5 cele mai eficiente sfaturi pentru slăbit după sărbători!

Dacă nu ai reușit să-ți pui lacăt la gură și ai adăugat câteva kilograme în timpul sărbătorilor, a venit momentul să le dai jos. Vezi sfaturile de mai jos care, puse în practică, te vor scăpa rapid de colăcei și aripioare.

separator

1. Bea cât mai multă apă

Dacă ai grjijă să ţii mereu o sticlă cu apă la îndemână, vei vedea că mănânci mult mai puţin. Apa îţi umple stomacul, taie foamea şi te împiedică să mănânci în exces. Dacă nu îţi place apa, poţi încerca ceaiuri de plante.

2. Nu te gândi la ce renunţi, ci la ce adaugi în dietă

Majoritatea dietelor dau greş pentru că sunt frustrante, îţi cer să renunţi la ceva. Ca să reuşeşti, gândeşte invers: ce ar trebui să adaug în dieta mea? Vei vedea că dacă adaugi multe fructe, legume, salate, supe, nu va mai fi loc pentru dulciuri, prăjeli și făinoase.

3. Consumă proteine la fiecare masă

Proteinele te ajută să rămâi sătulă pentru mai mult timp decât grăsimile sau carbohidraţii. În plus, o dietă bogată în proteine şi săracă în carbohidraţi este calea cea mai scurtă către o siluetă de vis. Mănâncă carne slabă, peşte, brânezeturi slabe, iaurt, nuci, alune.

4. Foloseşte condimente

Oregano, piper, boia dulce, cimbru… ai atâtea posibilităţi! Condimentele fac mâncarea mai gustoasă, îţi stimulează papilele gustative şi te ajută să te saturi mai repede decât dacă ai mânca ceva lipsit de gust şi savoare.

5. Nu uita să faci mişcare zilnic

Este absolut necesară dacă vrei să scapi rapid de kilograme. Singura problemă este să găseşti activitatea care îţi face plăcere, altfel nu vei reuşi să te ţii de ea. Majoritatea oamenilor renunţă la sport fiindcă îl văd ca pe o pedeapsă, deci e foarte important să te simţi bine când faci mişcare, iar sălile de sport oferă atâtea tipuri de exerciţii încât e imposibil să nu găseşti ceva pe placul tău.

Dacă vrei să slăbești sănătos, calculează numărul de calorii din fiecare porție de mâncare!

Sursa

alte Articole interesante