Respect! Un moldovean i-a întors unui jurnalist italian portofelul pierdut

Bărbatul muncește de mai mult timp în Italia, iar fapta săvârșită a fost apreciată de sute de oameni. Acesta a găsit un portofel și a făcut tot posibilul pentru a găsi proprietarul, care a și făcut publică această istorioară, pe pagina sa de Facebook.

separator

„Federico este un muncitor moldovean și locuiește la periferia Romei. În timp ce lucra, acesta a găsit un portofel și a căutat pe Facebook numele proprietarului. Anterior a încercat să îl caute printre numele înscrise pe plăcuțele de pe casele din acea stradă, dar nu știa că proprietarul locuiește, de fapt, în altă zonă. Federico a făcut rost de numărul proprietarului și l-a sunat: „În portofel este tot, chiar și banii! Vino să îl iei, nu știam unde să îl las”. El locuiește împreună cu amicii săi într-un apartament aflat în afara Romei, acolo unde m-a întâlnit cu zâmbet și m-a întrebat în ce an sunt născut, pentru a fi sigur că portofelul îmi aparține”, a scris Luca Moriconi.
Luca a vrut să-l mulțumească pe moldovean oferindu-i un cozonac, însă acesta a refuzat și i-a spus:

 „Dacă vei avea nevoie de ajutorul meu, ține-mă minte. Îmi place să lucrez.”

Prietenii italianului-au lăudat pe moldovean, iar unii chiar i-au cerut datele de contact pentru a-i oferi un loc de muncă.

Sursa: zugo.md

alte Articole interesante

Alte Articole interesante