Cât durează detoxifierea completă a organismului

Unul dintre cei mai apreciaţi doctori la nivel mondial care a reuşit prin activitatea să redea speranţă şi viaţă miilor de oameni cărora nu li se mai dădea nicio şansă este Dr. Brian Clement. Acesta a petrecut mai mult de trei decenii studiind nutrţia şi sănătatea naturală. El este absolvent atât în medicina naturopată cât şi în ştiinţe nutriţionale. Din 1980, a coordonat dezvoltarea Institutului Hippocrate şi a facilitat punerea în aplicare a unor tratamente progresive de sănătate naturale de mare succes.

separator

beneficiidetoxifiere

În urma experienţei sale vaste Brian Clement a cercetat procesele care au loc în organism în timpul detoxifierii. “De fapt, 60 la sută din deşeurile accumulate vor fi eliminate în primele şapte zile ale programului (Programul de Sănătate Hippocrates), dar vindecarea şi regenerarea completă a organismului durează 7 ani şi se împarte în următoarele etape:

În primul an şi jumătate – se produce curăţarea digestivă şi eliminarea depunerilor mari de grăsimi şi a calcificărilor.
În următoarea jumătate de an – curăţarea profundă a ţesuturilor şi a articulaţiilor.
În următorii 3 ani – curăţarea şi regenerarea structurii osoaselor, a cartilagiilor şi curăţarea în continuare a articulaţiilor.
În următoarele 15 luni – repoziţionarea şi reînnoirea organelor.
În următoarele nouă luni – curăţarea ţesutului cerebral şi curăţarea neurologică.
Reacţiile de curăţare rezultă în timp ce treci fiecare etapă, dar cu siguranţă te vei simţi tot mai bine pe măsură ce trece timpul. Datorită interacţiunii celulare, fiecare parte a corpului este reînnoită, dar totodată acest lucuru acţionează asupra întregului organismul.

Iată cum se ţine dieta “Hippocrate”:
Proteine
Sosuri fermentate, iaurt, brânzeturi şi lapte din seminţe şi nuci; seminţe, fasole şi nuci încolţite; avocado; băuturi verzi.
Alimente tranzitorii:
fasole, mazăre, linte (supe) uşor gătite; tofu, tempeh, nuci proaspete prăjite uşor şi unt de nuci, nuci şi seminţe neînmuiate.
De evitat în totalitate:
Carnea roşie, peştele, carnea de pasăre, ouăle; laptele şi brânzeturile pasteurizate ; proteinele vegetale hidrolizate, orice alte derivate din produse de origine animală.

Carbohidraţii
Chipsuri de cereale; pâine de cereale încolţite, cereale, cereale încălzite; pâini germinate de grâu, lapte de cereale; cruste din cereale încolţite; alte gustări din cereale crude sau încolţite.
Alimente tranzitorii:
Pâine (fără drojdie), biscuiţi nedospiţi; orez, grâu, mei, hrişca, orz, ovăz, mălai, bulgur, secară; toate intregrale gătite uşor; pâine de cereale încolţite; granola naturală.
De evitat în totalitate:
Toate pâinile cu drojdie şi produsele din făină, cerealele prelucrate, orezul alb, fideaua, pastele; fulgi de ovăz cu zahăr; produse de patiserie care conţin uleiuri rafinate, zahăr, făină rafinată, aditivi.

Grasimi / Uleiuri
Avocado, brânzeturi din seminţe şi nuci; unt de nuci proaspete şi crude în cantităţi mici; dressing-uri şi iaurturi vegetale din seminţe şi nuci crude şi proaspete.
Alimente tranzitorii:
Mici cantităţi de ulei de susan sau ulei de măsline rafinat în salate, unt de nuci, tahini din susan.
De evitat în totalitate:
Toate uleiurile cu excepţia celor de măsline şi susan; unturile de nuci şi arahide comerciale, unt sau smântână pasteurizată; toate produsele alimentare care conţin sau sunt gătite cu uleiuri.

