Cum să trăiești mai bine în 2016!

Vrei să-ți schimbi viața? Să înlocuiești zilele plictisitoare cu momente memorabile? Trebuie să începi să-ți faci viața mai frumoasă din primele zile ale noului an. Mai întâi de toate, ar fi bine să te împaci cu rudele, să-ți faci mai puține griji și să dai sens vieții tale.

separator
Portret femeie

Îmbunătăţeşte-ţi memoria

Oamenii îşi amintesc doar lucrurile pe care le consideră interesante, aşa că dacă vrei să ai o memorie mai bună, este important să fii atentă la ce se întâmplă în jurul tău. Astfel vei evita situaţiile stânjenitoare în care nu îţi aminteşti numele unei persoane pe care ai cunoscut-o deja. Dacă vrei să ţii minte unde ţi-ai lăsat cheile, scrie un bileţel în minte în care să notezi locul exact şi nu vei mai pierde timp căutându-le prin casă. Pare o metodă ciudată, dar cercetătorii susţin că este eficientă.

Împacă-te cu rudele tale

Tu şi rudele tale nu trebuie să fiţi prieteni, aşa că nu te mai enerva când nu sunt de acord cu tine. Familia trebuie luată aşa cum este, iar în ochii părinţilor tăi trebuie să ştii că vei rămâne întotdeauna un copil. În momentul în care vei accepta asta, îţi va fi mai uşor să tolerezi morala mamei sau discursurile tatălui.

Fă-ţi mai puţine griji

Dacă eşti genul care se stresează şi îşi face griji pentru orice, riscul să suferi de boli de inimă creşte considerabil. Încearcă să fii mai relaxată şi nu te mai gândi la dezastrele care pot apărea în viitor. Dacă, totuşi, nu te poţi abţine, scrie, într-o coloană, lucrurile care te îngrijorează, iar în alta, care este cel mai rău lucru care ar putea să se întâmple. Într-o a treia coloană scrie strategiile pe care le-ai aplica, pentru a face faţă problemelor şi vei vedea că viaţa ta nu ţi se va mai părea atât de grea.

Dă un sens vieţii tale

Dacă ţi se pare că nimeni nu ţi-ar simţi lipsa, în cazul în care ai dispărea, atunci ar trebui să faci mai mult în viaţa ta. Nu mai fi indiferentă la problemele celor din jurul tău, fii mai amabilă cu familia ta, vorbeşte cu străinii, fii prezentă şi vei vedea cum viaţa ta va căpăta un sens. Vei fi mai fericită şi mai sănătoasă, deoarece studiile au arătat că oamenii care simt că au un scop în viaţă au un sistem imunitar mai puternic şi un risc mai mic de a suferi de boli grave.

Unica.ro

Prima poză cu băiețelul lui Kim Kardashian
Articolul anterior
Cum se prepară cel mai eficient suc detoxifiant
Articolul următor
Alte articole interesante