Top 4 tratamente împotriva arsurilor solare

Pe lângă produsele cosmetice destinate arsurilor solare, putem apela și la metodele naturiste, cu extraordinare proprietăți curative.

separator

Vezi topul celor mai eficiente metode!

Lactate

Lactatele sunt renumite pentru beneficiile împotriva arsurilor solare. Fă diverse măcuțe cu iaurt sau smântână, sau pulverizează lapte pe zonele afectate. La final vei simți o pielea calmată!

baile_de_soare_sunt_benefice

Aloe vera

Aloe Vera are un efect antiseptic, dezinfectant, antiinflamator și mai poate stimula regenerarea celulară. Astfel, gelurile care conțin Aloe Vera sunt cele mai indicate pentru a trata arsurile solare.

Uleiuri naturale

Uleiurile naturale calmează zonele afectate de arsuri solare, de exemplu: uleiul de lavanda și uleiul de mușețel. Adaugă câteva picături de ulei în cada de baie sau în pulverizator, pentru o aplicare în caz de urgență.

expuenrea la soare1

Mierea de albine

Mierea de albine este bună pentru orice afecțiune, datorită proprietăților sale calmante. Mierea este deosebit de hrănitoare și abundă în vitaminele: A, C, E, B1, B3, B5. Deasemenea, mai este foarte bogată în substanțe minerale (fier, calciu, fosfor, magnesiu, potasiu, sodiu) și antioxidanți, care sunt substanțele perfecte ce te pot proteja împotriva arsurilor solare. Dacă ești alergică la miere încearcă s-o eviți.

text: Iulia Arnaut

Fotomodelele anilor 80! Cum arată acum (Foto)
Articolul anterior
Carla Bruni – detalii picante din viața ei!
Articolul următor
Alte articole interesante