Planta care previne diabetul

Planta pe care o cultivi atât de simplu în ghiveci este foarte apreciată în medicina tradițională. Aceasta este cunoscută, în special pentru beneficiile aduse pielii. Trebuie să știi că aloe vera are capacitatea de-a scădea glucoza din sânge.

separator
652x450_085835-invata-sa-ingrijesti-aloe-vera
Principii active
Din partea exterioară a frunzelor plantei se obține latexul, iar din miezul frunzelor, gelul. Acesta din urmă este utilizat în dermatologie și cosmetică, dar poate fi folosit și în uz intern, sub formă de capsule sau de suc farmaceutic (băutură care conține cel puțin 50 % gel). Latexul conține și compuși cu efect laxativ (aloină).


Scade glucoza din sânge
În medicina tradițională indiană, mexicană și arabă, aloe vera e folosită pentru proprietățile ei hipoglicemiante. În 2016, cercetătorii canadieni au demonstrat că aloe vera, consumată pe stomacul gol, sub formă de capsule sau suc, a fost în măsură să restabilească valorile normale ale glicemiei la pacienții diabetici. Fitoterapeuții recomandă o lingură de gel organic (achiziționat din magazinele naturiste), de 2 ori pe zi, înainte de mese.

Atenție! Automedicația în caz de diabet poate duce la probleme grave. Orice tratament menit să scadă glicemia se face sub supraveghere medicală.

Efecte benefice în colita ulcerativă
S-au făcut studii și în cazul pacienților care sufereau de colită ulcerativă ușoară și moderată, cărora li s-a administrat tratament cu gel, timp de o lună. S-a observat o ameliorare a stării bolnavilor.

Atenție! Tratamentul este contraindicat în caz de colită ulcerativă severă și boală Crohn.

Bună în constipație
În caz de constipație acută, fitoterapeuții recomandă 50-250 mg latex de aloe vera, seara, la culcare. Doza minimă, care poate fi crescută la nevoie, în funcție de necesități.

Atenție! Latexul nu trebuie folosit permanent. Este contraindicat în cazul durerilor abdominale de origine necunoscută, sarcină, ulcer, colită ulcerativă, tulburări renale și cardiace.

Contra arsurilor și în caz de herpes genital
În uz extern, gelul de aloe vera e bun în caz de herpes genital, leziuni sau inflamații cutanate, lejere, arsuri de gradul I și II, arsuri solare, degerături ușoare. Gelul se aplică direct pe zona cu probleme, de mai multe ori pe zi, până la dispariția manifestărilor neplăcute. Pentru leziuni minore, folosește mucilagiul recoltat chiar de la planta ta de interior: taie o frunză groasă de aloe vera, stoarce-o pe rană și lasă lichidul verzui și vâscos să acționeze. Pentru alte probleme cutanate, utilizează gel pur, varianta bio, din magazinele naturiste.

Atenție! Nu folosi gel pe rănile infectate!

Sursa

alte Articole interesante