Boris Covali şi Marcel Ştefăneţ luptă contra autismului!

Când e vorba despre a face un bine, suntem dispuşi să o facem indiferent pe cine ajutăm. Când Uniunea Internationala a Tineretului le-a propus interpreţilor Boris Covali şi Marcel Ştefăneţ să fie părtaşi la realizarea unei fapte caritabile, cei doi împreună cu partenerele sale, au acceptat fără să stea pe gânduri.

separator

covali si neli“Sincer nu am înțeles exact ce va trebui să facem, dar simplul fapt că vom ajuta un om, o fetiţă care are nevoie de susţinere, m-a motivate suficient ca să accept. Nici nu se pune problema să fiu convins sau să refuz o acţiune de caritate. Mă implic de fiecare data cu ce pot”, a spus pentru unica.md Boris Covali.

stefanet„Participăm cu mare drag la evenimentele de caritate pentru că ne simţim datori să ajutam lumea care are nevoie de susţinerea noastră, a artiştilor. Am acceptat din prima şi sprerăm să facem faţă, să ne reuşească cu brio toate etapele şi să aducem câstigul fetiţei pentru care în data de 18 aprilie ne vom lupta, metaforic vorbind. Vom lupta cu zâmbet şi prin muzică pentru a vedea familia Irinuţei un pic mai fericită. Familia şi prietenii noștri vor fi alături de noi şi vă invit şi pe voi să nu ezitați să faceţi un bine şi să vă simţiţi şi mai bine. Noi şi Irinuţa, avem nevoie de prezența și susținerea voastră!”, a spus Marcel Ştefăneţ.

Cea de a treia ediţie a proiectului “VIP Battle”, organizat de Uniunea Internaţională a Tineretului îşi propune să o ajute pe Irinuţa Bicov, o tânară de 17 ani, bolnavă de autism. Mama ei a decedat când ea era mica şi de atunci este doar în grija bunicii şi a tatălui său, devenit de curând şomer. Irinuţa are nevoie de o atenţie deosebită şi de studii la o şcoală specializată.

vipbattle

Cele două perechi frumoase şi talentate, Boris Covali şi iubita lui Nelly Bragari şi soţii Marcel şi Cornelia Ştefăneţ se vor confrunta într-o batalie VIP, pentru a o ajuta pe Irinuţa, pe 18 aprilie, începând cu orele 20.30 în clubul Kremlin (blvd. Mircea cel Batrin 17/3).

Intrarea este gratuită, iar buna dispoziţie garantată. Vino şi tu să o susţii pe Irinuţa!

Natalia Bodiu

Vladimir Putin, învestit pentru încă şase ani ca preşedinte al Rusiei

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, va fi învestit azi pentru încă şase ani în fruntea ţării şi are deja o dorinţă pentru începutul celui de-al cincilea mandat.

Vladimir Putin, învestit pentru încă şase ani ca preşedinte al RusieiImagine simbol

Aflat la cel de-al cincilea mandat, în plin război de agresiune împotriva Ucrainei, Vladimir Putin a ordonat forţelor ruse să se pregătească pentru exerciţii cu arme nucleare non-strategice. Acest anunţ vine în timp ce la Moscova a avut loc repetiţia generală pentru parada de pe 9 mai din Piaţa Roşie, transmite Antena3.ro.

Astăzi, Vladimir Putin își începe cel de-al cincilea mandat de președinte al Rusiei, în cadrul unei ceremonii fastuoase care va avea loc la Kremlin. Învestirea vine după un scrutin în organizat în luna martie, în care Putin nu a avut, practic, adversar. Asta în pofida sancţiunilor la care a fost supus regimul său după declanşarea devastatorului război împotriva Ucrainei, în 2022.

Aflat la putere de aproape un sfert de secol, Putin este cel mai longeviv lider de la Kremlin de la Iosif Stalin încoace. Mandatul său va expira în anul 2030, când va fi eligibil, din punct de vedere constituțional, să candideze pentru încă șase ani.

Între timp, la Moscova au loc pregătirile pentru parada Victoriei, care va avea loc peste două zile în Piaţa Roşie, la care vor lua parte peste 9.000 de soldaţi şi 70 de vehicule militare şi avioane.

Vladimir Putin a instruit Statul Major General să se pregătească pentru exerciții cu armele nucleare non-strategice. Manevrele vor avea loc în viitorul apropiat și vor implica, de asemenea, aviația și marina militară. Ministerul rus al apărării precizează că aceste exerciţii sunt un răspuns la „declarațiile și amenințările provocatoare ale unor oficiali occidentali individuali” împotriva Rusiei.

„Întrebarea care se pune acum este ce va face Putin în cei șase ani la putere. Există temeri că autoritățile ar putea mări impozitele pentru a finanța luptele din Ucraina, pentru a putea recruta mai mulți soldați, iar unii oficiali europeni au avertizat chiar că Rusia ar putea ataca o țară NATO. Nu a existat niciun suspans în jurul realegerii lui Putin. Dar există îngrijorare cu privire la ceea ce va urma”, a explicat Emma Burrows, jurnalist Associated Press (AP).

