Povestea fabuloasă a femeii de 100 de ani care s-a vindecat de Covid. ,,A trecut prin atâtea, n-avea cum să o învingă!”

O femeie care a supraviețuit unei tentative de asasinat naziste, unui accident de aviatic terifiant și cancerului de sân, de-a lungul vieții ei aventuroase, a învins acum și noul coronavirus. Joy Andrew și-a sărbătorit recent cea de-a 100-a aniversare.

separator

În iulie, femeia s-a infectat cu noul coronavirus și nimeni nu se aștepta ca ea să supraviețuiască bolii.

Joy Andrew, care suferă de demență, și-a sărbătorit recent cea de-a 100-a aniversare alături de personalul centrului de îngrijire în care locuiește de câțiva ani.

Femeia s-a îmbolnăvit cu Covid-19 în centrul de îngrijire în luna mai și, două săptămâni mai târziu, asistentele erau convinse că Joy nu va supraviețui noului coronavirus. Ba chiar i-au permis fiilei ei, Michele Andrew, în vârstă de 57 de ani, să o viziteze în centru de rămas bun.

În ciuda tuturor așteptărilor, Joy a reușit să învingă miraculos” Covid-19 și a demonstrat încă o dată spiritul de războinică ce a caracterizat-o o viață.

În ziua în care a împlinit 100 de ani, Joy Andrew a primit o felicitare și un mesaj personal de la Regină, așa cum este tradiția în Marea Britanie pentru cei care ating pragul de 100 de ani.

„Sunt atât de mândră de mama mea că a împlinit 100 de ani. A trăit cea mai colorată și uimitoare viață, iar această etapă este un alt lucru pe care trebuie să-l adăugăm pe lista ei strălucită de realizări”, spune fiica ei.

Joy s-a născut în nordul Londrei în 1920 și a crescut acolo înainte de a se alătura forței aeriene auxiliare a femeilor ca sergent în timpul războiului, unde a slujit în camera de operații de la Comandamentul bombardierilor, scrie Metro.co.uk.

Comandamentul bombardierilor a controlat forțele de bombardiere ale RAF din 1936 până în 1968 și este cel mai bine amintit pentru rolul central pe care l-a jucat în bombardamentul Germaniei, în cel de-al Doilea Război Mondial.

După război, Joy s-a alăturat armatei britanice a Rinului, o forță de ocupație din Germania creată atât după primul, cât și după cel de-al Doilea Război Mondial. A fost trimisă la Dusseldorf, unde s-a cazat la un cuplu în vârstă cu care a devenit foarte prietenoasă, dar care avea o fiică nazistă.

În timp ce se afla în Germania, Joy, care provenea dintr-o familie evreiască germană, a primit un șofer care să o ducă oriunde dorea.

„Aceasta a inclus o călătorie la Berlin, unde a rătăcit singură în rămășițele Reichstagului. A mers și la Procesele de la Nürnberg. Acest lucru a fost important pentru ea. Într-o zi, șoferul a luat-o și, în drum spre destinație, a lovit intenționat mașina în încercarea de a o ucide. Încă mai poartă cicatricea pe față din încercarea de asasinat. Șoferul a fost arestat și sa dovedit a fi un nazist”, povestește Michele.

După război, Joy s-a alăturat corporației britanice Overseas Airways Corporation și a călătorit în special în Africa.

„Într-o zi, pilotul a făcut o greșeală îngrozitoare și s-a abătut de la curs, rămânând fără combustibil. Avionul, o cometă, s-a prăbușit în Libia și a fost distrus în impact. Echipajul a supraviețuit, dar un pasager a murit. Toți au fost blocați în deșert și salvați de beduini – un arab nomad al deșertului”, a mai povestit fiica lui Joy.

Curând după aceea, în anii 1950, Joy s-a căsătorit cu soțul David Andrew, șef de escadronă în RAF, iar în 1963 cuplul a adoptat-o ​​pe Michele.

În anii 1970, Joy a învins cancerul de sân și a petrecut deceniile următoare ca gospodină înainte ca David să moară de cancer în 2013.

Michele și-a mutat apoi mama din St Albans la casa de îngrijire din North Yorkshire.

„Mama mea a supraviețuit unei încercări de asasinat în Germania postbelică de către șoferul ei, identificat ulterior ca nazist, a supraviețuit unui accident aterizând în deșert și a fost salvată de beduini, și a supraviețuit sânului cancer. Cu siguranță nu avea de gând să lase coronavirusul să o învingă”, mai spune fiica femeii.

sursa: www.observatornews.ro

O tânără mamă din Italia a murit după ce a stat 14 ani în comă. Femeia suferise o operație de mărire a sânilor

O dramă medicală s-a încheiat tragic miercuri, 24 aprilie 2024, când inima Annabellei Benincasa, o tânără mamă și pianistă talentată, s-a oprit definitiv după ce a petrecut 14 ani în comă. Incidentul care a declanșat această lungă suferință a avut loc în mai 2010, când Annabella, pe atunci în vârstă de 21 de ani, a suferit complicații severe în urma unei operații de augmentare mamară la o clinică privată din Caserta, Italia.

