Mâncăm pentru a trăi sau trăim pentru a mânca?

Hrana reprezintă o resursă necesară pentru viață, prin urmare omul mănâncă ca să trăiască. Alimentele sunt combustibilul care îi oferă organismului energia de care are nevoie pe parcursul zilei. Însă modul de viață contemporan, obiceiurile alimentare greșite și stresul de rutină pot transforma mâncatul dintr-o necesitate fiziologică într-o deprindere nocivă.

Pentru a nu trece acest hotar, iată 5 reguli pentru o alimentați sănătoasă și echilibrată:

  1. Consumați o varietate largă de alimente neprelucrate și proaspete.
  2. Consumați cât mai multe fructe și legume, surse importante de vitamine, minerale, fibre dietetice, proteine vegetale și antioxidanți, nutrieții care ajută la digestie și metabolism.
  3. Consumați cantități moderate de grăsimi. Utilizați uleiuri vegetale nesaturate, cum ar fi uleiul de măsline extravirgin sau de floarea soarelui.
  4. Consumați cât mai puțină sare și zaharuri. Alegeți fructe proaspete în loc de gustări dulci, cum ar fi fursecuri, prăjituri și ciocolată.
  5. Reglați cantitatea alimentelor.

Află mai multe despre alimentația sănătoasă în cadrul WEBINARULUI GRATUIT de astăzi!

Înregistrează-te accesând link-ul ACESTA

Cum despre senzația de foame și senzația de poftă?

E important să puteți diferenția foamea și poftă, astfel veți determina timpul meselor.

Pofta este un fenomen psihologic, pe când foame este un fenomen digestiv. Prin foame organismul ne informează că are nevoie de alimente, în timp ce pofta nu este specifică necesităților fiziologice, ci mai curând ne dă de știre despre o instabilitate emoțională.

Tot pofta ne face să mâncăm peste măsură. Încărcarea normală a stomacului cu mâncare este la 1/2, iar din volumul rămas 1/4 din stomac este dedicat apei și 1/4 reprezintă spațiul gol necesar pentru digestia corectă a hranei. Ați observat că atunci când mâncați peste măsură, vă simțiți obosiți și somnoroși, asta pentru că stomacul cheltuie prea multă energie pentru digestie și are nevoie să se ,,restabilească”.

Acum când știi regulile de bază ale alimentației sănătoase, fii parte a Centrului Online de Nutriție și Sport, locul unde se schimbă vieți și se fac cele mai mari schimbări doar prin alimentație, mișcare și gândire pozitivă. Accesează link-ul și cere o consultație gratuită cu Ambasadorul.

Sfecla roșie, alimentul cu proprietăți miraculoase

Există legende în care sfecla roșie este supranumită “alimentul minune”, datorită proprietăților vindecătoare miraculoase în tratarea bolilor de sânge și a celor hepatice. Unul din avantajele sfeclei este posibilitatea de a fi consumată pe tot parcursul anului, fiind utilizată atât în stare crudă, cât și gătită.

Sfecla roșie este alimentul cu un conținut bogat de vitamina B, mangan, potasiu, fibre, fier, fosfor, dar și vitamina C. Este una dintre cele mai benefice legume pentru sănătatea ficatului, iar sucul de sfeclă roșie este o sursă vastă de antioxidanți și nitrați naturali.

Așadar, consumul regulat de sfeclă este o modalitatea eficientă de a consuma nutrienții și cantitatea de fibre necesare organismului. De asemenea, sfecla roșie face parte din grupul alimentelor alcaline. Mai multe moduri de a o consuma și prepara puteți afla din meniurile din Cabinetul Personal, de pe platforma www.galinatomas.com .

Iată 3 motive pentru care trebuie să consumi sfecla roșie:

  • Protejează ficatul și contribuie la regenerarea acestuia, chiar și în cazul hepatitelor. Betaina, substanță din compoziția sfeclei stimulează funcția celulelor hepatice și protejează ficatul împreună cu conductele biliare. Consumul regulat de sfeclă, datorită fibrelor, ajută și la detoxifierea ficatului.
  • Menține buna funcționare a sistemului sanguin, preîntâmpinând depunerea colesterolului pe pereții vaselor de sânge și previne formarea cheagurilor.
  • Combate anemia. Datorită conținutului ridicat de fier, magneziu și vitamina B6, sfecla roșie stimulează procesul de formare a globulelor roșii și astfel ajută la combaterea anemiei. Este recomandată o cură timp de o lună de zile cu 150 de g de sfeclă, o dată la două-trei zile.

