Femeile din viaţa lui Mihai Ciobanu!

Cineva ar crede că l-am demascat pe interpret cu un subiect mai puţin caracteristic statutului. Mai rar îl poţi prinde pe Mihai Ciobanu în aşa toane încât să-şi pună iubitele din trecut la loc de vedere. A fost una în trecutul său glorios despre care a vrut să povestească. Dar la ea mai ajungem noi.

separator

Prima femeie despre care vorbeşte cu respect şi dragoste, deloc întâmplător, este Nadejda Ciobanu. Pe mama, Mihai o consideră o eroină, din acelaşi motiv din care i s-a oferit pe vremuri şi această distincţie. A crescut 11 copii dintre care 6 mai sunt în viaţă. Tot ea a fost cea care avea să-şi pună amprenta pe destinul primului fecior mai mult decât şi-ar fi putut imagina.

Şi totuşi prima dragoste n-a fost actuala soţie.

06. anul 1966Prin sat se zvoneşte că părinţii lui Mihai Ciobanu n-ar fi acceptat dragostea dintre Mihai şi o tânără pe nume Galina, împiedicând să se producă o nuntă.

“A fost o dragoste sinceră. Fata m-a petrecut la armată dar nu m-a aşteptat să revin. Cineva i-a transmis Galinei că pe mine părinţii nu mă lasă să mă însor cu ea. Nu era adevărat. Erau nişte bârfe. Părinţii mei erau oameni la locul lor şi nu se implicau în viaţa mea, nici măcar nu aveau timp de aşa discuţii.

11. militarÎntors de la armată, am trăit prima decepţie a vieţii. Fata deja se căsătorise cu un băiat din satul vecin.

Nimeni nu va mai afla în ce împrejurări s-a rupt această idilă. M-am bucurat foarte mult să o revăd după ani de zile la un concert de-al meu susţinut în Grecia. Nici prin cap nu-mi trecea că era plecată la munci peste hotare. Mi-a adus şi un buchet de flori în scenă.”

 Cu sotia ValentinaImportant este că la scurt timp, atunci când numai la însurătoare nu-i era gândul, avea s-o cunoască pe Valentina. Mihai  era solist la ansambul Veselia. Valentina era elevă la Porumbescu, iar paralel muncea ca vioristă în acealşi colectiv artistic. I-a atras atenţia fiind foarte cuminte şi disciplinată. Faţă de Valentina avea doar o atitudine prietenească. O simpatiza ca pe un amic, nimic mai mult.

Solist in orchestra ansamblului Andries„Într-o zi  planificasem cu prietenii o escapadă în satul meu natal, Bujor. În momentul în care am intrat în casă, Valentina fusese unica fată care îi sărutase mâna mamei. Mama m-a chemat în cămeruţă şi m-a întrebat: „Tu cu cine ai venit? I-am spus că mă însoţise o amică care poartă ochelari. Părintele a făcut ce a făcut şi a apărut în faţa noastră cu o basma cu care ne-a legat pe ambii rostind: „Dragul mamei îţi ajunge. Ţi-a venit timpul să te însori, asta e fata.”

Adevărul e că nu-mi era a însurătoare. Acum însă sunt fericit că mama a reuşit să mă hipnotizeze. Deşi eram înconjurat de multe fete frumoase, mi-a  ales una grijulie care mi-a uns viaţa de familie cu miere.”

Cu familia - fiica Victoria,sotia Valentina si feciorul Mihaita.1990

Soarta însă l-a lipsit şi de două femei dragi sufletului.  Mihai Ciobanu nici acum nu se poate împăca cu gândul că surorile sale Nina şi Veronica au plecat din viaţă în floarea tinereţii. Nina a fost prima care a fost petrecută pe ultimul drum  chiar de ziua ei. O poveste inimaginabil de tragică. La 21 de ani îşi planificase să joace nunta chiar de ziua ei, destinul însă i-a pregătit o întorsătură neaşteptată de situaţii.

26. anul 1987“Era foarte talentată, cânta în orchestra satului. Stând pe patul de spital posibil simţea că este grav bolnavă şi nu se mai vindecă. Mi-a cerut să-i aduc un microfon şi un casetofon  ca să înregistreze o piesă. După ce sora a decedat, mama multă vreme m-a rugat să-i dau să asculte  înregistrarea, dar n-am îndrăznit. Era un cântec în care sora îşi descria plecarea în nefiinţă.”

Moartea mezinei Veronica a umplut paharul tragediilor. Era însărcinată când i se făcuse rău la o petrecere. Lăsată pe mâna medicilor, n-a putut fi salvată.

13. Student la Colegiul de muzica Stefan Neaga si solist in orchestra de muzica populara. dirijor Vasile Roscovan Cu tata Dupa concert cu nepotica Alexandrina

Atât plecarea mamei cât şi a surorilor din viaţă a fost deplânsă de interpret în cântec. Nu interpretează aceste piese la orice ocazie. Deşi nu vrea să recunoască, nici măcar nu le cântă în scenă  fără a avea cuvintele în faţă. Emoţiile îşi spun cuvântul atunci când se te aştepți mai puţin.

Text: Olga Chirica

 

Costume de baie H&M pentru vară 2013
Articolul anterior
Ai tenul deshidratat și lipsit de strălucire? Află cum să-l îngrijeşti corect!
Articolul următor
Alte articole interesante