Top 5 profesii care cauzează depresii!

Ești în depresie și crezi că ai cea mai stresantă profesie? Poate că da, dar poate că meseria ta nici nu ajunge în topul categoriilor profesionale expuse la riscul de depresie.

separator

Iată care sunt categoriile sociale predispuse depresiei potrivit unui studiu realizat în SUA de către health.com:

1.    Specialiştii din domeniul sănătăţii (medici, asistente, terapeuţi) sunt în permanenţă expuşi unor situaţii-limită în care, nu de puţine ori, viaţa pacienţilor este în mâinile lor.

Top 5 profesii care cauzează depresii!

2.    Artiştii, scriitorii şi oamenii din industria divertismentului, a căror profesie se asociază de multe ori cu ore de lucru imprevizibile, venituri inconstante şi izolare.

Top 5 profesii care cauzează depresii!

3.    Profesorii, prin prisma specificului activităţii lor, ei având rolul să răspundă exigenţelor copiilor, părinţilor şi celor ale managementului şcolii, fiecare dintre aceştia având aşteptări şi criterii diferite de eficienţă.

Top 5 profesii care cauzează depresii!

4.    Agenţii de intermedieri financiare, consultanţii financiari şi contabilii, care au un grad foarte redus de control asupra pieţei pe care activează şi de predictibilitate asupra rezultatelor muncii lor, cuplate cu o responsabilitate foarte mare pentru utilizarea adecvată a resurselor financiare ale unor întregi companii sau a finanţelor personale ale clienţilor persoane fizice.

Top 5 profesii care cauzează depresii!

5.    Agenţii de vânzări, din cauza deplasărilor numeroase care îi izolează de familie şi prieteni, a numărului de ore lucrate, a presiunii constante pentru obţinerea rezultatelor aşteptate, precum şi a imprevizibilităţii veniturilor.

Top 5 profesii care cauzează depresii!

 

Cu ce filmuleț de prezentare a Moldovei va merge ucraineanul la Eurovision
Articolul anterior
Rita Ursalovschi: “După o experiență neplăcută, aleg cu grijă ceea ce pun pe faţă şi nu o supun experimentelor”
Articolul următor
Alte articole interesante