Sfecla roșie este o legumă versatila și poate fi preparată într-o varietate de moduri. O puteți consuma crudă, coaptă, la abur și murată. Poate fi elementul principal al unor supe, borșuri sau salate, de asemenea poate fi servită alături de brânză în cadrul unor aperitive. Toate aceste rețete le puteți găsi în meniurile din Cabinetul Personal de pe platforma www.galinatomas.com .

Iată o rețetă pe baza sfeclei, care te va convinge cât de gustoasă poate fi această legumă.

Legume cu pastă din Sfeclă roșie

Pasta din Sfeclă roșie

  1. Spală bine sfecla și cartoful și fierbe-le cu tot cu coajă în apă (sau le pregătești la aburi).
  2. Când sunt gata se decojesc, se lasă la răcit, apoi se taie cuburi.
  3. Le pui în blender împreună cu o lingură de tahini și le amesteci până obții o pastă.

Bețe din legume

  • Curăță și spală legumele ( alege legumele la preferință), de exemplu: ardei, morcov, castraveți.
  1. Legumele se taie în jumătate, apoi în fâșii longitudinale.
  2. Se servesc legumele cu pasta din sfeclă roșie.

Poftă Bună! Vrei mai multe rețete sănătoase și gustoase? Le găsești în meniurile personalizate din Cabinetul Personal. Dacă nu ai un abonament acitv, accesează link-ul  și cere o consultație, iar unul din ambasadorii noștri te vor contacta cu mai multe detalii.

5 motive pentru care să participi în ediția a 17-a a proiectului ,,Galina Tomaș îți cumpără kilogramele”

Centru Online de Nutriție și Sport a dat startul unei noi ediții a proiectului ,,Galina Tomaș îți cumpără kilogramele”, ediția a 17-a. Acum ai posibilitatea să vinzi kilogramele slăbite atât în ediție, cât și pe durata pauzei dintre ediții, prețul unui kilogram este de 5 euro. 

Fii și tu parte din acest proces frumos, care te ajută să adoți stilul sănătos de viață. Participă în ediția a 17-a pentru ca: 

– să te bucuri de meniuri personalizate în fiecare zi, 

– să poți face antrenamente corecte la orice oră și oriunde, 

– să ai alături de tine o sursă bogată de motivație și ghidare. 

FOARTE IMPORTANT!!! 

Doar fiind participant în proiect, profiți de cele mai noi instrumente din Cabinet: 

✓ Instrumentul de antrenamente YOGA și PILATES online

✓ Instrumentul combinațiiloralimentare

Centru Online de Nutriție și Sport ajută toți doritorii să adopte stilul sănătos de viață în mai mult de 84 de țări, iar în ultimii 3 ani au fost slăbite peste 27 mii de kilograme. 

Poți accesa Cabinetul Personal de oriunde și oricând, la doar un clic distanță ai parte de informația valoroasă, ce te va ajuta să obții scopul în remodelarea corporală. 

Te așteptăm să parcurgem împreună drumul spre scopul propus alături de Centru Online de

Nutriție și Sport. Apasă pe butonul particip în Cabinetul Personal, iar dacă nu ai un abonament activ, accesează link-ul și unul din ambasadori te va contacta pentru o consultație gratuită.

Salată de sezon din ardei copți. Săracă în calorii

         Salata din ardei copți poate fi compusă doar din ardei și condimente sau fiind servită în combinații inedite. Ardeii copți sunt un deliciu, ce pot fi păstrați la congelator sau în borcan, iar apoi utilizați după necesitate. 

Mod de preparare: 

Se coc ardei foarte bine pe toate părțile la cuptor sau pe aragaz. Separat, facem un amestec de sare, ulei și oțet, condimente după preferință, ajustăm cantitățile după preferință. Tocăm ardeii în felii sau cuburi mari și punem amestecul peste ei. Adăugam semirondele de ceapă roșie și usturoi tocat mărunt. 

Servim cu brânză sărată și verdeață! 

Bogat în nutrieți și sărac în calorii. Ardeiul gras este o sursă importantă de vitamina A, complexul B, vitamina C și minerale (fier, cupru, zinc, potasiu, mangan, magneziu, seleniu). Activează metabolismul și facilitează ardere caloriilor în exces.

Vrei să ai parte de mai multe REȚETE sănătoase? Acum este momentul, te așteptăm în Ediția a 17-a a proiectului Galina Tomaș îți cumpără kilogramele! În Cabinetul Personal găsești meniuri sănătoase personalizate pentru fiecare abonat. 

Accesează link-ul și unul din Ambasadori te va contacta pentru o consultație GRATUITĂ.

Amendă uriașă pentru persoanele care urcă la volan fără a avea drept de conducere
Articolul anterior
Record de temperatură în Australia. S-au înregistrat 50,7 grade
Articolul următor