Alimente sănătoase pe care le consumi greşit. Iată sfaturile unui nutriţionist celebru

Modul în care găteşti te poate ajuta să păstrezi mai mulţi nutrienţi din fructe şi legume, despre acest lucru am vorbit deja de multe ori. Ce spune celebrul nutriţionist american Kristin Kirkpatrick, referitor la unele alimente sănătoase pe care multă lume le consumă greşit?

separator

1. Morcovii nu trebuie tăiaţi în supă sau ciorbă

Potrivit specialistului, morcovii trebuie spălaţi, curăţaţi şi introduşi întregi în apa pentru ciorbă sau supă. Numai atunci îşi vor păstra nutrienţii într-o cantitate mai mare. De asemenea, betacarotenul este mult mai uşor absorbit atunci când morcovii sunt gătiţi, spre deosebire de cei cruzi.

2. Usturoiul trebuie zdrobit şi lăsat 10 minute

Cea mai buna metodă de a folosi usturoiul este aceea de a zdrobi, însă chiar dacă poate faci deja acest lucru mai trebuie să completezi cu altceva. După ce ai zdrobit usturoiul, acesta trebuie lăsat să stea 10 minute, deoarece astfel se eliberează alicina, substanţa care previne apariţia bolilor de inimă şi fereşte corpul de cancer.

3. Ceaiul negru nu se bea cu lapte şi ceaiul verde nu se bea îndulcit

Pentru a beneficia de efectele protectoare ale ceaiului nu trebuie să adaugi lapte în ceaiul negru. Iar dacă preferi ceaiul verde, atunci trebuie să ştii că este de preferat să-i adaugi puţină zeamă de lămâie, nicidecum miere sau zahăr.

Ambele ceaiuri sunt recunoscute pentru beneficiile pe care le aduc asupra sistemului cardiovascular, însă potrivit specialistului atunci când adaugi lapte în ceaiul negru îi reduci efectul protector. De asemenea, cercetările arată că pentru a potenţa efectele benefice ale ceaiului verde, cea mai bună opţiune este de a-i adăuga zeamă de lămâie şi să eviţi să-l îndulceşti. Zeama de lămâie ajută la o mai bună absorbţie a nutrienţilor existenţi în ceaiul verde.

4. Merele şi perele trebuie să fie bine coapte

Este de preferat să laşi merele şi perele să se coacă foarte bine, deoarece ele vor avea un conţinut mult mai ridicat de antioxidanţi, după cum susţine specialistul. Chiar dacă îţi plac merele şi perele mai crocante, gândeşte-te şi la modul în care acestea sunt absorbite în corp şi ce nutrienţi aduc ele odată ce sunt ingerate. Lasă-le să stea câteva zile la temperatura camerei sau pune-le într-o pungă de hârtie la întuneric pentru a se coace mai bine înainte de a le consuma.

5. Broccoli

Modul în care mănânci broccoli contează foarte mult, dacă vrei să beneficiezi de proprietăţile lui anticancerigene. Se pare că cea mai bună metodă de a-l mânca este făcut la aburi, nicidecum fiert în apă, prăjit sau copt la cuptor. Numai atunci îşi păstrează nutrienţii intacţi şi sunt absorbiţi în corp. De asemenea, dacă îl preferi pe cel fiert în apă, atunci este bine să adaugi fulgi de ardei iute pentru că îi vei potenţa efectul anticancerigen.

sursa

Singurele alimente care îngraşă dacă le mănânci după vârsta de 30 de ani

Trecerea timpului este o problemă pentru toate femeile. Ştim că organismul nostru se modifică şi nu mai procesează tot ceea ce am vrea să mâncăm. Nu ne mai permite să avem acelaşi stil de viaţă ca acum 10 ani.

Din moment ce treci de vârsta de 30 de ani, începem să vedem lucrurile din altă perspectivă şi priorităţile ni se schimbă.

Singura soluţie este să-i dăm corpului ce are nevoie pentru a funcţiona în ritmul lui şi pentru a ne simţi în formă.

Batoane proteice

Deşi pe ambalaj scrie că aceste batoane îţi furnizează o cantitate mare de proteine şi îţi dau energie, în realitate, acest lucru nu se întâmplă. Este posibil să le fi consumat când erai mai tânără şi nu aveai timp să mănânci, dar, cu timpul, este important pentru organismul tău să-i dai mâncare adevărată.

O alternativă mai bună ar fi consumul de fructe, legume şi cereale integrale. În plus, aceste batoane conţin şi multe ingrediente nocive ca, de exemplu, glicerină, fructoză, sorbitol, dextroză care îţi pot da peste cap buna funcţionare a corpului tău.

Pâine albă şi covrigei

Nimic din ceea ce este preparat cu făină rafinată nu ar trebui să intre în meniul tău. Pâinea albă şi covrigeii conţin foarte mult zahăr şi glucoză, fapt care duce la stoparea producerii de colagen şi la apariţia ridurilor. O variantă mai potrivită este să consumi covrigei şi pâine din faină integrală pentru a-ţi ţine sub control atât kilogramele, cât şi nivelul de zahăr din sânge.

Carne procesată

Produsele din carne procesată, cum ar fi bacon, şuncă, salam şi cârnaţii pot fi cauze ale deteriorării pielii. Specialiştii spun că aceste produse întrerup producerea colagenului şi a elastinei, fapt care duce la pierderea elasticităţii pielii. O alternativă pentru tine, dacă îţi plac aceste alimente, este să consumi carne cât mai naturală, scrie realitatea.net.


