Scapă ușor de frica de avion! Nu fi aviofob!

Dacă încă mai alegi să călătorești cu un mijloc de transport terestru, din frica de a urca în avion, să știi că te înscrii în lista aviofobicilor.

separator

Această tensiune psihologică se explică prin faptul că nu accepți desprinderea de pământ și nu-ți poți scoate din minte ideea unei prăbușiri, deși toate statisticile confirmă că riscul de a muri într-un accident de avion e foarte mic în comparație cu riscul de a muri într-un accident rutier.

Anul 2017 a venit cu rezultate impecabile. În istorie se atestă ca fiind cel mai sigur an pentru aviația comercială, potrivit  Reuters, care face referire la datele Aviation Safety Network.

To70 a estimat că rata accidentelor fatale pentru zborurile comerciale mari de transport de pasageri este de un accident fatal la 16 milioane de zboruri.

Dacă vrei să depășești frica de avion și să ai parte de un zbor confortabil până la destinație, specialiștii vin cu unele sfaturi:

1. Înainte de zbor, ia pastile homeopate care te ajută să depășești mai ușor experiența zborului.

2. Hidratează-te cât mai mult. Poți servi apă, sucuri, un pahar de vin, și mai puțină cafea sau băuturi alcoolice tari, care te vor deshidrata și, astfel, se va intensifica senzația de frică.

3. Ia-ți cu tine o carte interesantă, pentru care nu ți-ai făcut timp până acum.

4. Nu ezita să comunici cu vecinii de zbor. Schimbul de exeperiențe se poate adeveri a fi unul foarte antrenant și va reduce substantial din timpul de zbor.

5. Adoptă o atitudine pozitivă

6. Nu te gândi la accidente și catastrofe. Imaginează-ți că în doar câteva ore vei fi la destinație, fără gram de oboseală pe față.

7. Nu evita să zbori cu avionul. Doar zburând vei reusi să învingi acest sentiment.

În ultimele două decenii, decesele produse ca urmare a accidentelor aviatice au scăzut în mod constant, comparativ cu accidentele rutiere.

Acesează www.zbordirect.md și rezervă-ți bilet online: ușor, rapid și sigur!

ZborDirect este o Agenție online de bilete de avion low cost. Marca comercială și site-urile zbordirect.com, zbordirect.eu, zbordirect.md, zd.md aparțin companiei OPTIMVEST GROUP, înregistrată în Republica Moldova cu activități în domeniul rezervărilor bilete de avion și serviciilor anexe transporturilor aeriene. Zboruri directe spre destinații în Europa, America și Asia operate de companii aeriene verificate.

Destinații de vis, la un clik distanță!

 

Sportivele Daniela Cociu și Maria Olărașu, întâmpinate cu flori la frontieră

Sportivele Daniela Cociu și Maria Olărașu, care au obținut o performanță remarcabilă la Cupa Mondială de canoe de la Szeged, au fost întâmpinate cu flori la revenirea în Republica Moldova.

Sportivele din Moldova au cucerit medalia de argint pe distanța 200 de metri, cu un timp de 43.66.

„De menționat că Daniela este polițistă de frontieră, iar la revenirea în Moldova, echipa a fost călduros întâmpinată la PTF Leușeni de către colegii polițiști de frontieră. Aceștia le-au oferit flori și le-au urat succese în toate competițiile sportive”, comunică Poliția de Frontieră.

Tandemul Daniela Cociu – Maria Olărașu va reprezenta Republica Moldova la Jocurile Olimpice de la Paris, având deja calificarea în caiac-canoe.

Parlamentari germani propun ca NATO să apere spațiul aerian ucrainean

Parlamentari germani, atât din partidele aflate la putere, cât și din opoziție, au susținut ideea ca țările europene din cadrul NATO să apere spațiul aerian deasupra vestului Ucrainei de pe teritoriul alianței, scrie publicația germană Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ), citată de The Kyiv Independent.

Parlamentari germani propun ca NATO să apere spațiul aerian ucraineanFoto: libertatea.ro

Publicația germană notează că unii experți, precum Nico Lange de la Conferința de Securitate de la München, sau generalul-locotenent Heinrich Brauss, fost secretar general adjunct al NATO, au sugerat doborârea rachetelor rusești deasupra regiunilor de frontieră ale Ucrainei de către forțele antiaeriene ale Poloniei și României, transmite libertatea.ro.