Legume
Verdeţuri şi alte legume încolţite crude, cultivate ecologic, murate fără sare, uscate.
Alimente tranzitorii:
Aburite (fără ulei); gătite uşor, supe şi alte mâncăruri, bulion;
De evitat în totalitate:
Congelate; iradiate; conservate; arse, preparate cu zahăr şi / sau sare, vechi sau ofilite; murate cu sare.

Fructe
Crude şi proaspete, în sosuri, supe, salate, shake-uri, lapte, plăcinte, uscate, ne-sulfurate, ca şi gustare.
Alimente tranzitorii:
Fructe fierte sau deserturi preparate de fructe, mere coapte, fructe uscate înmuiate şi aburite, fructe aburite, sos de mere.
De evitat în totalitate:
La conservă, conservate sau prezervate cu substanţe chimice şi zahăr adăugat; uscate cu sulf (sulfiti); necoapte.

Bauturi
Suc din fructe proaspete şi sucuri de legume, apa de izvor sau apă distilată; băuturi verzi.
Alimente tranzitorii:
Sucuri de fructe naturale îmbuteliate şi sucuri de legume, ceaiuri de plante medicinale.
De evitat în totalitate:
Apa de la robinet, cafeaua, băuturile carbogazoase, băuturile alcoolice, băuturile din fructe îndulcite artificial.

Gustari
Beţisoare din legume (ţelină, morcovi), fructe proaspete, amestecuri de cereale încolţite, chips-uri de cereale, suc proaspăt, fructe uscate şi nuci; brânză din seminţe;
Alimente tranzitorii:
Turte de orez; granola naturală, biscuiţi nedospiţi; amestecuri de nuci, seminţe, sushi de orez; mere coapte, sucuri îmbuteliate, floricele de porumb (fara ulei sau unt), ceai de plante, bomboane de sirop de orez.
De evitat în totalitate:
Gustări naturale şi nenaturale de tip junk-food; gustări comerciale de genul “de sănătate”, snacks-uri alimentare; băuturile carbogazoase; bomboanele şi alte dulciuri comerciale.

Condimente
Miere crudă nefiltrată, polenul de albine, fructe proaspete, fructe uscate, miso, tamari, sare vegetală, praf de alge, sauerkraut, lămâi, suc de lămâie, ierburi proaspete şi uscate.
Alimente tranzitorii:
Miere pasteurizată, sirop de arţar, malt de orz, sirop de orez; sorg; oţet de cidru de mere, sare de mare, usturoi, ceapă, ardei iute, condimente de chili, enzime sub forma de praf de legume; vin natural pentru gătit.
De evitat în totalitate:
Produsele care conţin aditivi, inclusiv: zahăr, melasa, sirop de trestie de zahăr, dextroza (glucoza), fructoză, sare, sare iodată, oţet, piper, glutamat monosodic (MSG), uleiuri, ouă, coloranţi, conservanţi.

Sursa

Ce alimente ultraprocesate cresc cel mai mult riscul de moarte prematură. Concluziile unui studiu care a durat 30 de ani

Consumul de alimente ultraprocesate este asociat cu riscul de deces prematur, dar fiecare aliment are un impact diferit asupra sănătății, potrivit unui studiu care s-a desfășurat pe o perioadă de 30 de ani, scrie CNN.

Alimentele ultraprocesate sunt cele care conțin ingrediente ce „nu sunt niciodată sau foarte rar folosite în bucătărie sau tipuri de aditivi ale căror funcție este să facă produsul final gustos sau mai atrăgător”, potrivit Organizație Națiunilor Unite pentru Alimentație și Agricultură (FAO).

Aceste ingrediente, care se găsesc în produse precum băuturile răcoritoare, chipsuri, supe ambalate, nuggets de pui și înghețate, pot include conservanți împotriva mucegaiului sau a bacteriilor, coloranți artificiali, emulgatori care opresc separarea și zahăr, sare și grăsimi adăugate sau modificate pentru a face mâncarea mai gustoasă.

