Vrei o gustare deliciosă, dar pentru care nu este nevoie de mult timp? Atunci află rețeta de urechiușe crocante de la unul din cei mai buni cofetari de la noi de acasă, Julia Rodnițchi.
Ingrediente:
- 200 gr. făină
- 100 gr. unt rece
- 5 linguri mari de apă rece
- 1 ou
Mod de preparare:
Făina și untul le zdrobim în blender, apoi adăugăm apa. Frământăm aluatul și îl omogenizăm de forma unei mingi, apoi îl punem în frigider pentru 20 de minute.
Întindem aluatul în formă de dreptunghi și presurăm uniform deasupra lui zahărul. Cu sucitorul ușor îl încorporăm în aluat.
Marcăm mijlocul turtei de aluat, rulăm din ambele părți până la marcaj. Locul de contact îl ungem cu gălbenuș de ou bătut.
Tăiem felii cu grosime de 0,5 cm și le punem pe tavă, lăsând distanță între ele.
Punem tava în cuptor la 180 de grade Celsius și lăsăm să se coacă timp de 15-20 de minute.
Delicioasele urechiușele sunt gata!
Poftă bună!
Foto și reteță: Julia Rodnițchi