Basarabeanca lui Ionuţ Dolănescu junior

Este un semn bun: Dacă soacra te iubeşte, ai şanse mari şi căsnicia să-ţi meargă ca pe strune. Cam aşa s-a întâmplat şi în viaţa Doinei Bondari, soţia lui Ionuţ Dolănescu junior.

separator

Este basarabeancă, fostă vioristă în orchestra “Lăutarii” a lui Nicolae Botgros. Acum cântă alături de soţul său, Ionuţ Dolănescu şi de soacra sa, cunoscuta interpretă Maria Ciobanu, alias ciocârlia muzicii populare româneşti.

Nici ea nu ştie dacă a visat vreodată  la o astfel de întorsătură de soartă.

Era căsătorită aici, în Moldova, iar el – peste Prut. O întâlnire le-a schimbat cursul vieţii. Avea de susţinut cu orchestra “Lăutarii” mai multe concerte în România, alături de Ionuţ Dolănescu. Nici nu bănuia că cel pe care-l susţinea, cu sunetul viorii sale, avea să-i devină soţ în jumătate de an. Sunt 5 ani, de când basarabeanca Doina Bondari împarte viaţa cu cei doi copilaşi şi cu Ionuţ, fiul Mariei Ciobanu şi al regretatului Ion Dolănescu senior. Cum le merge căsnicia în inima Bucureştiului, afli din interviul ce urmează. Am prins-o pe Doina în ajunul concertului cu genericul “Dor de tată”, susţinut alături de soţ şi soacră la Chişinău. În culise ne-a fost dat să aflăm că este apreciată de soacră, pentru că i-a dăruit şi doi nepoţi drăgălaşi, pentru că este o gospodină  şi o soţie perfectă pentru fiul său.

-Dragă Doina ce aer îţi prieşte mai mult, cel din Moldova sau cel din Bucureşti?

Sunt cinci ani, de când am plecat din Chişinău, dar revin cu mare plăcere acasă. Nu pot să-ţi răspund, dacă m-am acomodat sau nu la Bucureşti. Sunt mai mult în familie, nu ieşim la petreceri mondene, nici măcar nu avem timp de plimbare, pentru că jumătate de an suntem plecaţi împreună cu toată familia în America. Acum o săptămână am revenit din Florida dintr-o vacanţă.

-Ai venit cu picii la Chişinău? Ştiu că sunt alături de tine şi în turneele voastre în America.

Avem  o fetiţă şi un băieţel. Deja mi-i dor de ei. Când suntem plecaţi de-acasă, de copii are grijă sora mea, care la fel este stabilită în România şi de asemenea verişoara lui Ionuţ. Atunci când  plecăm peste ocean, îi iau cu mine.

-Cum reuşeşti să-ţi menţii echilibrul în familie, după toate scandalurile mediatizate cu lux de detalii, referitoare la relaţiile dintre fraţii Dolănescu, după moartea tatălui?

Dolănescu e un nume mare. Niciodată nu vom fi scutiţi de vorbe, critică şi duşmani. Acasă reuşesc să-l protejez de probleme. Orice s-ar întâmpla, îl întâmpin cu zâmbetul pe buze, îl îmbrăţişez aşa ca să-i transmit liniştea şi căldura căminului. E foarte multă agitaţie în jurul lui Ionuţ, de aceea casa e locul unde îşi găseşte refugiul.

-Care sunt secretele, prin care îl provoci să ajungă neîntârziat acasă?

Pe Ionuţ  îl dezarmează mirosul plăcinţelelor cu brânză şi varză. Îi plac la nebunie. Chiar astăzi o fină i-a adus plăcinte în culise, ca să-i împlinească pofta.

De fapt, buna înţelegere şi dragostea ne fac viaţa mai uşoară.

Suntem împreună de cinci ani, dar am impresia că ne cunoaştem de mici copii. Este jumătatea mea, asta îmi spune şi el mie. Nu-mi imaginez cum am putea trăi unul fără celălalt. E frumos să fii iubită. Cred că această căsnicie e de la Dumnezeu.

Olga Chirica

 

Ce se întâmplă cu viața ta sexuală când dormi după-amiaza?

