9 plante pe care trebuie să le ai în casă! Purifică aerul și neutralizează toxinele

Potrivit cercetătorilor, plantele de apartament pot purifica aerul din case și birouri, pot neutraliza toxinele din aer, cum ar fi amoniacul, formaldehida, benzenul, mirosul de la detergenți, covoare, draperii, fumul de tutun. De asemenea, plantele de apartament reglează nivelul de umiditate în spațiile închise. Vezi, mai jos, 9 plante pe care trebuie să le ai în casă! Pe lângă faptul că sunt frumoase, acestea au proprietăți benefice asupra mediului și sănătății.

separator

1. Aloe Vera

Aloe Vera este potrivită în special pentru dormitoare. În comparație cu alte plante de cameră, aloe vera eliberează oxigen chiar și pe timpul nopții. Planta împrospătează aerul, înlăturând energiile negative. Se consideră că atunci când oferi unei persoane bolnave un ghiveci cu Aloe Vera, la scurt timp, starea de sănătate a bolnavului se îmbunătăţeşte simţitor, pentru că frunzele plantei purifică aerul.

Aloe-Vera

2. Lămâiul de apartament

Frunzele de lămâi conțin în jur de 85 de compuși care purifică aerul din cameră.

lamai-ap

3. Clorofitum

Cunoscută sub numele de voalul miresei, clorofitum este cunoscut pentru faptul că absoarbe fumul de țigară. De asemenea, planta este apreciată pentru efectele afrodiziace şi revigorante.

Planta-paianjen

4. Ficusul

Planta îmbogățește camera cu oxigen, umezește aerul și neutralizează toxinele.

Rubber-Plant-Ficus-Elastica-air-purifying-and-cleaning

5. Rozmarinul

Planta conține fitoncide care manifestă proprietăți benefice asupra persoanelor ce suferă de boli ale tractului respirator superior.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

6. Pelargonium (mușcata)

Mușcata elimină substanțe cu efect calmant, ajută în situații de stres si insomnie.

462487-annee-2012-parmi-autres-annee

7. Palmierul Areca

Este una dintre plantele ce au capacități uimitoare de purificare a aerului. Poreclit „cel mai eficient umidificator de aer”, palmierul menține aerul umed pe timpul iernii și neutralizează toxinele din aer.

ce4af758d3cf29a2413b860e634038ce

8. Feriga

Feriga este considerată cea mai eficientă plantă de filtrare a aerului, pentru capacitatea ei de a expulza mucegaiul și toxinele. În plus, feriga va conferi camerei un aer proaspăt de pădure.

Nephrolepis-feriga

9. Azaleea

Specialiştii au constatat că, aşezată în bucătărie, planta absoarbe foarte bine toxinele și mirosurile neplăcute degajate de detergenţii folosiţi pentru curăţarea grăsimilor.

azalea

O-Zone va concerta și la Chișinău pe 9 mai!
Articolul anterior
6 lucruri pe care franţuzoaicele le evită în frumuseţe
Articolul următor
Alte articole interesante