Un vis transformat în coșmar

Originară din Cava dei Tirreni, în provincia Salerno, Annabella își dorea să își îmbunătățească aspectul estetic printr-o intervenție aparent simplă și comună. Totuși, o reacție adversă la anestezie a precipitat un șir de evenimente nefericite, culminând cu intrarea sa în comă. Eforturile disperate de resuscitare nu au reușit să o aducă înapoi la o viață normală, lăsând-o într-o stare vegetativă profundă.

În urma incidentului, Annabella a fost transferată prin mai multe clinici specializate și a suferit numeroase intervenții ortopedice, într-o încercare de a-i îmbunătăți starea. În cele din urmă, a fost mutată acasă, unde a primit îngrijiri continue, sprijinită de Asl (Administrația Sanitară Locală). 

Ce spun medicii care s-au ocupat de Annabelle

Medicii implicați în cazul Annabellei au fost condamnați pentru vătămare corporală gravă, un verdict care a subliniat gravitatea neglijenței medicale și a stârnit un dialog național despre riscurile intervențiilor estetice și importanța supravegherii medicale. Tragedia a sensibilizat opinia publică și a determinat multe femei să fie mai precaute în privința alegerilor lor estetice.

Moartea Annabellei Benincasa ridică întrebări serioase despre standardele de siguranță în chirurgia estetică și despre cum o decizie vizând frumusețea exterioară poate avea consecințe devastatoare. 

Țânțari care răspândesc malaria, descoperiți și pe teritoriul României. Semnalul de alarmă transmis de autorități

România se confruntă cu o nouă provocare de sănătate publică: prezența țânțarilor care pot transmite malaria. Această situație alarmantă a determinat autoritățile și specialiștii în sănătate să intensifice măsurile de prevenție și să informeze publicul despre riscurile asociate.

Recent, mai mulți țânțari capabili să răspândească malaria au fost identificați în diverse regiuni din Europa, inclusiv în România. Schimbările climatice, care favorizează temperaturi mai ridicate și perioade mai lungi de căldură, au facilitat răspândirea acestor insecte vectori. Situația este similară în alte țări europene, unde experții avertizează că bolile transmise de țânțari, cum ar fi malaria și febra dengue, ar putea deveni mai frecvente.

Semnalul de alarmă transmis de autorități

Rachel Lowe, un medic respectat din Barcelona, a subliniat necesitatea unei pregătiri adecvate în fața acestor boli. Conform unei declarații pentru The Guardian, Europa ar putea fi nepregătită să gestioneze un val de infecții cu malaria și febra dengue. Ea a avertizat că răspunsul slab la schimbările climatice ar putea duce la o creștere a numărului de cazuri și chiar la decese.

„Odată cu răspunsul slab la schimbările climatice, ne putem aștepta la o creștere a cazurilor și la apariția morților cauzate de boli precum malaria și febra dengue pe teritoriul Europei. Trebuie să anticipăm eventuale pandemii și să intervenim din timp pentru a le preveni”, a declarat medicul Rachel Lowe, conform The Guardian și Realitatea.net.

Malaria este o boală infecțioasă gravă, cu simptome ce pot fi confundate ușor cu cele ale altor afecțiuni minore. Simptomele includ frisoane severe, febră înaltă, grețuri, dureri musculare, dureri de piept, oboseală persistentă și transpirații abundente. Este crucial ca oricine prezintă aceste simptome să caute imediat asistență medicală.

Prevenția și măsurile de control

Pentru a preveni răspândirea malariei, este esențială o monitorizare atentă a populațiilor de țânțari și implementarea de strategii eficiente de control al vectorilor, cum ar fi:

Utilizarea de insecticide în zonele cu risc crescut.
Instalarea de plase de țânțari la ferestre și uși.
Folosirea de lotiuni sau spray-uri repelente de insecte.
Eliminarea apelor stătătoare, care pot servi drept mediu propice pentru reproducerea țânțarilor.

Prezența țânțarilor care transmit malaria în România este un semnal de alarmă pentru toți cetățenii. Este vital să se ia măsuri de precauție și să se respecte recomandările autorităților pentru a reduce riscul de infecție. 

Semafoare pe asfalt pentru pietonii cu ochii mereu în telefon. În ce țară se întâmplă?

Sud-coreeni încearcă să prevină accidentele de la trecerile de pietoni.

Pentru că problema ochilor ațintiți în telefon a ajuns să fie globală, autoritățile au amplasat semafoarele la nivelul solului, și nu pe stâlpi, tocmai ca oamenii să le observe indiferent de situație. 

sursa

Prima ţară din lume care distribuie gratuit produse de igienă feminină
Articolul anterior
Actorul Vlad Ciobanu a fost condus pe ultimul drum
Articolul următor