Carnea procesată și alimentele și băuturile cu zahăr nu prezintă aceleași riscuri precum cerealele integrale ultraprocesate, spre exemplu.

Studiul a analizat date obținute de la peste 100.000 de specialiști din domeniul sănătății din SUA care nu au avut cancer, boli cardiovasculare sau diabet.

În perioada 1986-2018, participanții au oferit informații despre sănătatea și stilul lor de viață din doi în doi ani. La fiecare patru ani, ei au completat un chestionar detaliat despre alimentație.

Grupul care a consumat cea mai redusă cantitate de alimente ultraprocesate a mâncat în jur de 3 mese pe zi, în medie, în timp ce grupul aflat la polul opus a servit cam șapte mese pe zi, potrivit studiului publicat miercuri în revista The BMJ.

Riscul de deces a fost cu 4% mai mare pentru cei care au mâncat cel mai mult, inclusiv un risc cu 9% mai mare de moarte din cauza bolilor neurodegenerative.

„Cerealele, pâinea din cereale integrale, de exemplu, sunt considerate alimente ultraprocesate, dar conțin diferite substanțe nutritive benefice, precum fibre, vitamine și minerale”, a explicat Dr. Mingyang Song, cercetătorul de la Harvard care a condus acest studiu.

„Pe de altă parte, cred că oamenii ar trebui să încerce să evite sau să limiteze consumul anumitor alimente ultraprocesate, precum carnea procesată, răcoritoarele îndulcite cu zahăr și băuturile îndulcite artificial.”

Cercetătorii au descoperit și că cel mai important factor care contribuie la reducerea riscului de deces este calitatea alimentației generale a unei persoane.

„Dacă oamenii mențin o dietă general sănătoasă, nu cred că trebuie să se sperie sau să se alarmeze. Modelul alimentar general rămâne factorul predominant care determină consecințele asupra sănătății.”

O dietă sănătoasă este variată, cu cât mai multe fructe și legume de diferite culori și cereale integrale, potrivit Dr. Peter Wilde, cercetător al Quadram Institute Bioscience din Marea Britanie.

„Dacă te îngrijorează aditivii alimentari, atunci alege alimente care un un nivel scăzut de aditivi. Ai grijă, totuși, la conținutul nutrițional al alimentelor ultraprocesate pe care alegi să le consumi.”

„Lucrurile nu sunt alb-negru. Un anumit aliment nu este nici bun, nici rău, ci conține elemente de ambele feluri, iar echilibru dintre cele două poate să depindă de cantitatea pe care o mănânci”, a mai spus Wilde.

sursa: digi24.ro

Ceaiul care te ajută după mesele copioase de Paşte. Este foarte eficient

Există un ceai care te poate ajuta după mesele copiase de Paște. Acesta are o mulțime de beneficii pentru sănătate, dar puține persoane știu de el. Dacă ai probleme cu digestia sau te simți obosit, nutriționiștii îți recomandă să bei acest ceai.

Această băutură este o combinație între ceaiul verde și cel negru în ceea ce privește oxidarea frunzelor. El este originar din China si este un tip de ceai semifermentat. Ca şi ceaiul verde sau ceaiul negru, se obţine din planta Camellia sinensis, dar metoda de procesare este diferită.

Ceaiul verde este produs din frunze ceai proaspete, neoxidate (oxidarea reprezintă o serie de reacţii chimice care au loc ca urmare a expunerii la aer a frunzelor de ceai şi care influenţează gustul, culoare şi, într-o oarecare măsură, conţinutul nutriţional al ceaiului). Ceaiul negru, pe de altă parte, este produs din frunze complet oxidate.

Acest ceai semifermentat ajută la arderea grăsimilor și stimulează metabolismul. Antioxidanții și cofeina din el pot contribui la acest efect, dar ajută şi la gestionarea greutății. El te poate scăpa de bolile de inimă.

