Cei mai buni educatori, învățători și profesori, premiați în cadrul concursului național organizat anual

La Chişinău s-a desfăşurat Gala laureaţilor Concursului Național „Pedagogul anului, ediția 2020”, ediţia a XVI-a.

separator

Premierea se face tradițional pe data de 5 octombrie, Ziua Internațională a Profesorului.

Categoria „Educatorul Anului”:

Locul I – Larisa Darii, Grădinița nr. 3 „Licurici”, Ungheni;

Locul II – Valentina Alexa, Grădinița nr. 6 „Păpădia, Chișinău;

Locul III – Oxana Placunova, Grădinița nr. 34 „Rândunica”, Bălți.

Categoria „Învățătorul Anului”:

Locul I – Olga Balea, L.T. Mihai Eminescu, Bălți;

Locul II – Daniela Crama, Gimnaziul Hîrjdieni, Glodeni;

Locul III – Natalia Ciubotaru, LT. Nicole Iorga, Chișinău.

Categoria „Profesorul Anului”:

Locul I – Rodica Bețișor, profesoară de fizică, L.T. Mihai Eminescu, Bălți;

Locul II – Ion Condrea, profesor de limba și literatura română, L.T. Ion Inculeț, Condrița;

Locul III – Toma Nina, profesoară de educație muzică, L.T. Principesa Natalia Dadiani, Chișinău.

Pentru locul III, profesorii au primit și un premiu de câte 15.000 de lei, pentru locul II, profesorii au primit 25.000 de lei, iar pentru locul I – 50.000 de lei.

Prin intermediul acestei competiții intelectuale organizatorii și-au propus să stimuleze şi să identifice modalități de apreciere a muncii cadrelor didactice, oferind tuturor participanţilor recunoaşterea pe care o merită.

Totodată, concursul „Pedagogul Anului” atrage atenţia societăţii asupra aspectelor pozitive ale învăţământului autohton și impulsionează competiţia şi creativitatea în sistemul educaţional.

Concursul este organizat anual de Ministerul Educației, Culturii și Cercetării.

sursa: www.diez.md

Cod galben de ceață pe întreg teritoriul Republicii Moldova

Meteorologii au emis COD GALBEN de ceață, valabil pentru mâine, 24 ianuarie, în toată țara, informează unica.md.

Avertizarea intră în vigoare vineri la ora 01:00 și va fi valabilă până la ora 12:00.

În această perioadă, pe arii extinse se prevede ceață cu vizibilitatea de 200 de metri și mai puțin.

Tot mâine se așteaptă precipitații slabe sub formă de ploaie și vânt slab.

Șoferii sunt îndemnați să dea dovadă de prudență.

Caz șocant la Iași! Un copil de 3 anișori a fost găsit mort în casă. Părinții l-ar fi lăsat singur ore în șir, cât timp ei erau la băut

Incident de-a dreptul șocant într-o comună din Iași. Un copilaș de 3 ani a murit, după ce părinții l-ar fi lăsat singur ore în șir. Cei doi ar fi mers să bea într-un alt loc, scrie observatornews.ro

Update: Potrivit primelor informații, copilul era mort de câteva ore când autoritățile au ajuns la fața locului. Nu se știe dacă cel mic avea probleme de sănătate. Familia ar fi fost cunoscută pentru problemele cu alcoolul. 

Știre inițială:

Potrivit informațiilor, părinții au ajuns acasă dar au sunat abia peste câteva la 112, asta pentru că au crezut că cel mic doarme. 

Poliţiştii şi medicii sunt prezenţi la faţa locului și urmează să stabilească cum s-a produs nenorocirea. 

Maia Sandu a avut o întrevedere cu ambasadorii statelor europene și G7

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, s-a întâlnit astăzi cu ambasadorii statelor europene și ai țărilor membre ale formatului G7, inclusiv SUA, Canada și Japonia, acreditați în Republica Moldova. În cadrul întrevederii, Președinta Maia Sandu a evedențiat  principalele provocări cu care se confruntă țara noastră. Șefa statului  a remarcat  și impactul crizei energetice provocate de Rusia, care afectează direct nivelul de trai al cetățenilor și urmărește să influențeze procesele electorale, informează unica.md cu referire la un comunicat oficial

În acest context, Președinta Maia Sandu a subliniat că Republica Moldova își concentrează eforturile pe asigurarea securității energetice și reducerea vulnerabilității economice a cetățenilor. Șefa statului a mulțumit partenerilor internaționali pentru sprijinul acordat, subliniind că acest ajutor este esențial pentru stabilitatea Republicii Moldova, dar și pentru securitatea întregii regiuni.

Președinta a abordat, de asemenea, tema reformei justiției, subliniind că aceasta este nu doar o condiție pentru aderarea la Uniunea Europeană, ci și o așteptare clară a cetățenilor, care își doresc o justiție corectă, independentă și eficientă. „Reformele din domeniul justiției, în special evaluarea externă a judecătorilor, încep să aducă rezultate și trebuie să continue într-un ritm accelerat,” a punctat șefa statului. 

Un alt subiect important al discuțiilor a fost consolidarea eforturilor împotriva corupției politice. Maia Sandu a subliniat necesitatea de a întări arhitectura instituțională a organelor responsabile de combaterea corupției, și de îmbunătăți cadrul legal pentru aplicarea unor sancțiuni mai dure împotriva celor implicați în corupția politică și electorală. Aceste măsuri sunt esențiale pentru asigurarea integrității alegerilor parlamentare.

Dialogul a reafirmat angajamentul Republicii Moldova de a continua reformele necesare pentru a face față provocărilor actuale și a construi un viitor mai sigur și mai prosper pentru cetățeni.

O femeie din Florești acuză medicii, după ce soțul ei a ajuns în comă
Articolul anterior
Un laborator rusesc Rosselhoznadzor ar putea fi deschis în Moldova
Articolul următor