Salata din fasole roșie cu orez lung-o combinație foarte reușită în meniul unei familii. Nutriționistele Galina Tomaș șiTamara Șchiopu alături de prezentatoarea Lili Lozan o vor împărți la 3 pentru că este destul de sățioasă.
Se prepară în 20 de minute.
Ingrediente:
- Verdeață
- Orez ”Dalba” bob lung
- Fasole roșie
- 1 măr
- Semințe de floarea soarelui și dovleac.
- Pentru dressing:
- Ulei de floarea soarelui ”Floris”
- Oțet balzamic
- Muștar
Metodă de preparare:
- 200 g de orez cu bobul alungit se pune la fiert în bulion vegetal, pregătit în prealabil.
- Este important ca volumul lichidului să fie de două ori mai mare decât volumul orezului.
- Orezul va fierbe timp de 20 de minute.
- Între timp pregătim celelalte ingrediente: ceapa verde și mărul.
- Într-un vas mare pentru servit se amestecă ceapa mărunţită, merele şi frunzele de salată, împreună cu fasolea şi seminţele de floarea-soarelui.
- Când orezul s-a răcorit, se adaugă în garnitură.
Înainte de a fi servită, garnitura se stropeşte cu o marinadă pregătită din ulei, oţet, muştar, sare şi piper.