Moldindconbank a lansat programul de transformare bancară – MICB4YOU

Moldindconbank a lansat programul de transformare  – MICB4YOU, care va alinia banca la cele mai bune practici bancare internaționale. Prin urmare, clienții băncii vor beneficia de produse și servicii complete, atât digital, cât și în orice oficiu Moldindconbank, mai rapid, mai simplu și mai comod.

Programul presupune migrarea la un nou sistem informațional bancar, revizuirea modelului de deservire la nivel de sucursală, remodelarea proceselor de vânzări, centralizarea funcției de finanțare, centralizarea activităților de back office, optimizarea proceselor, precum și implementarea altor soluții financiare moderne, care vor crește eficiența și capacitățile digitale ale Moldindconbank.

Soluția tehnică a fost furnizată de către  o companie specializată de peste hotare, care deține o experiență vastă în implementarea sistemelor informaționale bancare și dispune de o echipă calificată în domeniu. 

Alexander Picker, Președintele Moldindconbank:

Sunt mândru de lansarea programului MICB4YOU, asupra căruia echipa noastră a muncit enorm. Optimizarea modelului operațional va crește semnificativ performanța și eficiența, iar implementarea noilor soluții IT va permite avansarea la un alt nivel în banking. Totodată, colegii noștri din sucursale vor fi scutiți de munca pur administrativă, deoarece multe procese vor fi automatizate. Acest lucru ne va permite să acordăm și mai mult timp clienților, să le oferim și mai multă comoditate, siguranță, produse și servicii competitive. Procesul de transformare nu va fi ușor, fiind unul complex, care necesită timp și efort din partea tuturor. Totuși, sunt convins că rezultatele vor fi apreciate atât de clienți, cât și de angajați”.

Programul MICB4YOU face parte din strategia băncii de a investi în tehnologii digitale și de a rămâne deschisă către inovație. 

Moldindconbank este o bancă sistemică, care deține cea mai vastă rețea de unități bancare din Republica Moldova – 70 de sucursale, 88 de agenții și 262 de ATM-uri. Banca rămâne lider incontestabil pe piața cardurilor și pe segmentul creditelor imobiliare. 

Moldindconbank – mereu alături!

Ce au scos medicii din stomacul unei fetițe care și-a mâncat părul timp de mai mulți ani

Mia, o fetiță de șapte ani, a trecut printr-o operație de cinci ore pentru a i se extrage o minge de păr de 15 centimetri din stomac. În martie, Mia a fost transportată de urgență la spitalul din Newcastle, acuzând dureri abdominale severe și greață, informează BBC.

Medicii au descoperit că 80% din intestinul ei era blocat de o minge de păr, acumulată în urma obiceiului de a-și mesteca și mânca părul timp de cinci ani. Această afecțiune rară, cunoscută sub numele de Trichofagie sau Sindromul Rapunzel, afectează în principal adolescentele și poate fi cauzată de stres, anxietate sau căutarea de confort.

„Dacă nu ar fi intervenit când au făcut-o, ea nu ar mai fi aici”, a declarat mama Miei, precizând că anterior, medicii i-au spus să nu-și facă griji în legătură cu obiceiul fiicei sale de a-și mesteca părul.

Mia a explicat că mestecatul părului era un „lucru de confort”, însă mama copilei a descris vederea mingii de păr drept „oribilă”. Ea crede că această afecțiune este mai frecventă decât se crede și îndeamnă părinții să ia în serios obiceiul copiilor de a-și mesteca părul.

„Nu vreau ca nimeni altcineva să experimenteze prin ce am trecut noi ca familie”, a spus ea.

După operație, Mia s-a recuperat complet și s-a întors la școală. Ea le-a transmis un mesaj celorlalți copii: „Nu-ți mânca părul. S-ar putea să nu fii la fel de norocos ca mine și dacă o faci, îți va provoca multă durere”.

sursa

Vacanță ieftină în Grecia! Insula discretă care atrage tot mai mulți turiști, mai accesibilă decât Santorini. Imagini de poveste

Înainte de începerea sezonului estival, ofertele de vacanță pentru Grecia sunt la mare căutare. De cele mai multe ori, turiștii caută variante accesibile de cazare, însă țin cont și de serviciile puse la dispoziție de hoteluri. Insula Santorini este inclusă pe lista destinaților exclusiviste, având în vedere prețurile piperate ale unităților de cazare din zonă. O alternativă mai ieftină, însă la fel de impresionantă este insula Serifos, scrie evz.ro.

O destinație mai accesibilă decât Santorini sau Mykonos, Serifos este căutată mai ales de cei care fug de aglomerație. Insula oferă o gamă largă de experiențe pentru turiști, inclusiv pentru cei pasionați de istorie, precum și de secretele  Greciei antice. De altfel, turiștii vin un această regiune și în afara sezonului estival.

În această perioadă, temperaturile medii variază între 15-20 de grade Celsius, iar în timpul verii de situează între 25-30 de grade. În zilele toride, mercurul poate urca în termometre până la 35 de grade Celsius.

Destinația ideală pentru turiștii pasionați de istorie

Numele insulei este legat de numeroase legende. Localnici spun că Serifos a fost locuită de ciclopi. De altfel, în centrul acesteia se află peștera ciclopului Polifem, celebră prin mitul lui Ulise.

Satul Chora se află în inima insulei și  oferă o priveliște spectaculoasă asupra Golfului Livadi. Zona se aseamănă puternic cu Santorini. Casele mici și albe, străduțele înguste și însorite sau numeroasele lăcașuri de cult amintesc de această destinație faimoasă.

Tragedie în Capitală! Un tânăr s-a înecat în lacul de la Valea Morilor, în această seară

Un tânăr s-a înecat în lacul de pe teritoriul parcului Valea Morilor din Chișinău. Trupul neînsuflețit al victimei a fost recuperat din apă de salvatori în această seară. Informațiile au fost confirmate pentru NM de purtătoare de cuvânt a Poliției capitalei, Natalia Stati, scrie NM.md

Oamenii legii au fost alertați pe 21 mai, la ora 18:04, că un tânăr s-ar fi înecat în lacul din parcul Valea Morilor. La fața locului s-au deplasat toate serviciile specializate. În urma lucrărilor subacvatice efectuate de angajații Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, trupul neînsuflețit al tânărului a fost scos din apă.Toate circumstanțele se stabilesc.

Atletul moldovean Andrian Mardare a obținut argintul la turneul de la Berlin
Articolul anterior
Ministerul Apărării și Mitropolia Basarabiei au semnat un acord de colaborare
Articolul următor