Mamă și fiică rămase invalide după bombardamentele rusești de la gara Kramatorsk, îngrijite acum de fiul de 11 ani

O fetiță de 11 ani și mama sa au rămas fără picioare, în urma bombardamentelor rusești de la gara Kramatorsk din Ucraina, scrie BBC. Acum, cele două sunt îngrijite de fratele geamăn al micuței. Vă atenționăm că, mai jos, urmează imagini care vă pot afecta emoțional.

În timp ce așteptau trenul, cele două au mers pe peron pentru a lua ceai, iar Iaroslav, fratele Ianei, a rămas să supravegheze bagajele.

Natalia, mama celor doi copii, spune că nu-și amintește explozia. Însă, în momentul în care a deschis ochii a observat că era plină de sânge, iar în jur erau mai multe cadavre. 

Femeia mărturisește că a încercat să se ridice, dar nu a reușit. Natalia a rămas fără un picior, iar Iana fără ambele membre inferioare.

Краматорськ сім'я

Cele două au fost îngrijite de medicii de la Spitalul de Copii din Liov, dar vor fi transferate în Statele Unite pentru tratament. Acum, Ianos este cel care are grijă de mama și sora sa.

Краматорськ сім'я

În urma atacului rusesc de la gara Kramatorsk, 50 de persoane au fost ucise.

Un tânăr de 26 ani din Șoldănești este cercetat de CNA pentru trafic de influență

Ofițerii CNA și procurorii au efectuat astăzi percheziții la un tânăr de 26 de ani din Șoldănești într-un dosar de trafic de influență. Acesta este bănuit că ar fi promis unei persoane să o ajută să obțină permis de conducere în schimbul a 15 000 de lei.

Potrivit probelor acumulate, bănuitul ar fi susținut că are influență asupra unor funcționari publici din cadrul Agenției Servicii Publice (ASP), pe care îi poate convinge să favorizeze candidatul la susținerea probei teoretice și practice a examenului pentru obținerea dreptului de a conduce vehicule.Astfel, în dimineața zilei de 17.06.2024, ofițerii CNA sub conducerea procesuală a Procuraturii mun. Chișinău au dispus efectuarea perchezițiilor la domiciliul bănuitului, fiind ridicate probe importante pentru cauză penală.Tânărul și-a recunoscut vina și urmează a fi cercetat în stare de libertate. Amintim că orice persoană se prezumă a fi nevinovată până la pronunțarea unei decizii definitive și irevocabile de judecată.

Un tânăr din Moldova a murit în urma unui grav accident de motocicletă produs în Italia

Un tânăr în vârstă de 29 de ani, originar din Republica Moldova și rezident de mult timp în localitatea italiană Brandizzo de lângă Torino, a decedat în cursul zilei de duminică, 16 iunie 2024, într-un grav accident de motocicletă.

Tragedia s-a petrecut pe șoseaua statală Monginevro, pe teritoriul localității Caselette, provincia Torino, unde tânărul a fost implicat într-o coliziune frontală cu un autoturism Renault Captur.

Potrivit presei locale, citat de tvrmoldova.md echipele de salvare au intervenit rapid la fața locului, dar viața tânărului moldovean nu a mai putut fi salvată, acesta decedând pe loc.

Forțele de ordine investighează în prezent circumstanțele exacte ale accidentului pentru a reconstrui dinamica evenimentului tragic.

Tânăru, care lucra ca mecanic într-un atelier din Torino, se mutase de ceva timp în orășelul italian menționt mai sus.

Ancheta continuă pentru a stabili cu exactitate ce a provocat acest accident devastator.

Acces limitat în anumite locuri publice din Capitală în perioada 17 și 18 iunie

Primăria Municipiului Chișinău informează că în zilele de 17-18 iunie 2024, va fi limitat temporar accesul persoanelor în anumite locuri publice din capitală.

Măsura este luată de poliție, în contextul vizitei oficiale în Republica Moldova a E.S. dl. Sergio MATTARELLA, Președintele Republicii Italiene, care va vizita Guvernul și Parlamentul Republicii Moldova.

În aceste condiții, luni și marți, 17-18 iunie 2024, între orele 08:00-18:00, va fi limitat temporar accesul persoanelor în anumite locuri publice din capitală, din centrul orașului și arterele care fac legătura cu Aeroportul Internațional Chișinău, inclusiv desfășurarea manifestărilor în masă, lucrărilor de reparație a drumurilor/a rețelelor electrice/termice, apeduct/canalizare și tăiere a arborilor, în perimetrul străzilor pe unde se va deplasa coloana oficială.

Conducătorii auto sunt îndemnaţi să se conformeze cerințelor agenților de circulație, să manifeste răbdare și disciplină, fără abateri de la Regulamentul circulației rutiere.

Un român a dus 36.000 de migranți în Austria într-un an. Reţeaua ar fi obţinut un profit de peste 152 de milioane de euro
Articolul anterior
VIDEO! Momentul tragediei! Mama din Timișoara, surprinsă de o cameră de supraveghere înainte să se arunce cu copiii de pe bloc
Articolul următor