Specialiștii spun că un pui de somn la amiază are o mulțime de beneficii susținute de știință, cum ar fi reducerea oboselii, îmbunătățirea performanței, suține atenția și îmbunătățește starea de spirit. Dar știai că și viața ta sexuală poate beneficia de somul de dupa-amiaza?

Potrivit profesorului de psihologie de la Universitatea din California și coautor al cărții „Take a Nap! Change Your Life”, Sara Mednick, un pui de somn poate face câteva lucruri utile viața ta sexuală, cum ar fi îmbunătățirea rezistenței și a dispoziției generale.

Poate deloc surprinzător, somnul și viața ta sexuală sunt strâns legate. În timp ce lista lucrurilor care se întâmplă cu corpul tău atunci când încetezi să faci sex include somn prost, lipsa somnului poate dăuna și vieții tale sexuale. Somnul și sexul împărtășesc o relație simbiotică.

Lipsa somnului a fost asociată cu libidoul scăzut și excitarea sexuală slabă la femei și cu disfuncția erectilă la bărbați. Potrivit omul de știință Matthew Walker, hormonii noștri reproductivi, esențiali pentru sănătatea sexuală, sunt afectați atunci când nu dormim suficient. „Tinerii care dorm doar cinci ore pe noapte timp de o săptămână vor avea un nivel de testosteron care este cel al unei persoane cu 10 ani mai în  vârstă din punct de vedere biologic decât ei”, a spus Walker. Având niveluri scăzute de testosteron înseamnă că este posibil să ai un apetit sexual scăzut și probleme la obținerea unei erecții. Pentru femei, somnul insuficient le poate afecta hormonul luteinizant și hormonul foliculostimulant; sănătatea sexuală și fertilitatea unei femei depind de funcționarea corectă a acestor hormoni.

Potrivit unui studiu din 2015 realizat pe femei, publicat în The Journal of Sexual Medicine, a dormi doar o oră în plus a fost asociat cu o șansă crescută cu 14% de a intra în intimitate cu partenerul.

Experții subliniază că somnul de după-amiază nu poate înlocui somnul recomandat pe timp de noapte, dar dacă te simți obosit și nu te poți concentra în timpul zilei, un pui de somn de 20 de minute ar putea fi benefic. S-ar putea să te pună într-o dispoziție mai bună și să-ți ofere rezistența pentru a intra în intimitate.

Sfatul este să limitezi somnul 30 de minute, o oră  și să nu îți strice  odihna pe timpul nopții, care poate fi direct legată de viața ta sexuală. „Avem două momente pe zi în care ritmul nostru circadian se schimbă și devenim adormiți în mod natural: prima dată este noaptea, iar a doua este după prânz”, a spus dr. Robert Oexman, cercetător la Institutului Sleep to Live.

Dacă te confrunți cu somnolență excesivă în timpul zilei și ai nevoie de somn pentru a te simți odihnit în mod constant, acest lucru ar putea fi un motiv de îngrijorare. Totul, de la depresie și probleme cu tiroida până la tulburări de somn, cum ar fi apneea obstructivă în somn, ar putea fi de vină. Dacă se întâmplă acest lucru, verifică starea ta cu medicul de familie.

sursa

Acestea sunt semnele că partenerul şi-a pierdut interesul. Psihoterapeut: „Atunci vezi clar că e o problemă”

Cu trecerea timpului, relațiile de cuplu pot suferi schimbări și, uneori, semnalele subtile pot indica faptul că un partener și-a pierdut interesul.

Este important să fim conștienți de aceste semne, a arătat bioenergoterapeutul basarabean Lidia Fecioru la emisiunea „Adevăruri ascunse”, de peste Prut, scrie antena3.ro.

Primul semn că partenerul de viaţă şi-a pierdut interesul este că nu-și face timp pentru tine, se reține cu prietenii, ar sta mai mult la serviciu, stă pe telefon şi altele asemenea, a arătat Lidia Fecioru.

Potrivit ei, o astfel de persoană caută tot timpul să aibă gașcă, să nu cumva să fie doar cu partenerul. „Că atunci se diminuează atenția și vezi clar că e o problemă”, a spus ea. 

Un alt semn al distanțării emoționale este lipsa romantismului. „Nu mai există romantismul. Uită să mai cumpere o floare, uită să facă complimente, uită să dea atenţie”.

