Ingrediente pentru 6 persoane
Pentru prăjitură:
- 275 g zahăr pudră
- 200 g unt
- 100 g ciocolată menaj
- 100 g migdale
- 200 g pricomigdale
- 400 g pişcoturi
- 6 gălbenuşuri
- 300 ml Marsala
- ½ ceaşcă de cafea
Pentru decor:
- ciocolată menaj
Freacă bine gălbenuşurile, untul şi zahărul pudră pânăcând obţii o cremă moale şi catifelată.
1. Împarte crema în 3 părţi, dintre care una mai mare.În aceasta din urmă adaugă ciocolata rasă, în ceade-a doua – cafeaua rece strecurată (turnând-o puţin câtepuţin, ca să nu devină prea lichidă crema), iar în cea de-atreia – migdalele prăjite şi tocate.
2. Taie pişcoturile în două pe lungime, înmoaie-le înMarsala, scurge-le şi aranjează-le pe un platourotund.
3. Întinde peste pişcoturi prima cremă şi acoperătoată suprafaţa cu pricomigdalele înmuiate în Marsala.
Pune un strat din cea de-a doua cremă, apoi încă un strat depişcoturi şi acoperă-le cu cea de-a treia cremă. Pune prăjituraîn frigider şi las-o să se răcească cel puţin 3 ore.
4. Decorează cu fulgi de ciocolată şi serveşte.
Reţetă preluată din „Dulciuri”
Vino la redacția ziarului Adevărul Moldova din clădirea Kentford, pe Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt 202 la etajul 6, de luni până vineri, între orele 13.00 și 16.00 și cumpără-le direct de la noi.
Pentru informaţii suplimentare:
tel. 022 84-31-80
e-mail: Chisinau@adevarul.md