Laptele te face frumoasă pe timp de iarnă!

E bine să avem grijă de tenul nostru, în special, iarna când acesta este mult mai afectat de factorii externi, decât în alte anotimpuri. Dacă eşti genul de femeie care îşi menţine frumuseţea în condiţii casnice, îţi sugerăm un produs- minune ce va înlocui o cremă costisitoare de faţă.

separator

Laptele este produsul care întinereşte şi regenerează pielea. Datorită vitaminelor B, C, biotinei, lactozei şi conţinutului de peptide are loc tonifierea ţesutului şi eliberarea lui de toxine. Laptele produce colagen, hidratând pielea. Folosind cosmetica pe bază de lapte, timp de 2-3 luni vei arăta cu 4 ani mai tânără. Cea mai simplă metodă este să-ţi aplici pe faţă tampoane înmuiate în lapte. Lasă-l să acţioneze până la 15 minute. În scurt timp vei simţi că tenul este hidratat.

Laptele, chefirul, brânza sunt benefice pielii, dinţilor, părului. Calciul din lapte te va ajuta să-ţi menţii greutatea în normă.

Mască din chefir pentru faţă

Sunt extraordinare efectele derivatelor din lapte, ale chefirului, dar şi ale ciupercii din lactate.

Îţi propun o mască tonifiantă care îţi va împrospăta şi alimenta tenul la fel ca o şedinţă în  cabinetul cosmetologului.

Ingrediente necesare:

-Chefir sau lapte fără aromatizanţi, zahăr şi alţi aditivi.

-Argilă, de dorit verde, bogată în minerale care curăţă pielea şi  închide porii dilataţi ai feţei.

-miez de fructe cu efect antioxidant. Acesta este un coctail ideal de vitamine pentru ten.

Mod de preparare:

2-3 linguriţe de lapte sau chefir se amestecă cu pulpa de fructe.
O transformăm într-o masă omogenă în care adăugăm 2 linguri de argilă verde.

Masca se aplică pe pielea curată a feţei şi a decolteului timp de 15 minute, după care se curăţă cu apă călduţă. După această mască nu vei simţi nevoia să foloseşti o cremă nutritivă, întrucât laptele conţine cantitatea necesară de grăsimi.

Brânza de vaci

poate fi folosită ca mască pentru tenul gras. După ce ai aplicat-o pe faţă timp de 20 de minute, îţi curăţă porii şi-ţi hidratează tenul.

Nu întâmplător Cleopatra a ales laptele drept ingredient perfect pentru băile ei de frumuseţe. Răsfaţă- te şi tu şi bucură-te de efectele incredibile ale laptelui care până mai ieri constituiau secretul frumuseţii egiptene.

Masca pe bază de smântână recomandată de Mariana Şura

Atunci când simt că pielea este obosită, după petreceri corporative şi nunţi, îmi fac măşti pe bază de smântână de casă.

Pot să vă ofer şi vouă, dragi cititoare UNICA.md, o reţetă.

Se pun într-un vas 30 de gr de smântână, o lingură mare de ulei de măsline şi câteva picături de suc de lămâie. Acest conţinut îl aplic pe faţă timp de 20 de minute. Nu am nevoie nici de cremă de faţă, după această procedură.

Iarna zinic folosesc fiole cu vitamina E.

Nelipsite, dimineaţa sunt cubuleţele cu infuzie de muşeţel care mă salvează de cearcăne.

Text: Olga Chirica

Ai grijă de frumuseţea bustului tău!
Articolul anterior
Basarabeanca lui Ionuţ Dolănescu junior
Articolul următor
Alte articole interesante