SUA vor interzice importurile de alcool și fructe de mare din Rusia

Președintele american Joe Biden a avertizat vineri că Rusia va plăti un „preț sever” dacă țara va folosi arme chimice în Ucraina.

Work & Travel în America, află care sunt Beneficiile și Avantajele

„Nu voi vorbi despre informații, dar Rusia va plăti un preț sever dacă va folosi substanțe chimice”, a spus Joe Biden, la CNN.

Președintele SUA a anunțat noi sancțiuni împotriva Rusiei. Biden a semnat legea privind comerțul, aprobată de Congres. SUA vor interzice importurile de alcool și fructe de mare din Rusia.

„Vom acționa pentru a retrage Rusiei clauza națiunii celei mai favorazite. Va fi mai greu să facă afaceri cu SUA. Vom face împreună cu alte țări. Fiecare țară va lua măsuri de sancționare a Rusiei.

Putin este agresorul, trebuie să plătească. G7 mărește presiunea asupra oligarhilor corupți. Vom crește aceste presiuni, Ei îl sprijină pe Putin, fură de la ruși și își ascund bunurile în țările noastre.

Fac parte din cleptocrația de la Moscova, trebuie să suporte sancțiunile. Nu sunt singurele măsuri, îl vom lovi puternic pe Putin. Nu vom mai exporta bunuri de lux spre Rusia și vom lua și alte măsuri”, a spus Joe Biden, vineri.

Semafoare pe asfalt pentru pietonii cu ochii mereu în telefon. În ce țară se întâmplă?

Sud-coreeni încearcă să prevină accidentele de la trecerile de pietoni.

Pentru că problema ochilor ațintiți în telefon a ajuns să fie globală, autoritățile au amplasat semafoarele la nivelul solului, și nu pe stâlpi, tocmai ca oamenii să le observe indiferent de situație. 

sursa

O cisternă din Republica Moldova s-a răsturnat în România. Șoferul a decedat pe loc

O cisternă cu etanol, înmatriculată în Republica Moldova, s-a răsturnat pe o șosea din România. Accidentul a avut loc astăzi, pe drumul naţional DN2 (E85), la Mărăşeşti, anunță Digi24.ro citând informația oferită de Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Vrancea.

Potrivit autorităților române, șoferul a fost declarat decedat după ce a fost descarcerat.

„Patru echipaje din cadrul ISU Vrancea intervin cu două autospeciale de intervenţie, o autospecială de descarcerare şi o ambulanţă SMURD, la un eveniment rutier produs pe DN2 – E85, pe raza oraşului Mărăşeşti, în care a fost implicată o autocisternă, înmatriculată în Republica Moldova, încărcată cu etanol. Conducătorul auto a fost descarcerat, din nefericire, echipajul SAJ prezent la faţa locului declarând decesul acestuia”, a precizat ISU Vrancea.

La faţa locului sunt prezente şi două autospeciale ale SVSU Mărăşeşti, precum şi mai multe echipaje de poliţie şi ambulanţă. Potrivit Centrului Infotrafic al Poliţiei Române, circulaţia rutieră este oprită pe ambele sensuri de mers, valorile de trafic fiind în creştere. Pompierii acţionează pentru asigurarea măsurilor de prevenire a incendiilor şi curăţarea carosabilul de elementele rezultate în urma evenimentului rutier, respectiv combustibil şi substanţă care s-au scurs din cisternă, pentru reluarea cât mai rapidă a traficului în zonă.

Suspectul principal în cazul morții fetei din Orhei, a fost pus oficial sub învinuire de omor cu circumstanțe agravante

Procuratura Generală anunță că bărbatul din Telenești, suspectul principal în cazul morții fetei din Orhei, a fost pus oficial sub învinuire de omor cu circumstanțe agravante. Potrivit procurorului general interimar, Ion Munteanu, au fost făcute un șir de expertize, inclusiv cea psihiatrică, dar deocamdată nu au fost primite rezultatele. Bărbatul, care până acum nu a făcut nicio declarație pentru procurori, riscă cel puțin 20 de ani de închisoare sau chiar detenție pe viața, transmite TV8.

„La moment este pus sub învinuire pe două capete de acuzare răpire și omor”, spune procurorul interimar Ion Munteanu.

Potrivit lui Ion Munteanu, suspectul este acuzat de omor în circumstanțe agravante, ținând cont că tânără era și însărcinată. Faptă ce se pedepsește cu 20 de ani de închisoare sau detenție pe viață. Între timp, procedural, au fost dispuse un șir de expertize, inclusiv psihiatrică, pentru a se stabili clar dacă bărbatul era în deplin discernământ când ar fi săvârșit crima. Procurorii mai spun că în continuarea acesta refuză să conlucreze cu anchetă și până acum nu a făcut nicio declarație. Iar la orice întrebare pusă de oamenii legii el spune că… „Își rezervă dreptul de a nu face declarații, se folosește de dreptul de a tăcea”, mai spune procurorul interimar.

Deoarece a rămas fără apărător, a fost dispus un avocat din oficiu, care să-i reprezinte drepturile. Tănăra de 19 ani, însărcinată în șase luni, a dispărut pe 12 aprilie, după ce s-a urcat în mașina suspectului. Momentul fiind înregistrat de o cameră de supraveghere, după care ea nu a mai fost văzută. După 8 zile de căutări, corpul neînsuflețit al tinerei a fost găsit într-o groapă de pe marginea unui pârâu, într-o zonă forestieră, la aproximativ 20 de kilometri de localitatea suspectului, Chițcanii Vechi, Telenești. 

Potrivit anchetei, Ana Maria ar fi decedat în urma unei traume cranio-cerebrale deschise. Mai mult, sursele TV8 au spus că pe trupul neînsuflețit al tinerei au fost găsite urme de tortură. Anterior, șeful IGP, Viorel Cernăuțeanu, susținea că căutările au durat atât de mult deoarece inițial polițiștii ar fi mers pe piste greșite pentru că nu au avut din start acces la imaginile de supraveghere din Orhei. 

Viorel Cernăuțeanu a mai declarat că în ziua dispariției, suspectul ar fi dus fata la el acasa, iar a doua zi dimineață, a urcat-o în portbgajul mașinii. Până la automobil ea ar fi ajuns pe picioarele ei. Cel puțin asta se vede pe imaginile surprinse de camerele de supraveghere în gospodăria suspectului. Bărbatul este plasat în arest preventiv pentru 30 de zile în penitenciar.

Al treilea general rus, ucis în Ucraina
Articolul anterior
Oamenii din Rusia cu conturi de Instagram nu mai pot posta nimic. Accesul la rețeaua de socializare a fost restricționat
Articolul următor