O moldoveancă stabilită în SUA, a lansat un brand de lenjerie la Chicago

Este vorba de Nelly Șargu care a absolvit Facultatea de jurnalism la Cluj. Nu a ales această cale, ci și-a urmat visul care de altfel este și pasiunea ei – designul vestimentar. Mai mult, a început să croiască lenjerie intimă deosebită, care a ajuns să fie admirată și peste ocean.

separator
Iată ce a povestit tânăra pentru monitorulcluj.ro.

„Mă numesc Nelly Șargu și sunt o moldoveancă din Republica Moldova. Încerc să învăț să-mi duc viața departe de casă, în Chicago, SUA.  Momentan, lucrez  într-un local, vorbesc în fiecare zi cu americani, le explic că țara lor este foarte frumoasă, însă cea mai mare parte a timpului mi-o ocupă cusutul,” își începe Nelly povestea.

Când era în liceu, Nelly a fost pasionată de limba română, motiv pentru care a ales să studieze jurnalismul. Îi plăcea să scrie. Prin cel de-al doilea an de facultate, a ajuns să colaboreze cu un site de modă. Scria articole despre haine și atunci a realizat că, de fapt, pasiunea ei cea mare era alta. Încă de când era mică și a început să creeze ceva ce se găsea prea greu în Republica Moldova.

„Am început să cos lenjerie relativ simplu, deoarece am cusut până atunci tot felul de rochii și fuste pentru mine si mama mea. Din clasa a 6-a tot mă țin minte stând la mașina de cusut. De aceea mi-a fost ușor să înțeleg principiul de coasere al lenjeriei. Oricum ar fi, învăț până acum și tot descopăr lucruri noi despre materiale, forme sau dacă un articol se simte bine pe corp sau creează disconfort. Am primit în dar la un moment dat o bralettă și m-am îndrăgostit de ea, însă cu vreo 3 ani în urmă în Moldova nu prea erau magazine unde să mai cumperi așa ceva. Așa că am făcut ce faceam mereu – am încercat să o reproduc. Așa a început aventura”, explică Nelly.

Ea spune că a avut noroc, după ce a publicat câteva fotografii ale articolelor cusute de ea pe Facebook. Talentul ei a fost observat de jurnaliști, a fost promovat, iar numărul cererilor a început să crească, reușind să câștige cliente fidele. Între timp, tânăra a avut șansa să ajungă în america, dar nu a putut renunța la pasiunea ei. Așa că, după ce a arătat poze cu lucrările ei mai multor americani și a văzut că feedback-ul este pozitiv, a început să coase și acolo.
Dorul de casă o face nostalgică, însă Nelly nu-și vede viitorul în Republica Moldova. Ea visează la ceva măreț, așa că până când nu se gândește să se întoarcă, mai ales că acum, Chicago a devenit o casă pentru ea.

Institutul Pantone a anunțat culoarea anului 2019! Vei rămâne surprinsă!
Articolul anterior
Pavel Stratan a dezvăluit povestea videoclipului în care joacă rolul unui tată pentru fiica sa
Articolul următor
Alte articole interesante