În Rusia se vinde ciocolată pentru recruți: ”Ai deja 18 ani? Te vor ridica în curând”

În supermarketurile din Rusia se găsește o ciocolată care poartă pe pachet inscripțiile: „Deja ai 18 ani”, „Te vor ridica în curând” și „Armata te așteaptă”.

O tabletă este vândută cu aproape 40 de ruble (aproximativ 3,5 RON) pentru 27 de grame.

Ciocolatele „cadou” au fost observate în Ekaterinburg, conform presei locale. Ambalajul înfățișează soldați triști cu ochii încețoșați și produsul se vinde ”la reducere”.

Producătorul s-a dovedit a fi firma ”Sima-Land” care producea jucării pentru copii cu simbolul ”Z”.

Presa locală a contactat compania pentru o explicație. Ei au răspuns că produsul a fost lansat în noiembrie 2021.

„Ciocolata a fost produsă pentru cadouri, până pe 23 februarie. Astăzi s-au vândut stocurile. Acum nu mai este disponibilă”, a spus un reprezentatnt al companiei ruse

În fast-food-urile populare din Rusia a început înlocuirea băuturilor importate cu limonade locale sau cu gust de cola. Băuturile de la producătorul rus „Chernogolovka” au apărut anterior în meniul permanent al KFC și, bineînțeles, în „McDonald’s rusesc” rebotezat Vkusno.

sursa

Concert, expoziții, excursii și invitați speciali. Cum va fi marcată Ziua Europei

Republica Moldova sărbătorește astăzi, 9 mai, Ziua Europei. Cu această ocazie, în Piața Marii Adunări Naționale (PMAN) pentru vizitatori își va deschide ușile Orășelul European. La eveniment este așteptat inclusiv comisarul european Johannes Hahn, care va susține, alături de președinta țării, Maia Sandu, un discurs.Concert, expoziții și invitați speciali: Cum va fi marcată Ziua EuropeiFoto: newsmaker.md

Sărbătoarea va culmina cu un concert susținut de artiști autohtoni, dar și din Ucraina. Prim-ministrul Dorin Recean a invitat cetățenii, în debutul ședinței Guvernului din 8 mai, să celebreze împreună Europa, transmite moldova1.md.Potrivit agendei făcute publică de Guvern, începând cu ora 11:40, „Orășelul European” își va deschide porțile pentru vizitatori.La ora 12:00, președinta Maia Sandu și comisarul european pentru buget și administrație, Johannes Hahn, vor susține discursurile de inaugurare a Zilei Europei. În pavilionul Guvernului, membrii Cabinetului vor organiza întrevederi cu vizitatorii, în care vor povesti „despre cum putem construi împreună Moldova Europeană”. Tot atunci va fi deschisă expoziția de tehnică și echipament a Ministerului Afacerilor Interne, Ministerului Apărării, Autorității Aeronautice Civile, Serviciului Vamal și Serviciului Fiscal de Stat.Începând cu ora 13:00 vor începe excursiile pentru vizitatori în Casa Guvernului.Sărbătoarea va culmina, la ora 19:00, cu un concert susținut de interpreții Cristofor Aldea-Teodorovici, The URS și LUPII lui Calancea. De asemenea, pe scena din PMAN vor urca Orchestra „Kalus” din Ucraina, precum și „Hecenii” – primul ansamblu de dans care a primit Golden Buzz în cadrul concursului „Românii au talent”.„Invit pe toată lumea, de la mic la mare, în Piața Marii Adunări Naționale, pentru a celebra împreună Ziua Europei. Vă așteptăm la pavilionul Guvernului pentru a discuta cu Cabinetul de miniștri despre cum construim Moldova Europeană. Deschidem ușile Guvernului pentru toți cei dornici să-l viziteze și pregătim activități pentru copii. Iar seara vă așteptăm la un concert extraordinar. Europa ești Tu! Moldova europeană suntem noi”, a declarat premierul Dorin Recean pe 8 mai.De menționat că Zilele Europei vor fi sărbătorite în acest an inclusiv în mai multe regiuni ale țării, cum ar fi Bălți, Cahul și Ungheni. AICI puteți vedea agenda evenimentelor organizate de Delegația Uniunii Europene în Moldova cu această ocazie.

Conducerea țării a depus flori la Complexul Memorial „Eternitate”, în memoria celor căzuți în război

În această dimineață, 9 mai, conducerea țării a depus flori la Complexul Memorial „Eternitate”, pentru a-i comemora pe cei căzuți în cel de-Al Doilea Război Mondial.

