Olga Calinici face magie în bucătărie! Deserturile ei sunt adevărate opere de artă

A început să gătească, încă din fragedă copilărie, când mirosul de vanilie și copturi cu diferite umpluturi împânzea toată casa, mai ales de sărbători. Vorbim de Olga Calinici, o tânără mămică din Capitală, care a ales să-și urmeze pasiunea de a găti deserturi gustoase, sănătoase, dar și foarte frumoase.

separator

Am fost curioasă să aflu totuși, mai multe despre pasiunea Olgăi Calinici. De aceea, am provocat-o la un interviu despre perseverență, originalitate și împlinire sufletească.
  • unicamdunica.mdCum a început totul?

  • Olga C.Sunt o mare amatoare a dulciurilor, îmi place să le savurez și să le gătesc. Pentru sărbătorile de familie mi-am dorit ceva mai deosebit, tort din ingrediente delicioase, poate chiar exotice, dar sănătoase, de cea mai bună calitate, combinații de gust noi și pe lângă toate astea cu un aspect minimalist și laconic. Așa am făcut primii pași spre torturi mai altfel decât obișnuiam până atunci. Așa am însușit metode și tehnici noi, am descoperit pentru mine multe ingrediente noi și le-am redescoperit pe cele care le credeam cunoscute deja. Prietenii și rudele au fost cei care au remarcat schimbarea. Tot mai des primeam sfaturi să ofer deserturile unui public mai larg, iar primele comenzi au urmat practic imediat. Asta m-a motivat enorm să-mi intensific eforturile și pasiunea mea față de deserturi a devenit ceva mai mult.
  • unicamdunica.mdDe unde te inspiri?

  • Olga C.Surse care mă inspiră sunt multe, de la instagram, filme până la cărțile top ale chefilor din întreaga lume. Participarea la numeroase masterclass-uri și workshop-uri cu patisieri de talie internațională mă motivează enorm, îmi lărgesc orizonturile și mă ajută de fiecrae dată, să-mi depășesc limitele.
  • unicamdunica.mdCum ți s-a schimbat viața de când ai început să faci aceste delicii culinare?

  • Olga C.Acum sunt mult mai fericită, am senzația că  am mai găsit o bucățică de mine. Confucius a zis-o perfect: „Dacă-ți place ceea ce faci, nu vei munci nicio singură zi din viața ta”. Așa este, confirm ideea. Creez deserturile mele cu o pasiune și o dragoste enormă, o fac așa cum simt.
  • unicamdunica.mdCum îți prezinți produsele și cine de fapt sunt clienții tăi?

  • Olga C.Lumea îmi cunoaște produsele de pe pagina mea de facebook – cake ok și instagram. Mai nou printre clienți se numără și multe companii de la noi care prețuiesc gustul rafinat, au dorința și plăcerea de a încerca ceva nou, preferă să consume produse sănătoase, naturale de o calitate selectă. Apreciază designul și decorul stilat, modern, minimalist.
  • unicamdunica.mdCât timp îți ia să decorezi o tortă sau o prăjitură? Și ce fel de ingrediente folosești pentru aceasta?

  • Olga C.Din punctul de vedere a muncii și efortului, decorul e doar un vârf de aisberg, dar e la fel de important ca și conținutul. De obicei, decorarea nu durează mai mult de o oră, dar prepararea unor elemente de decor, cum ar fi florile și elemente din ciocolată, fructele din mousse pot dura chiar zile întregi. E important să menționez că pentru decorare la fel folosesc doar ingrediente naturale și sănătoase. Velour-ul din ciocolată belgiană e una din tehnicile mele preferate de decorare, e fin, cu aspect de catifea, gustos, permite să savurezi gustul umpluturilor din plin. Nu folosesc pasta de zahăr (unii o confundă cu marțipan), premixuri pe cofetărie, frișcă vegetală și alte produse nocive.
  • unicamdunica.mdCare este cel mai impresionant desert pe care l-ai pregătit?

  • Olga C.Recent am gătit o tartă- Willy Tonka, după rețeta renumitului chef Hans Ovando, fără îndoială, a fost cel mai complicat si cel mai interesat desert pregătit de mine până acum. Plin de texturi și arome diferite, gustoase și rafinate, perfect combinate între ele. Sable de alune crocant la bază, streusel fărămicios, financier spongios – 3 texturi diferite de aluat și 5 tipuri de umpluturi! De la atâtea arome, receptorii devin nebuni. O combinație uimitoare de ganaș pufos cu boabe tonka și vanilie, namelaka-praline, toffee, gem de caise cu note ușoare de lămâie, cremă mascarpone – te fac să simți o plăcere gastronomică enormă!
  • unicamdunica.mdCe calități trebuie să deții ca să reușești în această meserie?

