46 de imigranți, găsiți fără suflare într-un camion. „Nu este nimic altceva decât o tragedie îngrozitoare”

46 de oameni au fost găsiți morți într-un camion, în Texas. Din primele informații ar fi vorba despre imigranți care au intrat ilegal în Statele Unite, din Mexic. Cadavrele au fost găsite atât înăuntrul, cât și în jurul unui camion abandonat la periferia orașului San Antonio.

Texas: 46 oameni, morți într-un camion. Pompier: O scenă îngrozitoare

Alți 16 oameni au fost găsiți în viață, printre aceștia fiind patru copii, care sufereau de insolație și epuizare, scrie BBC, transmite Digi24.ro.

Trei suspecți au fost reținuți în legătură cu aceste decese. Încă nu este clar cum au murit oamenii, dar San Antonio, la fel ca o mare parte din Texas, s-a confruntat cu un val de căldură intens în ultima perioadă. Cea mai apropiată trecere a frontierei se află la circa 230 de kilometri distanță.

O scenă îngrozitoare

„Au avut familii… și probabil că încercau să găsească o viață mai bună”, a spus primarul din San Antonio, Ron Nirenberg. „Nu este nimic altceva decât o tragedie îngrozitoare”.

Camionul a fost găsit după ce echipele de intervenție au fost chemate printr-un apel care semnala găsirea unui cadavru, a declarat șeful pompierilor din San Antonio, Charles Hood.

„Nu ar trebui să deschidem un camion și să vedem acolo cadavre stivă. Niciunul dintre noi nu vine la lucru imaginându-și asta”, a spus el.

El a adăugat că vehiculul, care a fost abandonat de șofer, nu avea aer condiționat, iar în interior nu era nicio sticlă cu apă.

Edward Reyna, agent de securitate la un depozit de cherestea aflat la doar câțiva metri distanță, a spus că sunt numeroase tragediile cărora le-au căzut victime migranți. El a spus că a văzut deseori oameni care sar din tren în zona în care a fost găsit camionul.

„M-am gândit că mai devreme sau mai târziu cineva va fi rănit”, a spus el. „Cartelurilor care îi aduc nu le pasă de ei”.

În 2017, zece imigranți au fost găsiți morți într-o remorcă, în partea sudică a orașului San Antonio. 

Secretarul american al Securității Interne, Alejandro Mayorkas, al cărui departament a preluat ancheta, a declarat că traficanții de persoane sunt indivizi insensibili, care nu au nicio grijă față de oamenii vulnerabili pe care îi exploatează și pe care îi pun în pericol pentru a obține profit.

Guvernatorul Texasului, Greg Abbott, l-a acuzat pe președintele american Joe Biden pentru aceste decese, despre care a spus că sunt „rezultatul politicilor sale de deschidere a frontierei”.

Beto O’Rourke, candidatul democrat care candidează împotriva lui Abbott, a declarat că rapoartele sunt devastatoare și a cerut acțiuni urgente pentru destructurarea rețelelor de trafic de persoane și schimbarea legislației privind migrația.

Fugind de sărăcia și violența din America Centrală, mulți dintre migranții fără acte ajung să plătească sume uriașe către traficanții de persoane pentru a fi ajutați să treacă granița cu SUA. În ultimii ani, au existat numeroase situații în care migranții au murit în timpul călătoriei lor, dar niciun eveniment nu a avut o amploare atât de mare ca cel de luni.

Ninge ca în poveste la munte și este viscol. Drum blocat în Brașov din cauza zăpezii

Este alertă de vreme rea în jumătate de țară, în timp ce la munte ninge și viscolește. Se circulă în condiții de iarnă în Sibiu și Covasna, iar pe șoseaua spre munte drumarii au ieșit cu zeci de utilaje. Un drum din județul Brașov este blocat din cauza ninsorii și a vântului puternic, scrie digi24.ro.

ACTUALIZARE 11.10 DN 73 A este închis pentru autovehiculele cu masa totală mai mare de 3,5 tone. „Traficul rutier este restricţionat pe DN 73 A pentru vehiculele cu masa totală mai mare de 3,5 tone, pe sectorul de drum în cuprins între localităţile Predeal şi Râşnov, ca urmare a condiţiilor meteorologice nefavorabile (ninsoare abundentă)”, anunţă Poliţia judeţeană Braşov. Conform sursei citate, restricţiile de circulaţie sunt în vigoare până la ora 12.00.