La ceremonie au participat șefa statului, Maia Sandu, președintele Parlamentului, Igor Grosu, și comisarul european pentru buget și administrație, Johannes Hahn.

„Astăzi îi comemorăm pe pământenii noștri care au luptat în Al Doilea Război Mondial pentru a readuce pacea pe continent. Astăzi sărbătorim pacea. Pentru că 9 mai 1945 a fost prima zi de pace pe continentul nostru. Și astăzi sărbătorim Europa. Europa fiind cel mai durabil și cel mai de succes proiect de pace. (…) Este o zi care ne amintește cât de vulnerabilă este pacea, cât de dramatic este războiul și că trebuie să facem absolut totul ca să nu permitem războaie pe continent și în lume. Pentru Republica Moldova cel mai scurt drum spre o pace sustenabilă este integrarea în Uniunea Europeană. Sărbătorim pacea și Uniunea Europeană astăzi, în același timp ne amintim de sacrificiul făcut de înaintașii noștri pentru ca noi să putem trăi în pace”, a declarat șefa statului, Maia Sandu.

„Omenirea trebuie să învețe o lecție că în orice război nu există învingători, pierd toate părțile și cel mai tragic sunt viețile omenești care se pierd și nu se mai recuperează, și rămân durerea și amintirea care marchează generații și destine. Lecție pe care trebuie să o învățăm, uitându-ne și la ceea ce se întâmplă în proximitatea noastră. Astăzi este o ocazie în plus să ne amintim de cei care într-adevăr au contribuit să aducă pacea în Europa, să o păstrăm, să vorbim cât mai mult despre asta și să transmitem acest mesaj generațiilor viitoare”, a menționat Igor Grosu.

Academicianul Gheorghe Paladi împlinește astăzi 95 de ani

Astăzi, 9 mai, marele medic și savant Gheorghe Paladi, specialist proeminent al medicinei autohtone, care a asistat nașterea a mii de copii din țara noastră și a stat la straja sănătății mamelor, împlinește venerabila vârstă de 95 de ani.

Gheorghe Paladi, academician, doctor în medicină, profesor universitar, medic obstetrician-ginecolog, laureat al Premiului de Stat în domeniul Științei, cavaler al Ordinului Republicii, savant cu reputație mondială, a activat peste 50 de ani în cadrul instituției medicale care astăzi îi poartă numele.

,,Personalitate ilustră în domeniul obstetrical-ginecologic și unul dintre pilonii Universității de Stat de Medicină și Farmacie, autorul a zeci de monografii, manuale, materiale didactice, pedagog de mare talent, savantul Gheorghe Paladi a întemeiat bazele asistenței medicale obstetricale din țara noastră creând o solidă școală științifică”, comunică Spitalul Clinic Municipal ,,Gheorghe Paladi”, pe facebook.

,,Toată viața am iubit obstetrica: grija pentru femeile însărcinate, pentru o nouă viață, o generație sănătoasă — constituie un scop dintre cele mai nobile. Dacă nașterea a decurs bine și pe lume a apărut un copil sănătos — poate fi oare o mai mare bucurie și fericire ca aceasta?!”, mărturisește distinsul medic în cartea ce i-a fost dedicată ,,Academicianul Gheorghe Paladi: omul care naște dimineți” . ,,Copiii sunt florile vieții când se nasc, dar până a se naște, când sunt atât de așteptați, ei sunt ceva mai mult. Femeile, mamele sunt leagănul neamului omenesc, copiii sunt fericirea familiei și a întregii societăți”, afirmă Gheorghe Paladi.

Un model de profesor, medic și om cu calități deosebite — toate i-au permis nu doar să cucerească culmile profesionale, ci și să fie admirat și elogiat de discipolii săi care i-au urmat calea și îi cinstesc activitatea prodigioasă.

,,Prietenos, sincer, săritor la nevoie, sociabil, iubitor de oameni, bun la inimă, cu un respect aparte față de colegi, omul care a știut a da tuturor o speranță…”, astfel își amintesc discipolii de mentorul lor, Gheorghe Paladi.

Urări de sănătate, viață lungă, bucurie în suflet și oameni dragi în preajmă, distinsului academician Gheorghe Paladi!

Motivul pentru care Serena Williams poartă plasturi pe față. De ce afecțiune suferă una dintre cele mai titrate tenismene din lume
Articolul anterior
Putin obține fix ,,ceea ce nu și-a dorit”. Finlanda şi Suedia semnează protocolul de aderare la NATO
Articolul următor