  • Olga C.Trebuie să fii gata să muncești foarte mult, răbdarea aici e calitatea de bază. La fel e foarte importantă creativitatea, perseverența, autodisciplina și curajul. E foarte important să fii în continuă dezvoltare, mereu să înveți ceva nou, apoi să știi cum să aplici și să combini tehnicile noi cu cele deja cunoscute.
  • unicamdunica.mdCare este motto-ul, după care te ghidezi?

  • Olga C.„Nu vei avea niciodată succes, dacă nu faci ceea ce îţi place.” (Dale Carnegie)
  • unicamdunica.mdAcasă obișnuiești să-ți răsfeți familia cu gustoșenii gătite de tine?

  • Olga C.Da, sigur îmi place să gătesc și nu doar dulciuri.

  • unicamdunica.mdCrezi, că totul ce se întâmplă în viață nu este întâmplător?

  • Olga C.Totul ce întâlnim în viață are un scop. Nu sunt persoana care crede în coincidențe. De noi înșine depinde mult mai mult decât ne putem imagina sau crede. Majoritatea lucrurilor ce ni se întâmplă pe parcursul vieții sunt derivate de alegerile care le-am făcut în trecut și posibil chiar sunt interconectate cu deciziile din viitor.
  • unicamdunica.mdCare sunt planurile tale de viitor ai?

  • Olga C.Marele vis al meu e propriul magazin cu deserturi, cu un design unic la exterior și adevărate opere de artă în interior.

Ce alimente ultraprocesate cresc cel mai mult riscul de moarte prematură. Concluziile unui studiu care a durat 30 de ani

Consumul de alimente ultraprocesate este asociat cu riscul de deces prematur, dar fiecare aliment are un impact diferit asupra sănătății, potrivit unui studiu care s-a desfășurat pe o perioadă de 30 de ani, scrie CNN.

Alimentele ultraprocesate sunt cele care conțin ingrediente ce „nu sunt niciodată sau foarte rar folosite în bucătărie sau tipuri de aditivi ale căror funcție este să facă produsul final gustos sau mai atrăgător”, potrivit Organizație Națiunilor Unite pentru Alimentație și Agricultură (FAO).

Aceste ingrediente, care se găsesc în produse precum băuturile răcoritoare, chipsuri, supe ambalate, nuggets de pui și înghețate, pot include conservanți împotriva mucegaiului sau a bacteriilor, coloranți artificiali, emulgatori care opresc separarea și zahăr, sare și grăsimi adăugate sau modificate pentru a face mâncarea mai gustoasă.

Carnea procesată și alimentele și băuturile cu zahăr nu prezintă aceleași riscuri precum cerealele integrale ultraprocesate, spre exemplu.

Studiul a analizat date obținute de la peste 100.000 de specialiști din domeniul sănătății din SUA care nu au avut cancer, boli cardiovasculare sau diabet.

În perioada 1986-2018, participanții au oferit informații despre sănătatea și stilul lor de viață din doi în doi ani. La fiecare patru ani, ei au completat un chestionar detaliat despre alimentație.

Grupul care a consumat cea mai redusă cantitate de alimente ultraprocesate a mâncat în jur de 3 mese pe zi, în medie, în timp ce grupul aflat la polul opus a servit cam șapte mese pe zi, potrivit studiului publicat miercuri în revista The BMJ.

Riscul de deces a fost cu 4% mai mare pentru cei care au mâncat cel mai mult, inclusiv un risc cu 9% mai mare de moarte din cauza bolilor neurodegenerative.

„Cerealele, pâinea din cereale integrale, de exemplu, sunt considerate alimente ultraprocesate, dar conțin diferite substanțe nutritive benefice, precum fibre, vitamine și minerale”, a explicat Dr. Mingyang Song, cercetătorul de la Harvard care a condus acest studiu.

„Pe de altă parte, cred că oamenii ar trebui să încerce să evite sau să limiteze consumul anumitor alimente ultraprocesate, precum carnea procesată, răcoritoarele îndulcite cu zahăr și băuturile îndulcite artificial.”