Dacă vrei și TU să abordezi un stil de viață sănătos, nu o face de capul TĂU! Solicită o consultație gratuită cu un specialist care să te ajute să faci corect pașii. Nu ezita, accesează Centrul Online de Nutriție și Sport al Galinei Tomaț, din orice colț al lumii, pentru a găsi răspuns la orice întrebare și a primi ghidare profesionistă!

O insectă „crocantă” revoluționează meniurile restaurantelor de lux. Noua salată servită clienților

Restaurantele de „lux” din mai multe state au început să le ofere clienților feluri de mâncare pe bază de insecte, considerate comestibile. Spre exemplu, un local frecventat de oamenii cu gusturi fine din New Orleans au avut parte de o altfel de salată: cu cicade(n.r. insecte care se mai numesc „greieri de copaci”), scrie evz.ro.

Cicadele(n.r. insecte care trăiesc sub pământ) au devenit „delicii alternative” în  Cartierul Francez precum Antoine’s și Brennan’s, Audubon Insectarium din New Orleans. Localul este cunoscut  pentru felurile de mâncare care conțin viermi(n.r. considerați comestibili)  prăjiți cu chili și greieri crocanți, cu sos de  caju, sunt piese de bază în meniu.

Potrivit sursei citate, unul dintre felurile de mâncare care conține cicade conține:  salată verde cu mere, migdale, afine  sos de muștar și de soia.

Felul de mâncare care conține insecte este, însă, popular și în Europa.

Uniunea Europeană  a aprobat în ianuarie 2023 mai multe produse derivate din insecte pentru consumul uman, precum și al patrulea tip de insectă ca fiind comestibilă(n.r. greieri)

Oficialii Uniunii Europene susțin că insectele vor fi o alternativă în criza alimentară care se prefigurează.

„Insectele vor juca un rol principal în abordarea numeroaselor probleme cu care ne confruntăm în prezent și ne vom confrunta și în viitor. Este vorba, printre altele, de creșterea costului proteinelor animale, insecuritatea alimentară, presiunile asupra mediului, creșterea populației și creșterea constantă a cererii de proteine în rândul claselor de mijloc. 

Insectele se găsesc în abundență peste tot în lume. Sunt bogate în proteine și reprezintă mai puțin de 1 % din amprenta de carbon a animalelor. Sunt alternativa alimentară ideală care facilitează trecerea la o alimentație sănătoasă și durabilă și contribuie în mod pozitiv nu numai la sănătatea noastră, ci și la cea a mediului și, prin urmare, a viitorului nostru”, motivează Comisia Europeană.


Dacă vrei și TU să abordezi un stil de viață sănătos, solicită o consultație gratuită cu un specialist care să te ajute să faci corect pașii. Nu ezita, accesează Centrul Online de Nutriție și Sport al Galinei Tomaț, din orice colț al lumii, pentru a găsi răspuns la orice întrebare și a primi ghidare corectă!

Alertă OMS! Virusul gripei aviare, acum și în lapte

O declarație recentă a Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) a tras un semnal de alarmă exprimând  „o mare îngrijorare” cu privire la numărul tot mai mare de cazuri de gripă aviară la oameni, scrie doctorulzilei.ro.

De asemenea, organizația a anunțat vineri că virusul a fost găsit în laptele crud. Dr. Jeremy Farrar, om de știință șef la OMS, a remarcat că gripa aviară, numită și H5N1, a avut o rată de mortalitate „extrem de mare” în rândul celor care au fost infectați în întreaga lume.

OMS, semnal de alarmă: Virusul gripei aviare se găsește acum în lapte. „E o mare îngrijorare”

Nu a avut loc nicio transmitere de la om la om a bolii.

„Marea îngrijorare, desigur, este că  virusul acum evoluează și dezvoltă capacitatea de a infecta oamenii. Și apoi critic, capacitatea de a trece de la transmiterea de la om la om”, a avertizat Farrar.

OMS a avertizat în continuare că virusul a fost găsit în laptele crud.

Oficialii au spus că consumul de lapte pasteurizat este încă sigur. Dr. Wenqing Zhang, care conduce programul global de gripă al OMS, a spus că virusul a fost identificat într-o „concentrație foarte mare de virus în laptele crud” de la vacile infectate.

Cercetătorii încă încearcă să determine cât timp poate supraviețui virusul în lapte.

În general, nu este indicat niciodată consumul de lapte crud, deoarece poate transporta alți contaminanți, cum ar fi salmonella, listeria și E. coli. Zhang a reiterat, de asemenea, cazurile care au fost identificate în SUA și în Europa au fost relativ ușoare.

Acesta nu este primul avertisment privind o potențială pandemie de gripă aviară. La începutul acestei luni, oamenii de știință au tras un semnal de alarmă că o astfel de pandemie ar putea fi „de 100 de ori mai rea decât COVID”.

„Acest virus a fost în fruntea listei pandemice de mulți, mulți ani și probabil decenii”, a spus dr. Suresh Kuchipudi, cercetător al gripei aviare din Pittsburgh, potrivit Daily Mail. Singura speranță, au continuat oficialii, este că virusul va fi mai puțin mortal la oameni decât la păsări.

Iată care sunt semnele că mănânci prea mult zahăr
Articolul anterior
Masca de faţă cu ceapă. Remediul miraculos pentru întinerirea tenului!
Articolul următor