Toxinele acumulate în straturile de grăsime afectează sănătatea. Cum le poţi elimina?

Organismul este invadat tot mai mult de toxinele provenite din mediu. Chimicale se conţin în sol, în alimente, în obiecte de uz casnic, detergenţi, materiale de construcţie etc. Este imposibil de evitat în totalitate toxicitatea şi mai grav – se consideră că majoritatea acestor toxine sunt eliminate deficitar din organism, acumulându-se cu predilecţie în straturile de grăsime ale organismului, acolo unde persistă ani de zile, invadând constant corpul.

separator

rrrrCorpul este făcut în aşa fel încât să elimine toxinele în mod continuu şi natural. Există doua clase de toxine: cele solubile în apă şi cele solubile în grăsime. În timp ce toxinele solubile în apă sunt îndepărtate prin intermediul rinichilor şi al sângelui, cele solubile în grăsime sunt foarte greu de excretat din corp.

Care sunt toxinele solubile în grăsimi?

  • pesticidele
  • metalele grele
  • aditivii alimentari
  • poluanţii
  • alţi compuşi ai mediului.

Aceştia pot fi în totalitate eliminaţi din organism atunci când devin solubili în apă. Ficatul joacă un rol extrem de important în acest caz. Chiar şi atunci când sistemul digestiv funcţionează corespunzător, va fi greu să elimini aceste toxine.

De fiecare dată când mâncarea este digerată, grăsimile toxice şi nutriţionale sunt amestecate în stomac şi în intestinul subţire. Bila şi vezica biliară le emulsifică în intestinul subţire. Dacă sistemul digestiv şi compuşii de emulsificare ai lipidelor au de suferit, toxinele vor fi acumulate mai uşor în organism, mai ales cele ce se dizolvă în grăsimi.

Vasele sistemului limfatic absorb grăsimile şi le transportă la ficat unde sunt transformate în:

  • colesterol
  • hormoni
  • compuşi ai membranelor celulare
  • substanţe pentru ţesutul cerebral.

Dacă sistemul limfatic nu funcţionează corespunzător, poţi suferi simptome precum balonare, acumulare de grăsimi în jurul abdomenului, transpiraţie excesivă sub sâni, piele iritată, mâini şi picioare transpirate, dureri de cap.

Dacă simţi că mâncărurile grase îţi pică greu la stomac după ce ai mâncat, e posibil să existe o problemă în corp cu acumularea grăsimilor de natură toxică.

Cele mai sănătoase metode de detoxifiere

Există nenumărate alimente ce te pot ajuta la curăţarea ficatului şi eliminarea toxinelor. Acestea sunt usturoiul, ceaiul verde, morcovii, merele, avocado, uleiul de măsline, lămâile, turmericul, varza, alunele şi anumite cereale bogate în substanţe minerale.

De asemenea, practicarea sportului şi a exerciţiilor fizice intensifică în organism schimbul de substanţe, îmbunătăţeşte circulaţia limfei şi ajută la eliminarea prin piele şi rinichi a toxinelor depozitate în straturile grăsoase ale organismului.

sursa

Un medic spune că și-a inversat cu 20 de ani vârsta biologică și dezvăluie șase secrete simple ale longevității

Un medic expert în longevitate care spune că și-a inversat vârsta biologică cu 20 de ani spune că face mișcare pentru a se menține în formă. Acest lucru nu este însă suficient, crede Dr. Michael Roizen, potrivit Business Insider.

Medicul în vârstă de 78 de ani, director de wellness la Cleveland Clinic și autorul unor cărți despre longevitate, spune că „vârsta sa biologică” (un concept cu care nu cercetătorii sunt de acord) este de 57,6 ani.

Exercițiile fizice regulate sunt o parte-cheie a rutinei sale de sănătate. Merge mult pe jos și face câteva sesiuni de exerciții în fiecare săptămână. Dar „întinerirea biologică” presupune mai mult decât atât, crede Roizen, care împărtățește șase lucruri simple pe care le poate face oricine pentru a se menține în formă:

1. Mergi pe jos

Roizen încearcă să facă 10.000 de pași pe zi și își parchează mașina la 1,5 kilometri depărtare de clinica la care lucrează, tocmai pentru a merge mai mult pe jos. Toată lumea ar trebui să meargă „un pic mai mult”, crede el.

2. Mănâncă avocado, somon și ulei de măsline

Aceste trei alimente au beneficii pentru sănătate și sunt cunoscute pentru că reduc riscul de boli cardiovasculare.

3. Relații puternice

Să menții prietenii aproape este un mod bun de a-ți îmbunătăți starea de sănătate și de a crește longevitatea, crede Roizen. „Întotdeauna e mai bine să faci lucrurile cu alți oameni”, spune el. De altfel, mai mulți experți spun că legăturile sociale sunt la fel de importante ca sănătatea fizică.

4. Joacă jocuri pentru creier

Un alt sfat al lui Roizen este să jucăm jocuri care îmbunătățesc viteza de procesare a creierului. Acestea scad riscul de instalare a demenței, spune medicul. El recomandă pacienților săi să joace astfel de jocuri timp de două ore pe săptămână.

5. Ia multivitamine

Cercetările au rezultate mixte privind rolul multivitaminelor în creșterea longevității. Roizen crede însă că un aport de multivitamine scade riscul de cancer, de boli cardiovasculare și demență.

