Un abdomen plat și atrăgător nu este necesar doar pentru a arăta estetic, dar și pentru a avea o stare de confort fiziologic. În plus, abdomenul umflat și proeminent este un semn al stării de sănătate deficitare, precum și un semnal de alarmă că sunt necesare câteva măsuri de remediere a acestei probleme. Noi îți oferim câteva secrete pentru a obține un abdomen plat și atrăgător:
1. Mănâncă ca un rege- dimineața, ca un prinț- la prânz și ca un cerșetor- seara.
Care e raționamentul pentru această regulă? E destul de simplu: dimineața îți vei umple rezervele de energie pentru întreaga zi, căci vei avea în față câteva ore bune de muncă sau studiu, plus un antrenament intens, așa că trebuie să te simți în forță. Odată ce ți-ai umplut deja rezervele de energie, la celelalte mese va trebui să fii mult mai atentă la ce mănânci. Asta nu înseamnă că la micul dejun va trebui să mănânci tot ce ai în frigider, însă trebuie să fie cea mai consistentă masă, pentru că, după cum știm, micul dejun e cea mai importantă masă a zilei!
2. Cât mai puțin zahăr până la deloc!
Încearcă să consumi cât mai puțin zahăr în fiecare zi. Dacă poți, elimină-l de tot, în așa fel, nu doar că îți menții nivelul glicemic și cel de insulină mic, dar îți crești secreția de glucagon. Acesta este un hormon esențial în lupta cu țesutul adipos de la nivelul mijlocului, care are capacitatea de a topi grăsimea.
3. Mestecă, mestecă și iar mestecă.
Burta este o parte grăsime, dar și o parte gaze. Ca să eviți balonarea, mestecă temeinic tot ce mănânci. În felul acesta, vei preveni balonarea și vei dobândi senzația de sațietate consumând mai puțină mâncare. Ține cont că digestia începe, practic, în gura ta, iar alimentele nemestecate bine nu vor fi digerate bine. Cu cât mâncarea este mai bine digerată, cu atât riscul de a avea gaze și de a fi balonată este mai mic.
4. Gustările sunt foarte importante.
Știi că trebuie să ai trei mese principale pe zi, însă e foarte important să menții nivelul zaharurilor din sânge cât mai constant, pentru a preveni arderea rezervelor din corp și din țesutul muscular. Asta înseamnă că trebuie să mănânci ceva la o distanță de 2-3 ore. Atenție însă, o gustare este o gustare, nu mânca mult și nu trișa, amintește-ți întotdeauna, spune “NU” dulciurilor.
5. Nu mânca târziu!!!
Presupunem că ai mâncat de cinci ori pe parcursul zilei, deci, este suficient. Seara, corpul tău nu mai are nevoie de energie, poți să bei un pahar de chefir degresat cu 2 ore înainte de somn.
6. Hidratează-te.
Un abdomen plat necesită și un consum suficient de apă. În funcție de sezon este indicat să bei între 2-4 litri de apă pe zi. De ce? Pentru că apa stimulează metabolismul și ajută corpul să utilizeze mai bine și mai rapid nutrienții pe care îi ia din alimentație. Mai mult, studiile arată că deshidratarea scade considerabil forța unui sportiv, pentru că secreția naturală a hormonilor anabolici nu mai funcționează la capacitate maximă.
7. Consumă grăsimi sănătoase.
Grăsimile sănătoase, precum acizii grași esențiali omega-3 și omega-6, pot reduce substanțial țesutul adipos de la nivelul taliei, potrivit mai multor studii de specialitate. Înlocuirea grăsimilor saturate din unt, smântână, maioneză sau crema prăjiturilor, cu grăsimile monosaturate din uleiul de măsline, somon sau fructele oleaginoase, este o cale sigură către un abdomen mai tonifiat și mai atrăgător.
8. Fă exerciții.
Abdomenele sunt cele mai populare și eficiente exerciții fizice pentru tonifierea mușchilor abdominali, însă ele nu ajută la eliminarea completă a grăsimii depuse în această zonă a corpului. Prin urmare, acestea trebuie să fie combinate cu antrenamente cardio (alergarea pe bandă, bicicleta etc. ), astfel încât țesutul adipos să fie topit la nivelul întregului corp.