Oficialii polonezi au menționat, de asemenea, această posibilitate, dar nu au fost prezentate decizii concrete. 

„Apărarea spațiului aerian deasupra Ucrainei dinspre Polonia și România nu ar trebui exclusă pe termen lung”, a declarat Anton Hofreiter, din partea Partidului Verzilor, aflat la guvernare. Parlamentarul german a adăugat totuși că, în prezent, această chestiune „nu este în discuție”, deoarece aliații se concentrează pe furnizarea de ajutor suplimentar pentru apărarea Kievului.

Berlinul s-a dovedit a fi un lider în ceea ce privește sprijinul pentru apărarea antiaeriană a Ucrainei, lansând o inițiativă care vizează asigurarea unor sisteme suplimentare de apărare aeriană și promițând Kievului cel de-al treilea Patriot al său. 

Agnieszka Brugger, colega lui Hofreiter din partea Partidului Verzilor, a declarat, de asemenea, că ar fi corect „să fie amplasate sisteme de apărare antiaeriană la granițele țărilor vecine, astfel încât și părțile vestice ale Ucrainei să poată fi protejate”.

Roderich Kiesewetter, de la Uniunea Creștin-Democrată (CDU, de opoziție), a comentat că țările occidentale ar putea doborî avioanele rusești fără pilot lansate spre Ucraina.

„Acest lucru ar ușura povara asupra apărării antiaeriene ucrainene și i-ar permite să protejeze frontul”, a spus Kiesewetter, comparând acest lucru cu momentul în care SUA și alte țări occidentale au protejat spațiul aerian al Israelului fără a deveni parte la conflict. 

Marcus Faber, de la Partidul Liber-Democrat (FDP) din coaliția de guvernare, a fost și el de acord că, în principiu, „spațiul aerian deasupra regiunilor de frontieră ucrainene” ar putea fi „protejat de apărarea aeriană de pe teritoriul NATO”.

Cu toate acestea, Faber a remarcat că sistemele de apărare antiaeriană și rachetele sunt deja deficitare, iar aprovizionarea cu muniție pe termen lung trebuie asigurată. „În aceste condiții, cred că este posibil”, a adăugat Faber. 

Orice formă de implicare a forțelor occidentale în războiul ruso-ucrainean rămâne foarte controversată. Atunci când președintele francez, Emmanuel Macron, a declarat că desfășurarea de trupe occidentale nu ar trebui exclusă, mai mulți lideri, inclusiv cancelarul german, Olaf Scholz, au respins categoric această opțiune.

Atleta Zalina Marghieva s-a calificat la Jocurile Olimpice de la Paris

Atleta din Republica Moldova Zalina Marghieva s-a calificat la Jocurile Olimpice de la Paris, la proba aruncarea ciocanului. Anunțul a fost făcut de reprezentanții Ministerului Educației și Cercetării.

Atleta Zalina Marghieva s-a calificat la Jocurile Olimpice de la ParisFoto: Mec.gov.md

Potrivit MEC, sportiva a reușit această performanță în cadrul Turneului Internațional „Dionisopolis” din Bulgaria, unde a înregistrat rezultatul de 75.95 metri și a ocupat locul I. Normativul de calificare la Olimpiada de Vară este de cel puțin 74 de metri.

De asemenea, la competiția din Bulgaria, Zalina Marghieva a doborât și recordul național la această probă, pe care îl deținea tot ea din 2019, cu rezultatul de 74.74 metri.

Pentru Zalina Marghieva va fi a cincea participare consecutivă la Jocurilor Olimpice de Vară, un record pentru atletismul din Republica Moldova.

Participarea sportivei la Turneului Internațional „Dionisopolis” din Bulgaria a fost posibilă cu sprijinul financiar al Ministerului Educației și Cercetării.

Până acum Republica Moldova și-a asigurat 13 cote de participare la Jocurile Olimpice de la Paris.

Foto: Mec.gov.mdgallery images

Kaufland a donat Institutului Oncologic o mașină echipată cu frigidere speciale pentru transportarea sângelui
Articolul anterior
Jacheta fără mâneci! 15 idei originale cum să o porți
Articolul următor