ACTUALIZARE 09.50. Un drum din județul Brașov este blocat din cauza ninsorii și a vântului puternic, iar mai mulți copaci au fost doborâți pe șosea. Pe DN73  dinspre Predeal spre Râșnov, un TIR a derapat încă de la ora 4.00. TIR-ul are cauciucuri de iarnă, dar în zonă ningea abundent, iar drumul nu era deszăpezit. Șoferul încă așteaptă pe cineva care să îl ajute, transmite corespondentul Digi24, de la fața locului. Drumul e blocat de copacii căzuți. În zonă s-a depus strat consistent de zăpadă și ninge abundent.

Meteorologii spun că ploile puternice din sudul țării sunt binevenite, în condițiile secetei. Până diseară la ora 20.00 este în vigoare și un cod galben de vânt în 22 de județe.

La munte vor predomina ninsorile și să nu uităm că până la 20 este valabil și un cod galben de vânt pentru sudul Moldovei, Dobrogea Bărăgan cu  50 – 60 km/h. De mâine vremea se ameliorează, marți și miercuri încă vom mai avea ploi, dar nu cu cantități prea mari și vremea se încălzește desul de repede”.

Între timp, internetul s-a umplut de imagini de poveste din Brașov.

Un motociclist de 33 de ani, lovit mortal la Dubăsari

Un motociclist de 33 de ani a murit după ce a fost lovit de un microbuz într-o intersecție din orașul Dubăsari.

Un motociclist a murit în urma unui grav accident rutier la DubăsariImagine simbol

Potrivit așa-ziselor autorități din stânga Nistrului, tragedia a avut loc pe 24 martie, iar conform informațiilor preliminare, motociclistul a fost lovit de un microbuz de marca Mercedes într-o intersecție din oras, scrie www.stiri.md.

Șoferul microbuzului nu i-ar fi acordat prioritate motociclistului, iar în rezultat l-a lovit pe tânăr. Bărbatul care se afla la volanul mașinii a fost spitalizat cu diverse leziuni.

Așa-zișii oameni ai legii din regiune au inițiat o anchetă pe acest caz pentru a stabili toate circumstanțele în care s-a produs tragedia.

Un motociclist de 33 de ani a murit după ce a fost lovit de un microbuz într-o intersecție din orașul Dubăsari.

Un motociclist a murit în urma unui grav accident rutier la DubăsariImagine simbol

Potrivit așa-ziselor autorități din stânga Nistrului, tragedia a avut loc pe 24 martie, iar conform informațiilor preliminare, motociclistul a fost lovit de un microbuz de marca Mercedes într-o intersecție din oraș, transmite Știri.md.

Șoferul microbuzului nu i-ar fi acordat prioritate motociclistului, iar în rezultat l-a lovit pe tânăr. Bărbatul care se afla la volanul mașinii a fost spitalizat cu diverse leziuni.

Așa-zișii oameni ai legii din regiune au inițiat o anchetă pe acest caz pentru a stabili toate circumstanțele în care s-a produs tragedia.

Marș feminist în centrul Capitalei, de 8 Martie. Manifestanții pledează pentru respectarea drepturilor femeilor

Zeci de oameni merg în marș prin centrul Capitalei! La cea de-a zecea ediție a evenimentului, cu genericul ,,Violența sexuală nu o ascunzi sub covor”, manifestanții își doresc să atragă din nou atenția la problemele inegalității de gen și respectarea drepturile femeilor.

La eveniment s-au alăturat mai mulți funcționari de stat din Republica Moldova: oficiali, miniștri și deputați în Parlament. Printre ei: vicepreședinta Parlamentului Doina Gherman, miniștrii Alexei Buzu și Dan Perciun.

Un medic din Moldova a obținut câștig de cauză împotriva Ministerului Sănătății și a Colegiului Medicilor din România
Articolul anterior
Cinci state UE vor o reducere cu 90% a emisiilor provocate de automobile
Articolul următor