Ce s-a întâmplat cu relaţia noastră?

Ne potriveam atât de bine, eram atât de îndrăgostiţi… atât de fericiţi împreună… aveam atâtea vise…  Eram atât de siguri că vom fi „fericiţi pentru totdeauna”… Nu ne-am gândit vreodată că vom ajunge la lipsa de comunicare, neînţelegeri, distanţare, indiferenţă… competiţie, agresivitate, violenţă verbală…

separator
probleme_cuplu

Ce s-a întâmplat cu noi…? Cum am ajuns aici…? Ce am putea face ca să ne iubim din nou…?

Cauze care deteriorează relaţia:

1. Lipsa de educaţie în comunicarea propriu-zisă. Nu am fost educaţi să comunicăm deschis şi sincer.

2. Exemple negative – Jocuri de rol. Învăţăm prin imitare. Şi, ducem cu noi, mult mai mult decât ne închipuim, din „programele” părinţilor noștri. Ni s-au impregnat în mod inconştient modelele de comportament şi de comunicare ale părinţilor noștri.

Iar acum, repetăm în mod mecanic aceste modele de comportament cu partenerii, copiii şi prietenii noştri. Tindem chiar să creăm aceleaşi probleme care au existat în modelele copilăriei noastre. Dacă părinţii noştri au fost necomunicativi, tindem să fim la fel .Dacă erau competitivi şi agresivi suntem pe cale să acţionăm în acelaşi mod.

În unele cazuri însă se întâmplă să reacţionăm exact invers, dar şi aceasta este tot o „programare”.  Dacă avem probleme de comunicare cu partenerul, ar putea fi util să lucrăm la transformarea experienţelor noastre din copilărie, ceea ce credem a fi o problemă cu partenerul poate să fie de fapt o simplă proiecţie a unei probleme cu unul din părinţii nostri.

cuplu familie cearta3. Nu ne asumăm responsabilitatea propriei vieţi. Credinţele noastre ne creează realitatea. Dacă ne dorim o realitate nouă, va fi nevoie să ne schimbăm credinţele despre noi, despre ceilalţi şi despre lumea care ne înconjoară. Nu ne face bine să îi învinuim pe alţii pentru ceea ce simţim. Partenerul/partenera nu va face altceva decât să-şi întărească poziţia şi să continue să fie la fel. Nimănui nu-i place să fie criticat sau învinuit. Şi, chiar dacă în adâncul nostru ştim că greşim, nu ne place să admitem asta atât timp cât suntem învinuiţi.

4. Vrem ca alţii să ne satisfacă nevoile, să ne împlinească aşteptările. Credem că celălalt, într-un mod miraculos, va suplini ceea ce nouă ne lipseşte. Nimeni nu ne poate da siguranţa interioară, stima de sine dacă noi nu o avem. Dacă vrem să avem o relaţie armonioasă, este nevoie ca mai întâi să ne armonizăm cu noi înşine… ceea ce înseamnă să ne dezvoltăm siguranţa interioară, puterea, încrederea şi acceptarea de sine în orice situaţie.

5.Teama de ceea ce cred ceilalți. Creăm o adevărată tensiune atunci când dorim să impunem limite sau căutăm să schimbăm comportamentul partenerului, astfel încât să fim acceptați de ceilalți.  Atunci când facem presiuni asupra iubitului(ei) să se schimbe, şi nu pentru că ceea ce face este imoral, ci pentru că avem nevoie ca societatea să ne accepte, el(ea) simte că în sufletul nostru punem mai mult preţ pe ceea ce cred ceilalți decât pe el(ea).

Şi, poate că ar trebui să ne punem întrebarea: „Ce este mai important pentru mine? Afirmarea mea, bazată pe acceptarea de către cei din jur sau să menţin o relaţie profundă şi iubitoare cu partenerul (a)?”

