Fondatoarea conceptului Unica Sport, Galina Tomaș, susține workshopuri de nutriție și în România. La sfârșit de noiembrie, nutriționista și doctorul în științe medicale a organizat un seminar la tema ”Alimentația ucide sau poate vindeca”.
Vrei să slăbești sănătos? Programează-te la o consultație la medicul nutriționist Galina Tomaș
“Bolile de inimă fură tot mai multe vieți și reprezintă cea mai comună problemă a lumii moderne, care ne împiedică să îmbătrânim sănătos și să avem o viață lungă. Iar țara noastră, din păcate, nu este o excepție. Bolile cardiovasculare sunt principala cauză a mortalității în România
Pentru a remedia situația alarmantă, trebuie să prevenim factorii de risc. Faceți anual un consult la medicul specialist ca să vă spună despre sănătatea inimii voastre. Eu, însă, am să vă vorbesc despre cum alimentația vă poate întări sistemul circulator sau cum vă poate scurta speranța de viață, culminând cu un infarct.„, așa și-a început discursul Galina Tomaș.
Iată principalele sfaturi pe care le-a oferit nutriționista femeilor care doresc să-și schimbe stilul de viață.
Despre grăsimi
Vreau să vă spun: Nu bucățica de carne consumată o dată la două zile vă afectează sistemul circulator, ci mai degrabă consumul de ulei industrial zilnic supus unei prelucrări termice, adică prăjit, apare o oxidare suplimentară prin preparare, mărind numărul de radicali liberi care îmbolnăvesc și îmbătrânesc organismul.
Galina Tomaș:”Trebuie să acordăm atenție la ceea ce punem în farfuria copiilor”!
Despre consumul de făinoase
Poate ați aflat, dacă nu, atunci vreau să vă spun că făina albă și tot ce e preparat din ea – are asupra organismului practic aceleași efecte ca și zahărul. Atunci când bobul de grâu este decorticat, lipsit de uleiurile sale și transformat în făină, el devine carbohidrat rafinat, ajungând în esență un zahăr. Carbohidrații rafinați nu au practic nicio valoare nutritivă și determină variații rapide și ample ale glicemiei.
Sprijiniți-vă sistemul imunitar și ficatul
Atunci când suntem bolnavi, nu avem adesea poftă de mâncare. Aceasta poate fi strategia organismului de a-și investi întreaga energie în combaterea unei boli. Studiile arată că de fapt postul amplifică extrem de mult funcțiile sistemului imunitar, oferindu-I putere de a elimina o gamă largă de toxine, ce variază de la pesticide la bacterii până la metale grele și substanțe ce cauzează inflamația cronică.