Conform rapoartelor instituțiilor medicale, utilizarea Proteflazid reduce numărul de îmbolnăviri ale medicilor de 2,2 ori ©

Informații despre eficacitatea utilizării Proteflazid de către personalul medical și pacienții instituțiilor medicale care acceptă pacienții cu COVID-19 au fost colectate și prelucrate de către angajații Academiei Naționale de Statistică, Contabilitate și Audit.

separator

După publicarea de către Academia Națională de Științe Medicale a știrilor despre rezultatele studiilor preclinice efectuate în laboratoarele din Germania și Spania despre eficacitatea substanței active ucrainene Proteflazid asupra coronavirusurilor, redacția Lenta.UA a solicitat mai multe detalii de la dezvoltatorul și producătorul – NPK Ecopharm.

Compania farmaceutică a confirmat prezența rapoartelor oficiale ale laboratoarelor europene cu privire la eficacitatea substanței active interne. Cu toate acestea, au subliniat că aceste documente sunt furnizate doar cu titlu informativ, publicarea lor în acces liber este imposibilă datorită poziției Comitetului antimonopol din Ucraina, care anterior a calificat publicarea Raportului Institutului de epidemiologie și boli infecțioase L. V. Gromashevsky, conform rezultatelor testelor de laborator ale efectului substanței active Proteflazid asupra coronavirusurilor, ca încălcare a legii concurenței și a amendat compania farmaceutică. La rândul său, „Ecopharm” a intentat un proces împotriva AMCU, cazul fiind în curs de examinare.

Reprezentantul companiei farmaceutice a spus că laboratoarele din Spania și Germania vor finaliza în curând etapa studiilor in vitro (pe culturi celulare) și vor trece la următoarea etapă a testelor preclinice ale substanței active proteflazid in vivo – pe animale. În plus, compania farmaceutică a anunțat finalizarea etapei de studiu a utilizării practice a medicamentului. „Ca ajutor umanitar acordat instituțiilor medicale care acceptă pacienți cu COVID-19, Ecopharm a donat aproape 33 de mii de sticle de medicament în martie-iulie 2020. Recent, Academia Națională de Statistică, Contabilitate și Audit a finalizat prelucrarea statistică a rezultatelor aplicării sale ”, a declarat un reprezentant al companiei farmaceutice.

Conform acestui raport, au fost primite peste 90 de recenzii de la instituțiile medicale cu privire la eficacitatea utilizării medicamentului cu substanța activă Proteflazid de către personalul medical, precum și de către pacienții din spitale.

Academia de Statistică a analizat date privind utilizarea medicamentului de către peste 7 mii de medici, precum și peste 400 de pacienți cu COVID-19.

„Conform informațiilor procesate, în comparație cu datele oficiale despre această boală, printre cei care au luat medicamentul cu ingredientul activ proteflazid:

• nu a existat mortalitate;
• numărul celor care și-au revenit crește – de 1,5 ori;
• numărul personalului medical bolnav din instituțiile medicale scade – de 2,2 ori;
• numărul pacienților a căror boală a fost severă scade – de 3,3 ori;
• perioada medie de tratament este redusă de 1,8 ori.

Conform informațiilor oficiale ale Academiei Naționale de Științe Medicale din Ucraina, în timpul studiilor in vitro (pe culturi celulare), ingredientul activ ucrainean a demonstrat activitate antivirală specifică împotriva coronavirusurilor umane CoV229E (într-un laborator german) și SARS-CoV-2 (într-un laborator spaniol).

Caz de rabie la bovine la Anenii Noi

În perioada 05.09.2024 – 11.09.2024, pe teritoriul Republicii Moldova a fost înregistrat un caz de rabie la bovină, localitatea Puhăceni, raionul Anenii Noi, informează unica.md cu referire la un comunicat oficial.

Cadavrul bovinei afectate a fost distrus prin incinerare, iarresturile rezultate – înhumate.

”Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor întreprinde toate activitățile de control și de eradicare a focarului de boală, în conformitate cu Hotărârea Guvernului 174/2023 privind măsurile de prevenire și control al rabiei la animale. ”, se arată într-un comunicat.

COVID-19: Un copil în stare gravă

În municipiul Chișinău se atestă o scădere a infecției COVID-19. Despre asta a anunțat șeful Direcției Generale Asistență Medicală și Socială, Vladimir Bolocan, în cadrul ședinței operative de astăzi a serviciilor municipale, transmite Știri.md.

„Cu privire la situația epidemiologică, se atestă scăderea infecției COVID-19, lucru care l-am anticipat atunci când am anunțat deschiderea secției COVID-19 în cadrul Spitalului Clinic Municipal de Ftiziopneumologie. Acum, în această instituție, în secția nouă deschisă, sunt internați 16 pacienți. Copiii avem internați 12, un copil în stare gravă, 11 în stare medie. În cadrul Maternității municipale numărul 2 avem două gravide în stare medie, diagnosticate cu COVID-19”, a declarat Vladimir Bolocan.

Potrivit ultimelor date anunțate de ANSP, în perioada 2-8 septembrie, au fost înregistrate 1.542 de cazuri de COVID-19, dintre care 273 de cazuri în regiunea transnistreană.

O tehnologie de anestezie care va revoluționa medicina

O nouă tehnologie creată de cercetători israelieni are potenţialul de a îmbunătăţi modul în care medicii evaluează starea pacienţilor aflaţi sub anestezie, în timpul somnului sau la terapie intensivă, scrie doctorulzilei.ro.

Mai exact, este vorba de o tehnologie noninvazivă ce le permite medicilor să monitorizeze mişcarea ochilor şi nivelul de dilatare al pupilelor pacienţilor chiar şi când aceştia au ochii închişi, oferind şansele de răspuns clinic pentru pacienţii aflaţi în condiţii de comă, indusă sau nu, somn etc.

Dilatarea pupilelor, procesul prin care pupilele se extind pentru a permite ca mai multă lumină să pătrundă în ochi, poate oferi date extrem de importante cu privire la starea fiziologică a pacienţilor. Dimensiunea pupilei fluctuează nu numai ca răspuns la lumină dar şi ca reacţie la stimuli emoţionali sau fizici, cum ar fi durerea sau evenimente neaşteptate.

Aceste schimbări sunt coordonate de sistemul nervos vegetativ, care pregăteşte reacţia organismului la stimuli externi. Însă, până în prezent, monitorizarea acestor schimbări era posibilă doar atunci când pacienţii aveau ochii deschişi.

Pupilele pot fi monitorizate și dacă pacienții au ochii închiși

O echipă de cercetători de la Universitatea din Tel Aviv, coordonată de studentul doctoral Omer Ben Barak-Dror şi supervizată de prof. Yuval Nir şi de prof. Israel Ganot, a demonstrat că schimbările dimensiunii pupilelor şi direcţiei privirii pot fi monitorizate fără ca pacientul să aibă ochii deschişi. Concluziile lor au fost publicate recent în jurnalul Communications Medicine.

Recoltarea celulelor stem la Institutul Mamei și Copilului din Republica Moldova
Articolul anterior
Rezultatele celui mai recent studiu: Jumătate dintre respondenții europeni își planifică vacanțele de iarnă
Articolul următor