Lista interpreţilor admişi în etapa finală a concursului naţional Eurovision 2019!

Compania „Teleradio-Moldova” a organizat sâmbătă, 2 februarie, audiţiile LIVE ale pieselor înscrise în selecţia naţională a concursului Eurovision 2019. În urma audiţiilor, juriul de specialitate a selectat piesele care vor concura în etapa finală a concursului naţional Eurovision 2019.

separator

26 de participanţi au evoluat în cadrul audiţiilor LIVE ale selecţiei naţionale Eurovision 2019, dar numai 10 piese au fost selectate pentru finală.

Iată cine sunt interpreții care merg în finala concursului din data de 3 martie, în ordinea alfabetică a numelor!

Anna Odobescu Stay
Chirtoacă Aurel La cinema
Coşciug Cristina Virus
Diana Brescan Lies
Frimu-Maria Mihaela Olimp
Maria Gospodinova GravitTy
Maxim Zavidia I will not surrender
Scripcaru Marcela Meteor
Smolenco Mihail Sub Pămînt
Ţurcanu Vera Cold

Anna Odobescu Stay

Chirtoacă Aurel La cinema

Coşciug Cristina Virus

Diana Brescan Lies

Frimu-Maria Mihaela Olimp

Maria Gospodinova GravitTy

Maxim Zavidia I will not surrender

Scripcaru Marcela Meteor

Smolenco Mihail Sub Pămînt

Ţurcanu Vera Cold

Eurovision 2019: Ascultă aici toate piesele înscrise în etapa națională a concursului!

Anul trecut, trupa DoReDos, care a reprezentat Republica Moldova la etapa internaţională Eurovision Song Contest, a obţinut locul 10.

Cea de-a 64-a ediţie a concursului va avea loc în Israel şi va fi compusă din două semifinale, organizate pe 14 şi 16 mai, şi finala care va avea loc în data de 18 mai 2019. Reprezentantul Republicii Moldova va evolua la Eurovision Song Contest 2019 în a doua semifinală, ce va avea loc pe 16 mai.

Reprezentantul Republicii Moldova la Eurovision 2019 urmează să fie selectat în data de 3 martie, când se va desfăşura Finala Naţională.

sursa: www.trm.md

O altă furtună solară de intensitate mare va lovi Pământul

O furtună solară de o intensitate rară se îndreaptă spre Pământ şi ar putea provoca întreruperi ale reţelelor electrice şi sateliţilor încă de vineri seara, dar şi aurore boreale impresionante, au avertizat autorităţile americane, scrie spotmedia.ro.

„Suntem aproape siguri că o serie de ejecţii de masă coronală, care sunt explozii de particule energetice şi câmpuri magnetice care radiază de la soare, se îndreaptă spre Pământ”, a explicat într-o conferinţă de presă Shawn Dahl, de la Centrul de Prognoză Meteorologică Spaţială din SUA (SWPC), transmite AFP.

A fost emisă o notificare de avertizare privind o furtună geomagnetică de nivel 4, pe o scară de 5, prima de acest fel din 2005.

Stabilirea momentului exact de începere a evenimentului este dificilă, dar este de aşteptat ca fenomenul să persiste pe tot parcursul întregului sfârşit de săptămână.

„Ar putea exista un impact asupra infrastructurii”, a avertizat Shawn Dahl, precizând că este vorba despre un eveniment „foarte rar”. „Am anunţat toţi operatorii cu care lucrăm, cum ar fi operatorii de sateliţi, de comunicaţii şi, bineînţeles, reţeaua de electricitate din America de Nord”, a adăugat el.

Soarele este în prezent aproape de activitatea sa maximă, conform unui ciclu care se repetă la fiecare 11 ani.

Aceste ejecţii de masă coronală, dintre care cel puţin şapte se îndreaptă în prezent către Pământ, provin dintr-o pată solară de aproximativ 16 ori diametrul Pământului. Aceste ejecţii se mişcă cu câteva sute de kilometri pe secundă.

Când acestea ajung la sateliţii americani plasaţi la aproximativ 1,5 milioane de kilometri de Pământ, intensitatea evenimentului poate fi apoi prezisă mai bine – într-un interval de 20 şi până la 45 de minute înainte de sosire, a spus Shawn Dahl.

El a recomandat locuitorilor să se echipeze cu baterii sau cu generatoare, ca în cazul oricăror alte avertismente de furtună.

Dar operatorii de energie electrică lucrează de 10 ani pentru a-şi proteja mai bine reţelele, a dat asigurări Rob Steenburgh, om de ştiinţă la SWPC. Efectele pot apărea numai pe liniile de înaltă tensiune, nu la persoane fizice, plus că există sisteme comparabile cu întrerupătoarele de circuit, de exemplu.

Semnalele GPS ar putea fi, de asemenea, afectate, a spus el.

În ceea ce priveşte traficul aerian, Agenţia de Aviaţie Civilă a Statelor Unite (FAA) a anunţat că „nu se aşteaptă la consecinţe semnificative”.

Evenimentul ar trebui, totuşi, să genereze aurore boreale, inclusiv în regiunile în care acestea nu sunt obişnuite. Oficialii SWPC nu au vrut să se pronunţe asupra suprafeţei zonei potenţial afectate, dar le-au recomandat locuitorilor să iasă şi să facă fotografii.

„Dacă sunteţi undeva unde este întuneric, fără nori şi cu puţină poluare luminoasă, s-ar putea să vedeţi nişte aurore boreale destul de impresionante”, a explicat Rob Steenburgh.

Camere video și accesorii, aduse prin contrabandă în țară. Marfa a fost confiscată

Funcționarii postului vamal Leușeni au supus controlului de specialitate un autocar ce se deplasa din Germania spre Republica Moldova, transportând pasageri și bagaje neînsoțite.

Șoferul, un bărbat cu dublă cetățenie (MDA/ROU) în vârstă de 30 de ani, a comunicat că toate bunurile sunt indicate în declarația vamală.

În rezultatul controlului fizic al mijlocului de transport și bagajelor transportate, au fost depistate 40 camere video și diverse accesorii și dispozitive tehnice, toate nedeclarate autorității vamale.

Valoarea lotului de marfă nedeclarat se estimează la zeci de mii de lei.

Marfa a fost ridicată, iar investigațiile pe caz continuă.

Caz ieșit din comun în Moldova! Un copil de 4 ani, diagnosticat cu tetanos. Medicii, implicați activ

Un copil de 4 ani a fost depistat cu tetanos. Anunțul a fost făcut de către Vladimir Bolocan, șef-adjunct al Direcției generale asistență medicală și socială, scrie unimedia.info.

„În săptămâna Paștelui un copil de 4 ani a fost suspectat de tetanos. Din fericire copilul se află în stare stabilă, fiind stabilizat de către medici. Acest copil nu a fost vaccinat. 

Această boală decurge foarte, foarte greu și are o rată de 90% de deces. Tetanosul este o boală infecțioasă gravă, cu potențial fatal care poate fi prevenită prin vaccinare.

Mulțumiri medicilor care au lasat cozonacii și pregătirile de Paști și sau implicat în acest caz care este eșit din comun”, a declarat Vladimir Bolocan, șef-adjunct al Direcției generale asistență medicală și socială.

Bloggerița Cristina Surdu, vacanță de vis într-o destinație exotică! Iată ce cadou i-a făcut soțul
Articolul anterior
Timp de trei luni a slăbit 14 kg! Cea care a ambiționat-o a fost chiar fiica ei
Articolul următor