6. Fă-ți vaccinul antigripal

Acesta este recomandat mai ales vârsnicilor, dar Roizen spune că nu-și face vaccinul antigripal doar pentru imunitate, ci și pentru că îl ajută să îmbătrânească sănătos. Mai multe studii sugerează că vaccinul antigripal are efecte și în prevenirea demenței, posibil pentru că scade inflamația din creier.

Ghimbirul eliberează plămânii de secreţii. Plante care stimulează sistemul imunitar

Cum să treci mai ușor peste răceală, tuse și alte probleme de sănătate pe care le aduce vremea rece? Cel mai adesea, răcelile apar sub influența infecțiilor virale. Plantele vin să dea o mână de ajutor în susţinerea sistemului imunitar, importantă mai ales în această perioadă.

Care sunt aceste plante şi cum acţionează ele în organism?

Ghimbirul – are proprietăți antiasmatice şi eliberează plămânii de secreţii. Totodată, are efect antivomitiv, antigripal şi adjuvant în indigestii. La acestea se adaugă efectul sudorific, ajutând la scăderea temperaturii corpului. Este folosit în afecţiuni ale aparatului digestiv, reumatism, afecţiuni pulmonare, boli febrile, nevralgii.

Lemnul-dulce – fluidizează secreţiile traheobronhice şi faringiene, are acţiune diuretică, antiulceroasă, combate spasmele şi inflamaţiile.

Frunzele de măslin – sunt eficiente în cazul virozelor. Un studiu condus de cercetătorii de la Clinica Robert Lyons din Budapesta, au arătat efectul pozitiv al extractului de frunze de măslin în cazul mai multor infecţii, printre care: viroze, laringită, herpes, infecţii ale pielii, pneumonie şi stomatită.

Cimbrul – este o plantă cu acţiune tonică, antibacteriană, antivirală, antifungică, antiparazitară, de calmare a durerilor abdominale şi favorizarea eliminării gazelor intestinale.

Turmericul – considerat cel mai puternic antiinflamator natural si un antioxidant eficient, are şi proprietăţi antiseptice și antibacterene, previne sau combate infecţiile.

Echinacea – are efect imunomodulator, adică stimulează imunitatea. Este folosită datorită capacităţii sale de a mobiliza leucocitele – globule albe din sânge care intervin în infecţii şi sintetizează anticorpi, şi de activare a fagocitozei – fagocitele înglobează şi digeră bacteriile şi alte corpuri străine din organism.

Vitamina C naturală – corpul uman nu sintetizează şi nu poate să facă depozite de vitamina C. De aceea trebuie asigurat un aport continuu din alimente şi suplimente alimentare naturale. Alimente bogate în vitamina C: ardeii grași, spanac, varza, conopida, cartofi, sparanghel, kiwi, clementine, portocale, grapefruit, căpșune, coacăze negre, prune, caise, cireșe, ananas, lămâie, zmeură, struguri.

Propolisul – consumul intern de propolis are ca rezultat o creştere a rezisţentei generale a organismului faţă de boală. Are proprietăţi antimicrobiene și antiinflamatoare.

Gălbenele – au multe proprietăţi printre care cele mai importante sunt acţiunea antiinflamatorie, de vindecare rapidă a rănilor, antispastică, bactericidă, antivirală.

sursa

Consultă gratuit specialiști în nutriție și gastroenterologie pe x.doctor!

Pe 16 ianuarie, ai ocazia de a discuta online cu un medic gastroenterolog sau nutriționist, complet gratuit, doar accesând platforma x.doctor. Acesta este un pas simplu pentru a obține recomandări personalizate, indiferent de locația ta.

Ce este x.doctor?

x.doctor este platforma mobilă inovativă din Republica Moldova care conectează utilizatorii cu o rețea extinsă de peste 160 de medici activi din diverse specialități. Platforma se distinge prin ușurința în utilizare și prin siguranța oferită de tehnologia sa. Astfel, x.doctor aduce același tip de inovație în domeniul sănătății pe care aplicațiile precum Doctolib în Franța sau Teladoc în SUA l-au oferit utilizatorilor lor.

De ce să alegi x.doctor?

  1. Acces Rapid și Ușor: Contactează un medic direct de pe telefon, fără să mai stai în sălile de așteptare.
  2. Plăți Sigure & Flexibile: Fondurile adăugate în contul tău x.doctor sunt în siguranță și mereu disponibile pentru consultații.
  3. Acoperire Globală, Experți Locali: Indiferent dacă ești în Moldova sau în străinătate, beneficiezi de îngrijire medicală specializată, adaptată nevoilor tale.
  4. Specialități pentru Orice Nevoie: De la medici de familie la specialiști de top, găsește medicul potrivit problemelor tale.
  5. Îngrijire Completă: Bucură-te de rețete digitale, sfaturi post-consultație și o experiență integrată care economisește timp și reduce stresul.

Alătură-te platformei x.doctor și descoperă un mod nou, comod și sigur de a accesa servicii medicale. Beneficiază de consultații medicale personalizate, fie că te afli acasă sau în călătorie.

Nu rata ocazia de a discuta gratuit cu un specialist în gastrologie sau nutriționist pe 16 ianuarie!

x.doctor – Platforma ta de încredere în sănătate, oricând, oriunde!

Adevărul despre răspândirea cancerului a ieşit la iveală! Cum se propagă boala
Articolul anterior
Săpunul antibacterian, interzis pentru producere în SUA! Vezi motivul
Articolul următor