Ascultă cele mai celebre melodii dedicate femeilor (Video)

Pentru că 8 martie este ziua tuturor femeilor, am creat o listă cu cele mai celebre melodii create de bărbați din dragoste pentru o femeie.

separator

Beethoven – „Fur Elise”

„Fur Elise” este una dintre cele mai cunoscute și îndrăgite compoziții muzicale ale compozitorului Beethoven. Deși puțini știu povestea de dragoste din spatele ei, se spune că femeia care a inspirat scrierea acestei capodopere este Therese, cea care a refuzat cererea în căsătorie a lui Beethoven.

John Lennon – „Woman”

„Woman” este un celebru cântec compus și interpretat de John Lennon, pentru Yokko Ono, iubita soție și femeie, alături de care acesta a trăit o frumoasă poveste de iubire. John Lennon consideră superba compoziție drept o „odă” închinată soției sale Yokko.

Chris De Burgh – „Lady In Red”

„Lady in Red” a fost compusă și interpretată de Chris de Burgh în anul 1986. Muza acestei piese a fost soția lui, Diane de Burgh. „Cântecul a fost inspirat de o amintire: amintirea momentului în care am văzut-o prima oară pe Diane”, a declarat Chris.

Eric Clapton – „Wonderful Tonight”

Eric Clapton a compus „Wonderful tonight” în 1976, atunci când își aștepta prietena, Pattie Boyd (viitoare sotie). Pattie l-a mai inspirat și pe George Harrison, care a compus piesele „Something” și „For your blue”.
„Ani de zile, „Wonderful tonight” m-a sfășiat, era cea mai usturătoare metoda de a-mi aduce aminte de tot ceea ce a fost frumos în relația noastră. „, scria Pattie în autobiografia sa.

The Beatles – „Julia”

„Julia” este un celebru cântec al formației britanice „The Beatles”. Piesa a fost compusa de John Lennon în memoria mamei sale, Julia, care a murit în timpul unui accident de mașină. Atunci John avea 17 ani, iar primul copil l-a numit Julian, după mama sa.

text: Iulia Arnaut

Cadouri pentru femei în funcție de vârstă!
Articolul anterior
Iubire pentru toți la Teatrul ”Eugen Ionescu”
Articolul următor
Alte articole interesante