Diana Dumitru aduce inovații în educație și cercetări valoroase în spațiul Nord-American

Născută în satul Mereni, Anenii Noi, aduce excelență în cercetare, istorie și predare. Diana Dumitru, cercetătoare și profesoară la Universitatea din Toronto, revine pe o scurtă perioadă la Universitatea Pedagogică de Stat “Ion Creangă” în calitate de conferențiar la Catedra Istorie și Științe Sociale, de unde a și pornit în lumea mare acum 17 ani.

separator

diana1

Foto: facebook.com/Diana Dumitru

Cu mai multe facultăți de istorie acumulate în SUA, la Universitatea Carolina de Nord, și deținând o bogată experiență de predare despre regimurile totalitare la Universitatea din Toronto, entuziasmul Dianei Dumitru e să aducă o schimbare în sistemul de educație din Moldova.

“Orice experiență adusă din afara țării este o contribuție esențială și ar aduce la dezvoltarea unei mase critice, care și-ar dori să schimbe sistemul și ar avea o viziune unde să fie canalizată noua expertiză. Prezența acestor oameni fortifică motivația de a porni aceste schimbări”, menționează Diana Dumitru, conferențiar la Catedra Istorie si Științe Sociale, într-un interviu pentru Moldova Times.

dianaok

Timp de jumătate de an, se poate mândri cu unele realizări, pe care le consideră un pas începător ca să-i încurajeze pe studenții de la universitate să gândească mai critic și să se bucure de un nivel de educație mai calitativ, similar cu oprotunitățile de care se bucură tinerii cercetători din America de Nord.

“Am dezvoltat o nouă revistă cu care ne mândrim și ne dorim să devină un produs la fel de calitativ ca și cele citite în America de Nord, unde vom publica texte de calitate și unde vom promova profesionalismul în cercetările istorice”, a mai adăugat Diana Dumitru.

Diana Dumitru

Așa cum în mediile academice internaționale, conferințele și prezentările marilor cercetători aduc o valoare în sine pentru publicul studios, acest suflu i-a reușit să-l aducă și la Chișinău, unde studenții au avut marele noroc să dialogheze cu profesori de talie înaltă, invitați de la diverse universități americane, valoroși pentru Universitatea Pedagogică “Ion Creangă”.

Absolvind o universitate americană, unde studiile sunt evaluate de către însuși studenți și unde participarea acestora la evenimentele lansate de universitate sunt cotate de către profesori, Diana Dumitru a încercat să aplice și în Moldova un model similar.

Citeşte în detalii povestea Dianei Dumitru pe www.moldovatimes.com.

Autor: Natalia Ghilaşcu

#UniLifeHacks: La sigur nu ai știut asta despre croșetat, croit și împletit

Bună dragi prieteni și bun venit la o nouă ediție din #UnicLifeHacks în 2025!

În acest episod venim cu un nou format și tare sperăm să vă fie pe plac. Chiar vă îndemnăm să ne scrieți ce părere aveți. Și desigur noi suntem la Centrul Comercial UNIC, un loc plin de inspirație și creativitate, și suntem extrem de entuziasmați să vă prezintăm un magazn tare special de aici, Amelart, un loc unde pasiunea pentru împletit, croșetat și croit prinde viață printr-o gamă de accesorii uimitoare! Dacă vă place să creați cu mâinile voastre, să dați formă materialelor și să adăugați un strop de magie fiecărui proiect, atunci acest magazin este locul perfect pentru voi!

Vizionare plăcută!

Mulțumim partenerului:

CENTRUL COMERCIAL UNIC si AMELART

#DEZminte/10 mituri despre: mâncatul după ora 18.00, cafea pe stomacul gol, probioticele din iaurt

Bun venit la un nou episod #DEZminte, emisiunea unde analizăm informații controversate, despicăm firul în patru și scoatem adevărul la lumină. Astăzi, ne vom concentra pe un subiect care ne afectează pe toți: sănătatea tubului digestiv (esofag, stomac, intestin subţire şi gros). Avem un invitat special, Dr. Iulian Negru, medic gastroenterolog-hepatolog, care ne va ajuta să dezmințim cele mai populare 10 mituri legate de această temă.

În acest episod vei afla:

✔ Dacă mâncatul după ora 18 îți distruge stomacul

✔ Cafeaua pe stomacul gol cauzează ulcer

✔ Balonarea constantă e doar din cauza alimentelor

✔ Iaurtul conține doza optimă de probiotice

✔ Toate bolile încep în intestin

#DEZminte: Mituri despre Menopauză: “Începe întotdeauna la 50 de ani?”

În această ediție DEZminte, dezbatem 10 dintre cele mai răspândite mituri despre menopauză și le clarificăm împreună cu un invitat special,  Angela Stratulat, medic ginecolog. Vom discuta despre schimbările care au loc în corpul femeii, despre impactul menopauzei asupra sănătății și despre cum pot femeile să gestioneze mai ușor această etapă. Vom explora împreună adevărul din spatele miturilor și vom răspunde la întrebările publicului.

Gheorghe Grâu a ajuns din nou în stradă
Articolul anterior
Un om al străzii a salvat viețile copiilor care se aflau în centrul atacului din Manchester
Articolul următor