Un fost cerșetor a devenit om de afaceri și angajează numai persoane fără adăpost și cu nevoi speciale

Drew Goodall a dorit întotdeauna să devină actor. În cei 20 de ani, după ce a studiat actoria, a reușit să obțină roluri mici în filme precum Snatch și About a boy si a întâlnit actori precum Brad Pitt și Hugh Grant.

separator

Cu toate acestea, o critică despre actul său l-a devastat și i-a schimbat viața. A început să piarda bani și nu a vrut să le spună nimic părinților. El nu a vrut să se întoarcă la casa familiei sale, pentru că ar însemna o înfrângere pentru el. Din păcate, proprietarul casei în care statea l-a dat afară din casă, așa că Drew a stat fără adăpost timp de șase luni în anii ’90.Se lupta în fiecare zi pentru supraviețuire, cerșind mâncare. A fost batjocorit de persoane rele sau de alte persoane fără adăpost de mai multe ori. A dormit în cutii de carton pe langa Academiei de Arte din Londra. El era în cea mai proastă stare a vieții sale, suferind de lipsă de adăpost și de depresie.

Cu toate acestea, viața lui s-a schimbat din nou, când a început să lustruiască pantofi pentru a face câțiva bani. Trebuia să fie atent, ca poliția să nu-l prindă. După șase luni de lustruire a pantofilor pe stradă, unul dintre clienții săi obișnuiți i-a spus că poate să facă același lucru la biroul său.

Odată ce Drew a făcut mai mulți bani, el a decis să facă o „nebunie”. Deci, și-a început propria companie, numită „Sunshine Shoeshine”. Astăzi chiar colaborează cu companii importante din Londra, ale căror directori consideră că pantofii lor sunt lustruiți perfect. Drew câștigă peste 250.000 de euro pe an și oferă cele mai multe dintre aceste fonduri pentru caritate. Celălalt lucru care îl face mândru este că el nu a uitat niciodată prin ce a trebuit să treacă înainte de a deveni om de afaceri. De aceea, cei care lucrează la Sunshine Shoeshine sunt în mare parte persoane fără adăpost și persoane cu nevoi speciale. El a angajat deja 40 de persoane fără adăpost, permițându-le să decidă la ce organizație de caritate vor dona o parte din câștigurile lor. Unul dintre acești indivizi este Alan Walton, în vârstă de 45 de ani, care fusese șomer timp de 15 ani în timp ce suferea și de probleme de sănătate. După cum spune el, Drew i-a dat speranță și încredere, având în prezent un scop în viață și un viitor.

Sursa

Astăzi este marcată Ziua Internațională a Dorului. Ție de cine sau de ce îți este dor?

Pe 13 mai, este Ziua Internațională a Dorului. Ție de cine îți este dor? Această zi este dedicată, cu siguranță, tuturor celor care se simte departe de ţară, de cei dragi sau de copilărie.

Deseori, spunem că ne este dor de părinţi, dar cu greu ne găsim timp să îi vizităm sau sa îi sunăm. Deseori, ne este dor de locurile copilăriei, dar rareori ne facem timp ca să mergem acolo. Sau poate îți este dor de persoana iubită care nu se află aproape?

Știai că, de fapt, cuvântul ,,dor” reprezintă un sentiment specific poporului românesc. Acesta nu poate fi tradus direct în nicio limbă. Pot fi construite cuvinte, fraze cu sens asemănător sentimentului de dor, dar cuvântul, el însuși, nu poate fi tradus.

Elevii vor susține examene pentru a fi admiși la liceu

Elevii care vor să fie admiși anul acesta în clasa a X-a la cele mai solicitate licee vor avea de rezolvat teste mai complexe, în comparație cu exercițiile de la examenul național de a absolvire a gimnaziului, a declarat directoarea Agenției Naționale pentru Curriculum și Evaluare, Lilia Ivanov. Astfel, absolvenții vor susține examene de admitere la istorie pentru profilul umanist și la matematică pentru profilul real.