6. Lipsa de energie. O sumedenie de relaţii cad în dizarmonie şi se ajunge chiar la despărţire… din cauza că unul sau ambii parteneri permit ca nivelul lor energetic să scadă într-atât încât să devină un element negativ pentru relaţie. Dacă nu avem grijă de corpul, energia şi mintea noastră, acestea încep să funcţioneze defectuos, creând negativitate şi pentru noi, şi pentru cei din jurul nostru. Dispunem de mai puţină luciditate, răbdare, înțelegere faţă de nevoile şi problemele celorlalți.

O persoană lipsită de energie este egocentrică. Este defensivă pentru că simte nevoia să se protejeze. Se simte nesigură. Şi dacă o persoană este astfel în cadrul unei relaţii, se creează probleme. Dacă ambii sunt într-o astfel de stare, relaţia nu mai poate dura.

Putem crea şi menţine un nivel optim de energie având o alimentaţie raţională, practicând zilnic exerciţii fizice, tehnici de respiraţie, şi tehnici de relaxare profundă, precum şi gândind pozitiv. De asemenea, este nevoie să dormim suficient.

7. Nu ne putem imagina trăind în armonie. Mulţi dintre noi nu îşi pot închipui o relaţie armonioasă. Aceasta deoarece este posibil să fi avut experienţe negative în perioada copilăriei şi să ducem cu noi modele comportamentale negative. Ori, este posibil să fi trăit într-o relaţie negativă atât de mult timp (sau să fi avut o serie de relaţii negative până în prezent) încât nu ne putem imagina pe noi înşine într-o relaţie pozitivă.

8. Conflicte interioare. Conflictele noastre interioare se exteriorizează adesea ca şi conflicte cu cei pe care îi iubim. Atunci când credinţele, nevoile, valorile sau dorinţele noastre se află în conflict, proiectăm aceste conflicte asupra celor din jur, în special asupra celor apropiaţi nouă. Şi credem că aceştia sunt în conflict cu noi, limitându-ne sau împiedicându-ne, când, de fapt, o parte din noi o limitează sau se împotriveşte celeilalte.

9. Cărăm trecutul în spate… Nu trăim prezentul. De-alungul anilor ne-am format o imagine mentală despre celălalt, iar acum vedem doar acea imagine şi nu persoana… Această imagine este  adesea deformată de multe neîntelegeri şi presupuneri greşite cu privire la celălalt, pe care le-am creat prin programele şi prin credințele noastre interne subiective. Astfel deformăm percepția asupra realităţii şi asupra celorlalţi. Adesea credem că celălalt vrea să ne rănească, când, de fapt, el (ea) nu are această intenţie.

El (ea) probabil că nici nu este conştient(ă) că ceea ce face ne răneşte. Sau, îi este greu să înţeleagă de ce suntem atât de deranjaţi de un anumit comportament.

E nevoie să învăţăm să iertăm, să ne apropiem de iubit(ă)… ca şi cum ar fi pentru prima dată, uitând orice el (ea) a făcut în trecut şi care pe noi ne-a rănit…

Suntem de fapt creatorii a tot ceea ce ni se întâmplă… Este destul de greu de acceptat, dar este foarte adevărat. De aceea, nu avem de iertat pe nimeni în afară de noi înşine… Deci, haideţi să ne iertăm pe noi înşine, pe ceilalţi, şi să începem în  fiecare zi o relaţie „nouă”, curată…  cu aceii pe care îi iubim.

Dupa un articol Daily Press &Consumer Information
Sursa

Ce femei nu au voie să meargă la Înviere!