Consumul moderat din această băutură poate ajuta la reglarea nivelului de zahăr din sânge. Ceaiul te poate ajuta la stimularea secreției de enzime digestive și la reducerea disconfortului gastric.

Te ajută să te relaxezi și să dormi mai bine

Datorită conținutului său bogat de antioxidanți, ceaiul Oolong, căci așa se numește, sprijină sistemul imunitar. El protejează organismul împotriva bolilor și infecțiilor. Ceaiul Oolongul conține L-teanină, un aminoacid care poate promova relaxarea și reducerea stresului, fără a produce somnolență.

Compuşii antioxidanţi și fitonutrienții din Oolong au proprietăți antiinflamatorii, care ajută la reducerea inflamației și a durerilor asociate cu diverse afecțiuni. Este indicat să bei Oolong zilnic pentru a vedea rezultate, potrivit Dcnews.

Dacă vrei și TU să abordezi un stil de viață sănătos, nu o face de capul TĂU! Solicită o consultație gratuită cu un specialist care să te ajute să faci corect pașii. Nu ezita, accesează Centrul Online de Nutriție și Sport al Galinei Tomaț, din orice colț al lumii, pentru a găsi răspuns la orice întrebare și a primi ghidare profesionistă!

Ouăle care în maioneză pot da o toxiinfecție groaznică, mortală

Ouăle nu lipsesc de pe masa de Paşte. Fie că sunt vopsite sau folosite la maioneză, trebuie să se acorde o mare atenție, deoarece este bine să fie evitate anumite tipuri de ouă spune medicul Virgiliu Stroescu.

Suntem deja în Joia Mare, iar tradiţia spune că astăzi se vopsesc ouăle pentru Paşte. Sfatul medicului este cât se poate de clar, să consumați ouă de găină şi să evitaţi ouăle de rață sau de găscă.

Medicul Virgiliu Stroescu a explicat că aceste ouă pot fi contaminate cu anumite bacterii. Din acest motiv, spune medicul, ouăle de găină sunt mult mai sigure. Pericolul cel mare este atunci când sunt folosite la maioneză.

„Este interzis consumul de ouă de rață pentru că poate da o toxiinfecție groaznică, mortală. De aceea nu se face maioneză din ouă de rață sau de gâscă. Se pare că anatomia lor, pentru că sunt mai joase decât găinile, poate apărea o infecție mult mai gravă”, a spus medicul Virgiliu Stroescu.

Nu doar ouăle de rață și gâscă ne pot băga în spital

Medicul avertizează și spune nu este de joacă cu toxiinfecţiile alimentare. Toxiinfecțiile apar în masă, sunt puternice. Se poate muri din asta. Din două părți este lovit omul respectiv.

„Sunt două probleme cu toxiinfecțiile alimentare, respectiv toxina și infecția, care sunt separate. Infecția este prezența unor microbi și toxinele sunt secrețiile lor.

Prin urmare, din două părți este lovit omul respectiv. Se moare de la toxiinfecții! Și totdeauna toxiinfecțiile apar în masă, sunt puternice. Acum trebuie să vadă ce fel de germeni au fost acolo, pentru că sunt unii foarte periculoși, alții mai puțin periculoși.

Microbii fac toxine, iar apoi și microbii și toxinele atacă. Deci omul are o dublă lovitură, respectiv și toxine, dar și infecții”, a mai spus medicul.

Dacă vrei să abordezi un stil de viață sănătos, nu o face de capul TĂU! Solicită o consultație gratuită cu un specialist care să te ajute să faci corect pașii. Nu ezita, accesează Centrul Online de Nutriție și Sport al Galinei Tomaț, din orice colț al lumii, pentru a găsi răspuns la orice întrebare și a primi ghidare profesionistă!

Cinci exerciții pentru fese și coapse de la Vera Brejneva!
Articolul anterior
Copiii născuți la Medpark și prietenii lor au sărbătorit „Medpark Baby Fest 2015”
Articolul următor