Îngheţata cu cireşe este un desert delicios în anotimpul cald. Îngheţata dulce şi cireşele dulci- acrii nu-i vor dezamăgi pe amicii tăi. Acest desert nu conţine arome şi coloranţi artificiali şi este uşor de preparat.
Ingrediente necesare:
- 400 ml smântână;
- 200 ml lapte;
- 50 ml miere:
- 500 gr cireşe;
- 3 linguri de lichior de cireşe.
Mod de preparare:
Pune cireşele într-un blender şi amestecă-le până obţii un piure consistent. Într-o oală, pune la foc mic smântâna, laptele şi mierea. Amestecă până mierea se dizolvă. Dă focul până la moderat şi continuă să amesteci, până când apar bule mici pe deasupra. Fii atentă să nu dai focul prea mare şi să fierbi prea mult conţinutul.
După ce ai fiert crema, ia-o de pe foc şi las-o să se răcească câteva minute. Adaugă apoi piureul de cireşe şi lichiorul. Amestecă bine şi lasă apoi pasta să se răcească complet. Când se răceşte, pune pasta la frigider câteva ore. După ce s-a răcit complet, transferă crema într-un blender şi amestecă bine câteva minute. Pune crema obţinută într-un recipient pentru îngheţată şi las-o la congelator pe timpul nopţii.
Îngheţata de cireşe se serveşte rece, ornată cu bucăţi de ciocolată, nuci prăjite, cireşe proaspete şi frişcă. De asemenea, câteva frunze de mentă vor adăugă un strop de eleganţă desertului.