

Inovația în materie de lifting facial sunt tratamentele de întinerire cu fire bioresorbabile de ultimă generație!
Articolul anterior
Un ecou din închisoarea de acasă
Articolul următor