Care sunt criteriile pentru alegerea partenerului? Cercetătorii au un răspuns

Deşi multe persoane cred că în dragoste contrastele se atrag, studiile demonstrează că în realitate oamenii tind să îşi aleagă parteneri care le seamănă.

separator

O cercetare la care au luat parte 291 de tineri căsătoriţi a demonstrat că partenerii aveau valori, credinţe religioase şi vederi politice asemănătoare, iar acest lucru nu se putea datora unor simple coincidenţe.

cuplu

Prin urmare, partenerul de viaţă era ales şi în funcţie de aceste caracteristici. De asemenea, alte studii au arătat că de multe ori oamenii caută un partener care are un indice al masei corporale similar cu al lor, adică este la fel de graşi.

Totodată, mai ales în cazul întâlnirilor stabilite prin Internet, oamenii vor să se cupleze cu persoane din aceeaşi rasă.

Interesant este că există chiar tendinţa de  a alege un partener cu trăsături faciale asemănătoare cu ale lor. Un studiu a arătat că voluntarii au putut stabili corect relaţia amoroasă dintre un bărbat şi o femeie, văzând fotografiile lor separate şi chiar imagini ale unor părţi ale chipului, cum ar fi ochii sau gura.

Persoanele generoase caută parteneri la fel de generoşi, iar cei depresivi sau cu diferite tulburări psihice vor dori un partener cu probleme similare.

Acelaşi fenomen a fost observat şi la persoanele alcoolice, efectul asupra copiilor acestor parteneri fiind devastator.

Şi în privinţa educaţiei şi al statutului social oamenii caută parteneri asemănători. De aceea, căsătoriile în rândul persoanelor cu aceleaşi venituri sunt frecvente.

Acest lucru se întâmplă şi pentru că mediul social le dă ocazia oamenilor să se cunoască. Persoanele religioase se vor întâlni la biserică, iar cei cu studii superioare se vor cunoaşte la colegiu.

Sursa 

Olga Buzova și Dumitru Tarasov s-au fotografiat în timp ce făceau dragoste!
Articolul anterior
Dara a filmat un videoclip într-o noapte!
Articolul următor
Alte articole interesante