Şi faptul că nu te consideră o prioritate poate fi un semn că legătura dintre voi s-a slăbit.

Atenţie la partenerul care nu se ceartă niciodată! „Sunt cupluri care se despart în tăcere, care nu s-au certat niciodată dar se despart”, a spus Lidia Fecioru. Potrivit ei, când nu dezbați o situație tensionantă înseamnă că nu-ți pasă de celălalt ori a început să nu-ți pese.

Când nu te mai cerți înseamnă că nu-ți mai pasă

Dacă partenerul începe să fie nervos, aparent fără motiv, ar putea fi un alt semnal de alarmă.

Întreabă-ți partenerul ce-l enervează cu adevărat, îndeamnă Lidia Fecioru.

Comunicarea deschisă este cheia în astfel de situații. 

Înainte de a trage concluzii, încercați să discutați despre preocupările voastre și să explorați împreună posibile soluții.

Lidia Fecioru este originară din Republica Moldova, acolo unde a absolvit Facultatea de Medicină, specializarea Medicină Legală. Tot în Republica Moldova a și lucrat, pentru o vreme, ca medic legist la Departamentul de Crimă Organizată din Chișinău. În anul 1991, Lidia Fecioru s-a mutat în România, unde și-a deschis propriul cabinet de bioterapie și medicină alternativă.

Studiu: Oamenii nu se mai căsătoresc din dragoste, dar sunt mai fericiți. Ce așteptări au de la viață

Potrivit unui sondaj Gallup, persoanele care sunt căsătorite declară că sunt mult mai fericite decât cele care se află într-o relație, indiferent de stadiul ei.

„Oricum ai analiza aceste date, vedem un avantaj destul de mare al căsătoriei în ceea ce privește modul în care oamenii își evaluează viața”, a declarat autorul sondajului, Jonathan Rothwell, economist principal la Gallup, potrivit CNN, preluat de Digi24.

Din 2009 până în 2023, peste 2,5 milioane de adulți din Statele Unite au fost întrebați cum și-ar evalua viața actuală, zero fiind cel mai rău rating posibil și 10 fiind cel mai bun.

Apoi, cercetătorii i-au întrebat pe respondenți cum anticipează că va fi nivelul lor de fericire în următorii 5 ani. Pentru a fi considerată norocoasă, o persoană trebuia să-și acorde un rating de cel puțin șapte la data sondajului și să anticipeze un rating de cel puțin opt în viitorul apropiat.

Pe parcursul perioadei în care a fost realizat studiul, persoanele căsătorite au declarat în mod constant niveluri de fericire mai mari decât cele necăsătorite, variind între 12% și 24% mai mult, în funcție de an. Educația este un predictor puternic al fericirii, dar datele au arătat că adulții căsătoriți care nu au urmat liceul își evaluează viața mai favorabil decât adulții necăsătoriți cu o diplomă de studii superioare.

„Lucruri precum rasa, vârsta, sexul și educația contează. Dar căsătoria pare să conteze mai mult decât acele lucruri atunci când vine vorba de mulțumire, statisfacție și de a trăi mai bine”, a spus Bradford Wilcox, profesor de sociologie și director al National Marriage Project de la Universitatea din Virginia. Wilcox a supravegheat studiul realizat de Gallup.

Poate că fericirea legată de căsătorie are ceva de-a face cu ceea ce oamenii așteaptă de la ea, a spus Ian Kerner, terapeut specializat în relații de cuplu.

„În practica mea din ultimul deceniu am observat o trecere treptată de la „căsătoria din dragoste” la „căsătoria pentru parteneriat”, ceea ce înseamnă că oamenii îi aleg din ce în ce mai mult pentru căsătorie pe cei mai buni prieteni decât pe cei cu care au o relație pasională”, a mai spus Kerner pentru CNN.

Deși acest lucru poate duce la probleme de atracție, oamenii își aleg, totuși, parteneri alături de care regăsesc stabilitate pe termen lung, a mai precizat terapeutul.

Laptele te face frumoasă pe timp de iarnă!
Articolul anterior
Nicu Țărnă: „Nu sunt curvar sunt afemeiat!”
Articolul următor