„Dacă examenul de capacitate este elaborat pentru un nivel mediu, atunci, în mod evident, pentru cei care optează pentru concursul de admitere în liceu, această probă va avea un grad avansat de complexitate. Nu putem să spunem în prezent că vom avea o probă foarte, foarte dură sau foarte, foarte grea, dar în mod evident că itemii sau subiectele care vor fi elaborate vor avea un grad mai sporit de complexitate decât cel de la examenele naționale”, a declarat directoarea Agenției Naționale pentru Curriculum și Evaluare, transmite radiomoldova.md.

Lilia Ivanov a mai spus că absolvenții vor susține aceste examene de admitere centralizat, într-o instituție de învățământ unde toți elevii vor scrie testul în condiții egale.

„Va fi o instituție, un centru unic în Chișinău, în care elevii vor susține această probă. Mă refer pentru instituțiile de învățământ din Chișinău. Dacă vor fi mai mulți solicitanți și acest număr va depăși capacitatea acelei instituții la care noi ne-am gândit, atunci vom organiza în două astfel de centre proba de examene”, a precizat Lilia Ivanov.

Precizăm că vechea metodologie a Ministerului Educației de admitere a absolvenților la licee presupunea că aceștia sunt admiși la liceu în baza concursului notelor primite la absolvirea gimnaziului. Agenția Națională pentru Curriculum și Evaluare a anunțat deja că primește cereri din partea liceelor privind organizarea examenelor de admitere.

Reamintim că, din acest an, elevii cu media mai mică de șase nu vor mai fi înmatriculați la liceu.

Peste 50.000 de oameni au beneficiat de transport gratuit la Cimitirul Sfântul Lazăr

Primăria municipiului Chișinău informează că ieri, 12 mai, peste 50.000 de călători au fost transportați cu transportul public spre Cimitirul „Sfântul Lazăr”.

De asemenea, se anunță că, seara, responsabilii Primăriei au asigurat curățenia în cimitire și în preajma Cimitirelor. Cea mai mare concentrație a fost în Cimitirul „Sfântul Lazăr”, unde erau mii de vizitatori.

Pentru transportarea cetățenilor conform programului stabilit, pe parcursul zilei de 12 mai, autoritățile locale au suplinit mai multe rute de autobuz și troleibuz, reducând, astfel, timpul de așteptare în stații. 

Astăzi, 13 mai, în continuare, Primăria Capitalei va pune la dispoziția cetățenilor transport gratuit, pe rutele de autobuz nr. 27, „C” şi „D”, care pornesc de la Circ și circulă până la Cimitirul „Sfântul Lazăr”, unde se așteaptă un nou flux mare de pasageri, aproximativ celui înregistrat astăzi.

Suplimentar, itinerarul rutei de autobuz nr. 19 este prelungit până la strada Doina, Cimitirul „Sf. Lazăr”, iar ruta de autobuz nr. 26 la fel circulă până la strada Doina, fiind suplinită cu unități de transport suplimentare.

„În continuare, rugăm conducătorii auto să nu parcheze sau staționeze neregulamentar în locurile destinate autobuzelor de rută către Cimitirul „Sfântul Lazăr”. Or, păstrarea acestor locuri libere este esențială pentru buna organizare a serviciilor de transport și pentru a facilita accesul călătorilor către destinație. Mulțumesc colegilor și polițiștilor pentru implicare”, a menționat primarul general al Capitalei, Ion Ceban.

Totodată, Primăria a menționat că, în timpul nopții și până dimineața, angajații s-au ocupat de ordinea și evacuarea deșeurilor din cimitirele din Capitală.

gallery images

Un magazin din Chișinău a fost obligat de organele de resort să scoată panoul pe care a expus picioarele unei femei
Articolul anterior
Angela Merkel s-a cutremurat din nou, pentru a treia oară în ultima lună. Video
Articolul următor