Sfânta noastră Tradiţie, păstrată neschimbată de două mii de ani, spune că femeia este specială în perioada lunii când sângerează din organul născător de prunci. Clericii sfătuiesc femeile să se roage acasă și să nu intre în Biserică până în ziua a opta.

separator

femei_biserica_02_ee9401fa26-1024x768

Nici in curte nu poţi asculta Liturghia lipită de zidul Bisericii, pentru ca curtea oricărei Biserici este sfinţită de episcopul locului, conform cuviosului Ilarie, potrivit antenastars.ro.
De asemenea, în această perioadă femeia nu are voie: să se împărtăşească, să ia anafură, să bea apă sfinţită, să se împreuneze cu bărbatul. Iată cuvintele lui Dumnezeu, aşa cum apar ele la scriptură, în Levitic 15, versetele 19-28.
„Mulţi vor zice că asta e legea veche, dar Măicuţa Domnului a respectat-o, deşi era pururea curată fecioară! De aceea, tu ca femeie trebuie să urmezi acest exemplu, să nu vii la Biserică şi să nu te atingi de cele sfinte atunci când borhotul pântecelui se revarsă. Nerespectarea acestei rânduieli este mare păcat, pentru care vei da seamă”, scrie cuviosul Ilarie pe blogul personal.

sursa: antenastars.ro

„Degeaba ignorăm instinctul”. Cum ştii că eşti în relaţia nepotrivită. Sfaturile unui parapsiholog

Viața de cuplu nu este mereu roz, iar atunci când vine vorba despre aceasta, unele semne te pot ajuta să îţi dai seama că eşti în relaţia nepotrivită. Iată ce sfaturi are un parapsiholog.

„Sunt multe semne care ne arată că nu este locul nostru acolo. Noi vom vorbi despre patru moduri în care putem afla. De pildă, când unul din ei stă de vorbă la telefon şi celălalt se învârte în jurul lui şi vrea să discute.

Atunci când zâmbeşti din ce în ce mai rar. Pe faţa oamenilor se pune tristeţea, dispare sclipirea. Oamenii când sunt fericiţi, atunci când sunt iubiţi, le sclipesc ochii. Când începe să îţi dispară sclipirea din ochi şi nu mai zâmbeşti atât de mult cât zâmbeai, trebuie să îţi pui întrebarea dacă eşti lângă persoana potrivită. Dacă te face să zâmbeşti, dacă te face să râzi, dacă te face să te simţi iubit, dacă îţi dă atenţie. E valabil şi viceversa. Nu numai femeile au sclipici în ochi.

Te confrunţi în mod constant cu o stare de agitaţie. Atunci când îşi găseşte lucruri de făcut. Ar pierde timpul oriunde şi cu oricine, numai să nu ajungă acasă. E un semn. Când începe să facă chestia asta, e un semn. Şi femeile au chestia asta de a se simţi anxioase în prezenţa bărbatului. Când li se pune lor pata pe ceva, încep să devină nervoase şi anxioase.

Un alt lucru este legat de insomnii. Oriunde te-ai duce, chiar dacă dimineaţa te aşezi să bei cafeaua, ele se aşează pe marginea ceştii şi se uită în ochii tăi. Alea sunt gândurile tale.

Cea din urmă, dar nu ultima, este atunci când simţi că ceva nu este în regulă. Instinctul tău ştie de cele mai multe ori. Degeaba ignorăm instinctul. Este primul care sesizează toate schimbările, toate energiile, toată starea, simţim când minte, când nu minte, când e agitat partenerul, când ascunde ceva.

Dacă eşti într-o relaţie fericită, instinctul doarme. Pentru că nu simţi acea formă de alarmă. Instinctul nostru simte alarma. Senzorii noştri spun ceva. Dacă simţim chestiile astea trebuie să vorbim, să discutăm. Dacă eu am o suspiciune, dacă am o stare de agitaţie. Discută, nu lăsa lucrurile la interpretarea altora, pentru că pe ceilalţi nu îi interesează.

Acestea sunt lucrurile pe care le putem vedea înainte de a fi parteneri de viaţă. Tocmai atunci, la început, trebuie bătut fierul cât e cald, când e îndrăgostirea maximă. E bine că eşti orb, pentru că te înveţi cu unele lucruri pe care partenerul tău le face şi le iei ca atare.

