Dormitul fără haine este benefic!

Somnul este perioada în care corpul şi creierul au posibilitatea de a se reface. Pentru că tot se încălzeşte afară, dormitul în pijamele devine ceva mai incomod şi în acest caz îţi rămâne să dormi dezgolită. Despre beneficiile acestuia e bine să ştii că…

separator
Dormitul fără haine este benefic!

Atunci când dormi dezgolită eviţi supraîncălzirea corpului. Astfel, procesele de regenerare a pielii sunt mai intense. De asemenea, datorită temperaturii naturale  a corpului, nu este perturbată secreţia hormonuli creşterii şi melanina. Ca urmare, corpul nefiind „intimidat” se relaxează mult mai repede, iar tu ajungi să te bucuri de starea de bine.

YpGbkZVfLIgTotodată, somnul fără haine scade nivelul cortizolului (hormonul stresului) în sânge, datorită acestui fapt ai parte de un somn liniştit, iar dimineţile sunt pline de farmec şi un nou început. Dacă nu ai ştiut, atunci află că după un somn calm mănânci mai puţin şi asta pentru că ai suficiente endorfine în sânge şi organismul nu are necesitatea de a mânca pentru a te simţi bine. În acest fel, dormitul dezgolită este un avantaj nu doar pentru starea ta emoţională, dar şi pentru siluetă.

0a1a9b01ce5d2f55288603c5e429f519Această deprindere este benefică şi pentru relaţia de cuplu. În timpul somnului, atingându-te de corpul partenerului, creşte intimitatea dintre voi doi, iar de aici se înbunătăţeşte relaţia de cuplu, crescând nivelul hormonului iubirii (oxitocina). Tot de aici creşte şi încrederea în sine. Atingerile cearşafulurilor moi şi proaspete te vor învălui şi-ţi vor alinta fiecare celulă a corpului, iar tu vei începe să te simţi din ce în ce mai atrăgătoare.

Deci, nu ezita să încerci să dormi dezgolită cel puţin o dată. Dacă vei simţi un oarecare disconfort, poţi îmbrăca pijama în orice moment.

Moartea explicată de o fetiță bolnavă de cancer
Articolul anterior
Ei, care sunt trecuți de 50, au banii. Iar ele-anii!
Articolul următor
Alte articole interesante