Bucuria din viața unui medic: ,,Ieri i-am spus unei paciente că nu mai are cancer”!

Mulți pacienți nu conștientizează însă pentru unii medici nu există bucurie mai mare decât atunci când salvează viața unui bolnav și îi vindecă total boala. Deseori, acești ,,salvatori” își pun mai presus succesele profesionale decât bucuriile personale, din familie.

separator

Un medic a scris pe pagina sa de facebook:

„Ieri i-am spus unei paciente că nu mai are cancer. La o bucată bună de vreme după diagnostic, după tăierea porțiunii afectate din stomac și un tratament special de generație nouă, markerii ne-au ieșit negativi, patru biopsii din stomac nu arată nicio celulă neoplazică, imagistica nu decelează nicio determinare secundară în alt organ.”

,,Rămân la vorba mea: respectul nu e impus de halatul alb și anii de medicină plus rezidențiat nu înseamnă automat că doctorul e și unul bun. Fiecare medic își construiește cu greu reputația și impune respectul prin ce știe, ce a învățat, felul în care comunică, ținuta sa per ansamblu.

Că există și medici care n-au nicio treabă cu medicina, asta e adevărat și e trist, foarte trist. Vă rog numai să nu vă pierdeți încrederea în noi și să vă străduiți să căutați medici buni și să-i țineți aproape. Buni profesioniști, buni comunicatori, oameni care nu condiționează, oameni care vă sunt aproape mereu. Asta vreți. Faceți voi triajul și restul se va cerne și se va pierde”.

 

sursa: Facebook/ Vasi Rădulescu

alte Articole interesante