Sunt multe cupluri în care, după zece ani, oamenii sunt perimaţi. Aşa că, văzut, plăcut, luat. E o loterie, dar noi simţim care este partenerul nostru, noi simţim care poate fi tatăl copiilor noştri. Şi bărbatul simte cine poate fi mama copilului lui. Asta se vede de la început”, a povestit Lidia Fecioru, bioenergoterapeut, în cadrul emisiunii Adevăruri ascunse, potrivit antena3.ro.

Ce se întâmplă cu viața ta sexuală când dormi după-amiaza?

Specialiștii spun că un pui de somn la amiază are o mulțime de beneficii susținute de știință, cum ar fi reducerea oboselii, îmbunătățirea performanței, suține atenția și îmbunătățește starea de spirit. Dar știai că și viața ta sexuală poate beneficia de somul de dupa-amiaza?

Potrivit profesorului de psihologie de la Universitatea din California și coautor al cărții „Take a Nap! Change Your Life”, Sara Mednick, un pui de somn poate face câteva lucruri utile viața ta sexuală, cum ar fi îmbunătățirea rezistenței și a dispoziției generale.

Poate deloc surprinzător, somnul și viața ta sexuală sunt strâns legate. În timp ce lista lucrurilor care se întâmplă cu corpul tău atunci când încetezi să faci sex include somn prost, lipsa somnului poate dăuna și vieții tale sexuale. Somnul și sexul împărtășesc o relație simbiotică.

Lipsa somnului a fost asociată cu libidoul scăzut și excitarea sexuală slabă la femei și cu disfuncția erectilă la bărbați. Potrivit omul de știință Matthew Walker, hormonii noștri reproductivi, esențiali pentru sănătatea sexuală, sunt afectați atunci când nu dormim suficient. „Tinerii care dorm doar cinci ore pe noapte timp de o săptămână vor avea un nivel de testosteron care este cel al unei persoane cu 10 ani mai în  vârstă din punct de vedere biologic decât ei”, a spus Walker. Având niveluri scăzute de testosteron înseamnă că este posibil să ai un apetit sexual scăzut și probleme la obținerea unei erecții. Pentru femei, somnul insuficient le poate afecta hormonul luteinizant și hormonul foliculostimulant; sănătatea sexuală și fertilitatea unei femei depind de funcționarea corectă a acestor hormoni.

Potrivit unui studiu din 2015 realizat pe femei, publicat în The Journal of Sexual Medicine, a dormi doar o oră în plus a fost asociat cu o șansă crescută cu 14% de a intra în intimitate cu partenerul.

Experții subliniază că somnul de după-amiază nu poate înlocui somnul recomandat pe timp de noapte, dar dacă te simți obosit și nu te poți concentra în timpul zilei, un pui de somn de 20 de minute ar putea fi benefic. S-ar putea să te pună într-o dispoziție mai bună și să-ți ofere rezistența pentru a intra în intimitate.

Sfatul este să limitezi somnul 30 de minute, o oră  și să nu îți strice  odihna pe timpul nopții, care poate fi direct legată de viața ta sexuală. „Avem două momente pe zi în care ritmul nostru circadian se schimbă și devenim adormiți în mod natural: prima dată este noaptea, iar a doua este după prânz”, a spus dr. Robert Oexman, cercetător la Institutului Sleep to Live.

Dacă te confrunți cu somnolență excesivă în timpul zilei și ai nevoie de somn pentru a te simți odihnit în mod constant, acest lucru ar putea fi un motiv de îngrijorare. Totul, de la depresie și probleme cu tiroida până la tulburări de somn, cum ar fi apneea obstructivă în somn, ar putea fi de vină. Dacă se întâmplă acest lucru, verifică starea ta cu medicul de familie.

sursa

8 cele mai fascinante găuri în Pământ! Foto
Articolul anterior
Vezi cum arată iubita și fiul lui Roman Abramovici! Poze
Articolul următor