Cercetătorii au descoperit și că cel mai important factor care contribuie la reducerea riscului de deces este calitatea alimentației generale a unei persoane.

„Dacă oamenii mențin o dietă general sănătoasă, nu cred că trebuie să se sperie sau să se alarmeze. Modelul alimentar general rămâne factorul predominant care determină consecințele asupra sănătății.”

O dietă sănătoasă este variată, cu cât mai multe fructe și legume de diferite culori și cereale integrale, potrivit Dr. Peter Wilde, cercetător al Quadram Institute Bioscience din Marea Britanie.

„Dacă te îngrijorează aditivii alimentari, atunci alege alimente care un un nivel scăzut de aditivi. Ai grijă, totuși, la conținutul nutrițional al alimentelor ultraprocesate pe care alegi să le consumi.”

„Lucrurile nu sunt alb-negru. Un anumit aliment nu este nici bun, nici rău, ci conține elemente de ambele feluri, iar echilibru dintre cele două poate să depindă de cantitatea pe care o mănânci”, a mai spus Wilde.

sursa: digi24.ro

#unicLifeHacks: 7  haine și accesorii care te îngrașă și te îmbătrânesc

Știu, nu toti suntem experti in fashion si la sigur putem da gres atnci cind alegem tinutele din magazin. Cel mai des, mulți fac greșeli atunci când aleg să poarte anumite combinații de haine. Important este să le corectăm pentru a scoate în evidență calitățile noastre și pentru a ascunde defectele.

Iată 7 greșeli vestimentare pe care le fac femeile să arate mai plinuțe și mai în vârstă decât sunt.

Ceaiul care te ajută după mesele copioase de Paşte. Este foarte eficient

Există un ceai care te poate ajuta după mesele copiase de Paște. Acesta are o mulțime de beneficii pentru sănătate, dar puține persoane știu de el. Dacă ai probleme cu digestia sau te simți obosit, nutriționiștii îți recomandă să bei acest ceai.

Această băutură este o combinație între ceaiul verde și cel negru în ceea ce privește oxidarea frunzelor. El este originar din China si este un tip de ceai semifermentat. Ca şi ceaiul verde sau ceaiul negru, se obţine din planta Camellia sinensis, dar metoda de procesare este diferită.

Ceaiul verde este produs din frunze ceai proaspete, neoxidate (oxidarea reprezintă o serie de reacţii chimice care au loc ca urmare a expunerii la aer a frunzelor de ceai şi care influenţează gustul, culoare şi, într-o oarecare măsură, conţinutul nutriţional al ceaiului). Ceaiul negru, pe de altă parte, este produs din frunze complet oxidate.

Acest ceai semifermentat ajută la arderea grăsimilor și stimulează metabolismul. Antioxidanții și cofeina din el pot contribui la acest efect, dar ajută şi la gestionarea greutății. El te poate scăpa de bolile de inimă.

Consumul moderat din această băutură poate ajuta la reglarea nivelului de zahăr din sânge. Ceaiul te poate ajuta la stimularea secreției de enzime digestive și la reducerea disconfortului gastric.

Te ajută să te relaxezi și să dormi mai bine

Datorită conținutului său bogat de antioxidanți, ceaiul Oolong, căci așa se numește, sprijină sistemul imunitar. El protejează organismul împotriva bolilor și infecțiilor. Ceaiul Oolongul conține L-teanină, un aminoacid care poate promova relaxarea și reducerea stresului, fără a produce somnolență.

Compuşii antioxidanţi și fitonutrienții din Oolong au proprietăți antiinflamatorii, care ajută la reducerea inflamației și a durerilor asociate cu diverse afecțiuni. Este indicat să bei Oolong zilnic pentru a vedea rezultate, potrivit Dcnews.

Dacă vrei și TU să abordezi un stil de viață sănătos, nu o face de capul TĂU! Solicită o consultație gratuită cu un specialist care să te ajute să faci corect pașii. Nu ezita, accesează Centrul Online de Nutriție și Sport al Galinei Tomaț, din orice colț al lumii, pentru a găsi răspuns la orice întrebare și a primi ghidare profesionistă!

Cum să vindeci arsurile solare
Articolul anterior
Dansatorul moldovean și soția sa au făcut spectacol pe ritmurile piesei ,,Eroina” în limba spaniolă
Articolul următor