Mâncăm pentru a trăi sau trăim pentru a mânca?

Hrana reprezintă o resursă necesară pentru viață, prin urmare omul mănâncă ca să trăiască. Alimentele sunt combustibilul care îi oferă organismului energia de care are nevoie pe parcursul zilei. Însă modul de viață contemporan, obiceiurile alimentare greșite și stresul de rutină pot transforma mâncatul dintr-o necesitate fiziologică într-o deprindere nocivă.

Pentru a nu trece acest hotar, iată 5 reguli pentru o alimentați sănătoasă și echilibrată:

  1. Consumați o varietate largă de alimente neprelucrate și proaspete.
  2. Consumați cât mai multe fructe și legume, surse importante de vitamine, minerale, fibre dietetice, proteine vegetale și antioxidanți, nutrieții care ajută la digestie și metabolism.
  3. Consumați cantități moderate de grăsimi. Utilizați uleiuri vegetale nesaturate, cum ar fi uleiul de măsline extravirgin sau de floarea soarelui.
  4. Consumați cât mai puțină sare și zaharuri. Alegeți fructe proaspete în loc de gustări dulci, cum ar fi fursecuri, prăjituri și ciocolată.
  5. Reglați cantitatea alimentelor.

Află mai multe despre alimentația sănătoasă în cadrul WEBINARULUI GRATUIT de astăzi!

Înregistrează-te accesând link-ul ACESTA

Cum despre senzația de foame și senzația de poftă?

E important să puteți diferenția foamea și poftă, astfel veți determina timpul meselor.

Pofta este un fenomen psihologic, pe când foame este un fenomen digestiv. Prin foame organismul ne informează că are nevoie de alimente, în timp ce pofta nu este specifică necesităților fiziologice, ci mai curând ne dă de știre despre o instabilitate emoțională.

Tot pofta ne face să mâncăm peste măsură. Încărcarea normală a stomacului cu mâncare este la 1/2, iar din volumul rămas 1/4 din stomac este dedicat apei și 1/4 reprezintă spațiul gol necesar pentru digestia corectă a hranei. Ați observat că atunci când mâncați peste măsură, vă simțiți obosiți și somnoroși, asta pentru că stomacul cheltuie prea multă energie pentru digestie și are nevoie să se ,,restabilească”.

Acum când știi regulile de bază ale alimentației sănătoase, fii parte a Centrului Online de Nutriție și Sport, locul unde se schimbă vieți și se fac cele mai mari schimbări doar prin alimentație, mișcare și gândire pozitivă. Accesează link-ul și cere o consultație gratuită cu Ambasadorul.

Amendă uriașă pentru persoanele care urcă la volan fără a avea drept de conducere
Articolul anterior
Record de temperatură în Australia. S-au înregistrat 50,7 grade
Articolul următor