Potrivit unor agenţii de informaţii, citat de publicaţiile occidentale, Rusia pregăteşte acte de sabotaj cu un potenţial ridicat de daune în toată Europea.

Potrivit Financial Times, Rusia a început deja să pregătească mai activ atacuri, incendieri şi distrugeri ale infrastructurii pe teritoriul european, direct şi prin intermediari.

Vlad Filat a fost achitat în dosarul privind spălarea de bani în proporții deosebit de mari

Fostul premier al R. Moldova, Vlad Filat, a fost achitat în dosarul în care a fost învinuit de spălare de bani în proporții deosebit de mari. Sentința a fost pronunțată marți, 7 mai, de un complet de magistrați ai Judecătoriei Chișinău, sediul Buiucani, din care fac parte judecătoarele Djeta Chistol, Angela Catană și Tatiana Bivol.

Vlad Filat a fost achitat în dosarul privind spălarea de baniFoto: Zdg.md

„Fapta nu întrunește elementele infracțiunii” au concluzionat judecătoarele, transmite zdg.md. 

Procurorul de caz a cerut pentru fostul premier aplicarea unei pedepse cu închisoare pe un termen de șapte ani și a unei amenzi în valoare de 12,8 milioane de lei, contravaloarea banilor ce au constituit obiectul spălării banilor. 

Solicitarea însă a fost respinsă în totalitate de judecători.

Ulterior, Vlad Filat a venit cu o declarație în acest sens. „Nu am cum să comentez această sentință. Este sentința pe care a dat-o instanța. Acest dosar durează deja de nouă ani, procesul în instanță de cinci ani de zile. Dincolo de faptul că eu deja sunt călit cu această situație, dar este vorba de familie, mai multe elemente, și această stare de incertitudine nu îți permite să ai o viață normală. Eu cred că noi suntem la un început de drum, deoarece în R. Moldova încă nu am văzut situații în care o achitare să nu urmeze cu o contestare din partea Procuraturii. (…) Vizavi de așteptări, să vă spun sincer, eu eram într-o stare de așteptare la orice situație”. 

De asemenea, acesta a punctat că în Moldova a venit deja timpul când „învinuirile ilegale, ținutul oamenilor prin instanțe ani de zile cu dosare fără probe, trebuie să aibă consecințe”. El a subliniat că se referă la cei care instrumentează dosarele și insistă pe aceste dosare „lipsite de orice logică”. 

Amintim că Vlad Filat, este un politician și om de afaceri din Republica Moldova, membru fondator și lider al Partidului Liberal Democrat din Moldova, deputat în Parlamentul Republicii Moldova între 2005 și 2009 și începând cu decembrie 2014, fost prim-ministru al Republicii Moldova între 2009 și 2013, fost Ministru de Stat în Guvernul Sturza între 12 martie-12 noiembrie 1999 și fost președinte interimar al Republicii Moldova pentru o scurtă perioadă în decembrie 2010. Este unul dintre cei mai bogați oameni, alături de Vladimir Voronin și Vladimir Plahotniuc, din Republica Moldova.

Vladimir Filat este învinuit într-un dosar de spălare de bani. S-a întâmplat acum 10 ani, când fostul premier al Republicii Moldova, ajutat de un intermediar, ar fi contractat o companie de consultanţă pentru alegerile parlamentare din 2014, din Statele Unite ale Americii. Află mai multe aici.

Momente inedite pentru vânzători și cumpărători la Piața Centrală din Chișinău

Cumpărătorii și vânzătorii din Piața Centrală din Capitală au avut parte de un concert simfonic, asigurat de Moldovan National Youth Orchestra. Muzicienii au interpretat „Oda Bucuriei”, parte a simfoniei a 9-a de Ludwig van Beethoven care împlinește 200 de ani de la prima interpretare.

Flashmob muzical: În Piața Centrală din Chișinău a răsunat Oda IubiriiFoto: TV8.md

Simfonia a 9-a este ultima simfonie completă de Ludwig van Beethoven (1770-1827). Finalizată în 1824, este una dintre lucrările cele mai cunoscute din repertoriul clasic occidental, transmite tv8.md. 

Printre critici, este considerată a fi printre cele mai mari opere ale lui Beethoven, și este considerată de unii cea mai mare bucată de muzică scrisă vreodată.

Astăzi, 7 mai, simfonia împlinește 200 de ani de la prima interpretare. Acum, ultima parte din simfonie, cunoscută ca „Oda Bucuriei” este imnul Uniunii Europene, aducând mai aproape națiunile de pe continent. 

Aceste 2 substanțe din compoziția cosmeticelor fac cu adevărat minuni
Articolul anterior
Loredana: “Nu m-am culcat cu bărbaţi ca să câştig. Totul mi s-a dat prin muncă”
Articolul următor